PlayStation 5 Pro - Šta do sada znamo o novim tehničkim unapređenjima?

PlayStation 5 Pro - Šta do sada znamo o novim tehničkim unapređenjima?
11. avgust 2023. 316 pregleda

PlayStation 5 Pro - Šta do sada znamo o novim tehničkim unapređenjima?

Svaki korak koji Sony PlayStation preduzme u svetu igara izaziva veliku pažnju i uzbuđenje. Poslednje u nizu uzbuđujućih glasina odnosi se na nadolazeći model - PlayStation 5 Pro, pod kodnim imenom "Project Trinity". I dok ovi podaci još uvek nisu potvrđeni od strane Sony PlayStation, ne možemo da ne budemo uzbuđeni zbog mogućih tehničkih unapređenja koja nas čekaju!

Najnoviji izveštaji sugerišu da će PlayStation 5 Pro, ili "Project Trinity", doneti dve ključne tehničke inovacije koje bi mogle transformisati naše igračko iskustvo. Osnovno unapređenje se odnosi na procesor. Umesto 7nm APU (Advanced Processing Unit) koji se koristi u trenutnom modelu, novi model će se oslanjati na 5nm APU. Ovo unapređenje ne samo da će rezultovati manjom potrošnjom energije, već će i doprineti nižoj radnoj temperaturi tokom upotrebe. Ovo je veoma uzbudljiva vest, jer smanjenje temperature ne samo da može produžiti životni vek konzole, već i poboljšati ukupno igračko iskustvo. Druga značajna promena je odsustvo tečnog metala. Ovaj materijal je korišćen u standardnoj PS5 konzoli za hlađenje, ali izgleda da će PlayStation 5 Pro ići drugim putem. Iako detalji nisu potpuno jasni, ovo unapređenje bi moglo dodatno doprineti boljem upravljanju toplotom i omogućiti konzoli da radi sa još manje buke i većom efikasnošću.

PS5 pro

Ono što izaziva posebno uzbuđenje je informacija o brzini i moći PlayStation 5 Pro. Prema najnovijim glasinama, novi model će imati 30 Work Group Processors (WGP) i 18000 Mt/s (megatransfera u sekundi) memorije. Ova informacija nam govori da će postojati značajno unapređenje performansi, što će se odraziti na brže učitavanje igara, fluidnije animacije i još bolje vizualne efekte.

Za sada, nastavi da pratiš najnovije vesti i spekulacije, dok se PlayStation zajednica i dalje raduje ne samo potvrdi ovih unapređenja, već i datumu kada ćemo napokon moći da se prepustimo očaravajućem svetu PlayStation 5 Pro! Tvoja igračka avantura se nastavlja - i dok čekaš, nemoj zaboraviti da uživaš u trenutnim naslovima koje Sony PlayStation nudi. Prati naš blog za sve dodatne informacije!

*Napomena – Ovaj blog je informativnog karaktera, jer su za sada nezvanične informacije.

 

Previous article:
Next article:
Povezani postovi
Komentari
Ostavite svoj komentar
Vaša email adresa neće biti objavljena.