Uslovi korišćenja

Ovaj dokument je poslednji put ažuriran 21. jula 2022.

Ovim uslovima korišćenja (u daljem tekstu: „Uslovi“) utvrđuju se uslovi pod kojima se ostvaruje pravo na kupovinu i plaćanje proizvoda i usluga iz ponude firme GAME CENTAR DOO putem ovog Web shop-a.

Web shop omogućava on-line kupovinu svim punoletnim fizičkim i pravnim licima (u daljem tekstu: „Korisnici“).

Pažnja: upotrebom ovog internet sajta potvrđujete da ste pročitali, razumeli i prihvatili ove Uslove korišćenja i slažete se da ste obavezni da ih poštujete, kao i sve druge primenljive zakone i propise. Ukoliko ne prihvatate ove Uslove, nemojte koristiti ovaj internet sajt.

Svi posetioci web sajta Game Centar (www.gamecentar.rs) prihvataju da se pristup sajtu odvija pod sledećim uslovima:

  • Ovaj web sajt i sve informacije na njemu imaju isključivo informativnu svrhu.
  • Opisi pojedinačnih proizvoda na web sajtu sadrže samo osnovne informacije.
  • Game Centar će se truditi da svi podaci koji se nalaze na sajtu budu tačni i ažurni. Ipak, Game Centar ne garantuje tačnost i ažurnost ovih podataka niti preuzima bilo kakvu odgovornost u tom pogledu.
  • Game Centar zadržava pravo da na svom sajtu postavi linkove ka drugim sajtovima koje smatra odgovarajućima. Međutim, Game Centar nije odgovoran za sadržinu tih sajtova.
  • Game Centar zadržava pravo da izmeni ili ukloni bilo koju informaciju sadržanu na sajtu, u bilo koje vreme, po sopstvenom izboru i bez prethodne najave i obaveštenja.

GAME CENTAR DOO može izmeniti ove Uslove u bilo kom trenutku izmenama u ovom tekstu. Trebalo bi da posetite ovu stranicu s vremena na vreme i proverite ažurne Uslove, jer ste njima zakonski vezani. Pojedine odredbe ovih Uslova mogu biti nadjačane eksplicitnim zakonskim aktima ili saopštenjima istaknutim na drugim stranicama ovog sajta.

Upotreba internet sajta

Sav materijal na ovom internet sajtu (u daljem tekstu „Sajt“) je zaštićen autorskim pravima i svaka neovlašćena upotreba može predstavljati kršenje Zakona o autorskom i srodnim pravima, Zakona o žigovima ili drugih zakona iz oblasti intelektualne svojine. Osim ukoliko je drugačije naznačeno na drugom mestu na ovom sajtu, sav sadržaj možete pregledati, kopirati, štampati ili preuzimati isključivo za ličnu, nekomercijalnu upotrebu i u informativne svrhe, pod uslovom da sve naznake o autorskim pravima ili drugim vlasničkim informacijama koji su sadržani u originalnom dokumentu zadržite u svim kopijama. Ne možete menjati sadržaj ovog sajta ni na koji način, niti ga reprodukovati ili javno prikazivati, izvoditi, distribuirati ili na drugi način koristiti u javne ili komercijalne svrhe. Ne uzimajući u obzir prethodno navedeno, bilo koji softver ili drugi materijal dostupan za preuzimanje ili korišćenje preko ovog sajta koji poseduje sopstvene uslove korišćenja ili licenciranja nalazi se pod zaštitom tih uslova. Ukoliko prekršite bilo koji od ovih Uslova, vaša dozvola za upotrebu sajta će biti povučena i bićete obavezni da odmah uništite sve sadržaje koje ste preuzeli ili odštampali.

Osim ako je eksplicitno drugačije naznačeno ovde ili na nekoj drugoj stranici ovog sajta, ništa ovde sadržano, bilo izričito, prećutno, odricanjem ili na drugi način, vam ne daje pravo da koristite bilo koji deo intelektualne svojine koju ste pronašli na Sajtu.

Opšte odredbe

GAME CENTAR DOO zadržava pravo da u skladu sa svojom poslovnom politikom ili izmenama pozitivnopravnih propisa vrši izmene ovih Uslova korišćenja, o čemu na uobičajen način obaveštava Korisnike, kao i pravo da menja ponudu Proizvoda / Usluga dostupnih preko ovog Sajta.

