Proširenje skladišta na PlayStation 5 konzoli - Nova mogućnost za igrače!

Proširenje skladišta na PlayStation 5 konzoli - Nova mogućnost za igrače!
7. avgust 2023. 267 pregleda

Proširenje skladišta na PlayStation 5 konzoli - Nova mogućnost za igrače!

Sony je nedavno izbacio vest koja je obradovala mnoge vlasnike PlayStation 5 konzole. Putem beta programa za ažuriranje firmware-a, korisnici su saznali da će biti udvostručen maksimalni kapacitet SSD skladišta konzole. Ovo ažuriranje donosi značajno olakšanje za sve igrače koji se suočavaju sa nedostatkom prostora za skladištenje.

PS5

Beta program za ažuriranje firmware-a PlayStation 5 konzole započeo je u junu 2021. godine, dajući korisnicima priliku da budu u toku sa nadolazećim promenama i da pruže povratne informacije. Slično Microsoft-ovom Xbox Insider programu, ovaj beta program omogućava igračima da imaju pristup softverskim ažuriranjima pre njihovog zvaničnog izlaska. Jedna od prethodnih nadogradnji uključila je dodavanje Discord četa na PlayStation 5, što je beta testere učinilo radosnim i omogućilo im da tu funkcionalnost isprobaju pre ostatka sveta. Ovaj program bio je ključan za uvođenje novih funkcija, uključujući podršku za 1440p rezoluciju i Gamelists - mogućnost organizacije velike biblioteke igara u fascikle. Još jedna izuzetno očekivana funkcija bila je podrška za M.2 SSD. Korisnici koji su se pridružili beta programu imali su privilegiju da prvi isprobaju ovu funkciju, dugo očekivano proširenje skladišta. Do sada je maksimalni kapacitet ovih SSD-ova iznosio 4TB, ali nova verzija firmware-a, objavljena 31. jula, povećava taj kapacitet na impresivnih 8TB. Ovo će sigurno biti dobrodošla promena za sve vlasnike PlayStation 5 konzola, s obzirom na stalno rastuće veličine igara.

PS5

Nedostatak prostora za skladištenje je čest problem među igračima, a ovo ažuriranje će značajno olakšati situaciju. Kao što je poznato, PlayStation 5 konzola dolazi sa ograničenim početnim skladištem od oko 667GB, što je nedovoljno za većinu korisnika. Dodatak M.2 SSD-a je često prva stvar koju novi vlasnici konzole rade. Povećanje kapaciteta na 8TB će praktično eliminisati potrebu za konstantnim brisanjem starih igara kako bi se napravilo mesto za nove. U poređenju sa Xbox Series X/S konzolama, koje dozvoljavaju proširenje skladišta do 2TB putem specifičnih ekspanzionih kartica, Sony je omogućio vlasnicima PS5 da koriste bilo koji M.2 SSD sa odgovarajućom brzinom čitanja. Ova odluka nije samo omogućila održavanje niskih troškova, već je i osigurala da će prošireno skladište ostati korisno i u budućim generacijama konzola.

Ažuriranje firmware-a PlayStation 5 konzole donosi radost i olakšanje svim igračima. Udvostručavanje maksimalnog kapaciteta SSD skladišta predstavlja značajan korak ka poboljšanju gejming iskustva. Sony je još jednom pokazao posvećenost korisnicima, nudeći im mogućnost lakšeg upravljanja svojim igrama i podacima!

Previous article:
Next article:
Povezani postovi
Komentari
Ostavite svoj komentar
Vaša email adresa neće biti objavljena.