Sony PlayStation uvodi Discord betu na PlayStation 5 konzoli!

Discord beta
7. februar 2023. 161 pregleda

Sony PlayStation uvodi Discord betu na PlayStation 5 konzoli!

U maju 2021, Jim Ryan, predsednik i izvršni direktor kompanije Sony je najavio integraciju Discord-a u PlayStation i rekao „Zajedno, naši timovi već naporno rade na povezivanju Discord-a sa vašim društvenim i igračkim iskustvom na PlayStation Network-u. Naš cilj je da približimo Discord i PlayStation iskustva na konzolama i mobilnom uređaju početkom sledeće godine, omogućavajući prijateljima, grupama i zajednicama da se druže, zabavljaju i lakše komuniciraju dok zajedno igraju igrice.”

Discord beta

„Da bi ova iskustva oživela za naše igrače, Sony Interactive Entertainment je napravio manjinsko ulaganje kao deo Discord-ove serije H. Od našeg prvog razgovora sa suosnivačima Džejsonom Sitronom i Stenom Višnevskim, inspirisala me je njihova doživotna ljubav prema igrama i zajednička strast naših timova da pomognu da se prijatelji i zajednice zbliže na nove načine. Osnaživanje igrača da stvaraju zajednice i uživaju u zajedničkim iskustvima igranja je u srcu onoga što radimo, tako da smo izuzetno uzbuđeni što započinjemo ovo putovanje sa jednom od najpopularnijih svetskih komunikacionih usluga.“

Discord beta

Nove karakteristike na PlayStation 5 konzoli:

  • Pridruži se Discord glasovnom ćaskanju na svojoj PS5 konzoli - Sada možeš da se pridružiš Discord glasovnim razgovorima na svojoj PS5 konzoli i lako ćaskaš sa prijateljima na većini drugih platformi za igre. Za početak poveži svoje Discord i PlayStation Network naloge sa PS5 konzolom. Zatim koristi Discord aplikaciju na svom mobilnom uređaju ili računaru da pokreneš Discord glasovno ćaskanje na svojoj PS5 konzoli (uveri se da je tvoja Discord aplikacija ažurirana na najnoviju verziju). Takođe možeš dozvoliti svojim Discord prijateljima da vide kada si na mreži i šta igraš! Napomena: ako si u prošlosti povezao svoje PlayStation Network i Discord naloge da bi prikazao koju igru igraš, moraćeš ponovo da povežeš svoje naloge na PS5 konzoli da bi dobio nove dozvole potrebne za Discord glasovno ćaskanje.
  • Pokreni ili zatraži deljenje ekrana sa profila svog prijatelja - Sada možeš da pošalješ zahtev za deljenje ekrana ili da počneš da deliš ekran sa prijateljem, direktno sa njihovog profila. Jednostavno izaberi ikonu Share na profilu svog prijatelja da bi započeo novu sesiju.
  • Nova ikona „Pridruži se igri“ (Join Game) u partijskim ćaskanjima - Na kartici za glasovno ćaskanje biće prikazana ikona za pridruživanje za članove koji igraju igru kojoj se možeš pridružiti. Možeš se pridružiti igri direktno tako što ćeš izabrati igrača, a zatim izabrati Join Game iz menija.
  • Novi naziv „Prijatelji koji igraju“ (Friends Who Play) - Sada možeš da vidiš ko od tvojih prijatelja ima igru, ko je trenutno na mreži i ko trenutno igra igru. Izborom pločice, možeš da vidiš šta tvoji prijatelji sada rade, a takođe možeš da pristupiš profilima svojih prijatelja, gde će ti biti dato više opcija interakcije.
  • Ručno otpremanje snimaka igre u PlayStation aplikaciju - Sada možeš ručno da izabereš i otpremiš pojedinačne snimke ekrana ili klipove igre u PS aplikaciju sa svoje PS5 konzole, a zatim ih lako podeliš na društvenim mrežama ili sa prijateljima.

Previous article:
Next article:
Komentari
Ostavite svoj komentar
Vaša email adresa neće biti objavljena.