Sony ostvaruje velike finansijske uspehe zahvaljujući PlayStation 5 konzoli!

Sony ostvaruje velike finansijske uspehe zahvaljujući PlayStation 5 konzoli!
28. avgust 2023. 112 pregleda

Sony ostvaruje velike finansijske uspehe zahvaljujući PlayStation 5 konzoli!

PlayStation 5 je stigao na scenu sa uzburkanim početkom, suočavajući se sa ogromnom potražnjom i izazovima u snabdevanju. Međutim, tokom proteklih godina, ova konzola je postala sve dostupnija, a 2023. godina se ističe kao prekretnica u tom pogledu. Poslednji finansijski izveštaji Sony-ja jasno pokazuju da kompanija ostvaruje izvanredne uspehe u svim ključnim merljivim oblastima.

PlayStation 5

Nedavno je Sony objavio svoj najnoviji kvartalni finansijski izveštaj za prvi kvartal fiskalne 2023. godine (koji se završio 30. juna), otkrivajući da je PlayStation 5 prodao dodatnih 3,3 miliona jedinica. Ovo predstavlja porast od 0,9 miliona u odnosu na isti period prošle godine, čime se ukupna prodaja PS5 konzola penje na impresivnih 41,7 miliona - samo 7,4 miliona jedinica iza legendarne Super Nintendo Entertainment System (SNES) konzole. Još jedno značajno područje rasta je broj aktivnih mesečnih korisnika, koji sada iznosi 108 miliona (povećanje od 5 miliona u poređenju sa istim periodom prošle godine). Pored hardvera, prodaja softvera takođe beleži rast. U prvih 3 meseca kvartala FY2023, prodato je više od 56,5 miliona kopija igara (u poređenju sa 47,2 miliona u istom periodu prošle godine).

Iako digitalni trend nastavlja da dominira, primetno je da je udeo fizičkih kopija igara blago opao. Dok je u prvom kvartalu 2022. godine 79% prodaje softvera bilo digitalno, taj procenat se smanjio na 72% u prvom kvartalu 2023. godine. Ovo može biti posledica rasta prodaje fizičkih kopija igara, što suptilno utiče na ovoj dinamičnoj ravnoteži. Impresivna putanja uspeha koju je Sony ostvario u ovoj generaciji konzola je zapanjujuća. Dok je početak možda bio spor, 2023. godina jasno pokazuje da deveta generacija igara tek sada ulazi u svoj puni sjaj.

PlayStation 5

Savremena tehnologija donosi nam igrački univerzum koji nikada pre nije bio ovako dinamičan i privlačan. Sa uspesima koje beleži PlayStation 5, Sony nastavlja da obezbeđuje pravo uzbuđenje i inovacije gejmerskom svetu. Sa nestrpljenjem očekujemo da vidimo šta će budućnost doneti za ovu fantastičnu platformu. Poruči svoj primerak!

Pogledaj ponudu

Previous article:
Next article:
Povezani postovi
Komentari
Ostavite svoj komentar
Vaša email adresa neće biti objavljena.