Na kupovinu putem Web shop-a primenjivaće se odredbe važećeg Zakona o elektronskoj trgovini, Zakona o zaštiti potrošača i ostalih zakona koji regulišu materiju koja je predmet ovih Uslova korišćenja.

Ovi Uslovi korišćenja stupaju na snagu danom objavljivanja na Sajtu Game Centra.

Osnovne informacije

Svi materijali, povratne informacije ili druge vrste informacija koje dostavite ovom Sajtu ili u kompaniji GAME CENTAR DOO povodom ovog sajta, neće biti smatrani za poverljive ili vlasničke. Game Centar će biti isključivi vlasnik svih informacija prikupljenih na Sajtu ili u vezi sa njim. Game Centar nema nikakve obaveze u odnosu na takve informacije i slobodan je da ih koristi bez ograničenja za bilo koje svrhe (kao što je upotreba, reprodukcija, modifikacija, objavljivanje, (re)distribucija, javno prikazivanje itd.) i bez navođenja izvora.

Zabranjeno je postavljati ili prenositi na Sajt ili sa njega bilo kakve protivzakonite, preteće, klevetničke, ponižavajuće, obscene, pornografske ili druge materijale koji krše bilo koje zakone.

GAME CENTAR DOO maksimalno koristi sve svoje resurse da Vam svi artikli na ovom Sajtu budu prikazani sa ispravnim nazivima, specifikacijama, fotografijama i cenama. Ipak, ne možemo garantovati da su sve navedene informacije i fotografije artikala na ovom Sajtu u potpunosti ispravne.

Registracija korisnika

Korisnik se registracijom i kreiranjem naloga, između ostalog, prijavljuje za korišćenje Web shop-a i ostvaruje pravo da putem Web shop-a vrši online kupovinu Proizvoda / Usluga.

Korisnik je u postupku kreiranja naloga i prilikom svakog kasnijeg unošenja podataka u obavezi da unese tačne i potpune lične podatke, a u vezi sa tim podacima daje, u skladu sa Zakonom o zaštiti podataka o ličnosti, izričitu saglasnost firmi GAME CENTAR DOO da iste obrađuje i čuva za potrebe izvršenja njegovih obaveza u vezi sa Proizvodima / Uslugama naručenim putem Web shop-a ili njegovih na zakonu zasnovanih obaveza, naplate potraživanja, razvoja njegovih usluga i sprečavanja potencijalnih zloupotreba.

GAME CENTAR DOO će, u skladu sa važećim propisima, preduzeti sve raspoložive mere u cilju zaštite podataka o Korisniku, kao i o podacima o izvršenoj kupovini. Navedeni podaci će se smatrati poslovnom tajnom.

Detaljnije o registraciji na linku > kako se registrovati.

Cene i plaćanje

Cene Proizvoda / Usluga su izražene u dinarima i iskazane su u bruto iznosu (sa svim pripadajućim porezima). Cene Proizvoda / Usluga podložne su promeni do momenta potvrde kupovine putem Web shop-a tj. realizovanog plaćanja. Plaćanje se vrši u domaćoj valuti.

Dostava Proizvoda / Usluga kupljenih putem Web shop-a, vrši se o trošku Korisnika i na adresu Korisnika, osim ukoliko preko Web shop-a nije kupljen uredjaj za koji postoji opcija besplatnog slanja.

O takvim uredjajima više informacija možete naći na linku > način i rokovi isporuke.

GAME CENTAR DOO zadržava pravo na izmenu cena i dostupnosti artikala bez predhodnog obaveštenja. Ipak GAME CENTAR DOO neće menjati cene nakon izvršene potvrde vaše porudžbine.

Povraćaj sredstava

„U slučaju vraćanja robe i povraćaja sredstava kupcu koji je prethodno platio nekom od platnih kartica, delimično ili u celosti, a bez obzira na razlog vraćanja, GAME CENTAR DOO je u obavezi da povrat realizuje isključivo preko VISA, EC/MC i Maestro metoda plaćanja, što znači da će banka na zahtev prodavca obaviti povraćaj sredstava na račun korisnika kartice“.

Izjava o konverziji

Sva plaćanja biće izvršena u lokalnoj valuti Republike Srbije – dinar (RSD). Za informativni prikaz cena u drugim valutama koristi se srednji kurs Narodne Banke Srbije. Iznos za koji će biti zadužena Vaša platna kartica biće izražen u Vašoj lokalnoj valuti kroz konverziju u istu po kursu koji koriste kartičarske organizacije, a koji nama u trenutku transakcije ne može biti poznat. Kao rezultat ove konverzije postoji mogućnost neznatne razlike od originalne cene navedene na našem sajtu. Hvala Vam na razumevanju.

Poručivanje robe

Poručivanje je prvi korak u kupovini preko našeg Sajta. Da biste poručili robu putem ovog Sajta, morate biti registrovani korisnik. Registracijom ćete dobiti korisničko ime kojim ćete ubuduće pristupati Sajtu prilikom poručivanja. Pošto odaberete proizvode i smestite ih u korpu, možete odabrati tri vida plaćanja:

  • Plaćanje gotovinom prilikom isporuke (pouzećem pri isporuci)
  • Plaćanjem predračuna koji ćemo vam poslati nakon vaše porudžbine
  • Platnom karticom

Nakon poručivanja artikla sa našeg sajta, i odabira željenog načina plaćanja, očekujte da vas kontaktira osoba iz naše firme da biste potvrdili porudžbenicu.

Načini plaćanja

Plaćanje Proizvoda / Usluga preko ovog sajta može se izvršiti pouzećem, uplatom na račun GAME CENTAR DOO (pravna i fizička lica), kao i plaćanjem karticama direktno na Sajtu.

U slučaju plaćanja pouzećem korisnik plaća naznačenu sumu kurirskoj službi prilikom preuzimanja paketa. Prilikom ovog tipa plaćanja, GAME CENTAR DOO zadržava pravo da otkaže kupoprodaju ukoliko se učini da je došlo do nekih nepravilnosti u procesu poručivanja i naplate.

Ukoliko se odlučite za plaćanje karticom, kao kupac ste odgovarni da na sajtu ostavite ispravne brojeve platnih kartica. "Prilikom unošenja podataka o platnoj kartici, poverljive informacija se prenose putem javne mreže u zaštićenoj (kriptovanoj) formi upotrebom SSL protokola i PKI sistema, kao trenutno najsavremenije tehnologije. Sigurnost podataka prilikom kupovine, garantuje procesor platnih kartica, Banca Intesa ad Beograd, pa se tako kompletni proces naplate obavlja na stranicama banke. Niti jednog trenutka podaci o platnoj kartici nisu dostupni našem sistemu."

Ukoliko se odlučite za plaćanje putem predračuna, GAME CENTAR DOO neće tražiti nikakve podatke o vašoj kartici i predračun će Vam biti poslat na ostavljenu mail adresu. Isporuka robe se vrši isključivo ako je proizvod u potpunosti plaćen.

Nakon poručivanja artikla sa našeg Sajta, i odabira bilo kog načina plaćanja, očekujte da vas kontaktira osoba iz naše firme da biste potvrdili porudžbenicu.

Takođe, moguće je plaćanje kešom, čekovima gradjana ili platnim karticama na rate direktno u našem prodajnom prostoru.

Više o načinima plaćanja na linku > načini plaćanja.

Dostava / isporuka robe

Dostava naručenih Proizvoda / Usluga putem Web shop-a vrši se na adresu Korisnika koju je Korisnik naveo prilikom prijavljivanja. Dostava je moguća isključivo na teritoriji Republike Srbije i ne može se isporučivati van granica ove zemlje. GAME CENTAR DOO se obavezuje da će roba biti isporučena najkasnije 5 radnih dana od dana poručivanja. Sva roba koje je naručena do 12h svakog radnog dana, biće dostavljena najkasnije u roku od 2 (dva) radna dana na adresu kupca. Uobičajeno vreme isporuke je 24 časa za sve gradove i veća naselja na teritoriji Srbije.

Do eventualnog odstupanja i produženja roka isporuke može doći ukoliko primalac nije na adresi prilikom pokušaja isporuke, ne javlja se na broj telefona koji je ostavio prilikom poručivanja robe, loših vremenskih uslova ili nepredviđenih situacija u transportu na koje prevoznik nije mogao da utiče.

Po evidentiranju naručenih Proizvoda / Usluga, vrši se provera podataka za koje GAME CENTAR DOO smatra da su potrebni, poštujući pozitivnopravne propise, i to putem provere kroz bazu podataka ovlašćenih službi GAME CENTAR DOO ili pozivanjem Korisnika, a sve u cilju provere ispunjenosti uslova za izvršenje kupovine. Game Centar će kontaktirati Korisnika na dostavljeni kontakt broj i/ili e-mail adresu, proveriti tačnost adrese na koju je pokušana isporuka i ponoviti postupak isporuke.

Vaša obaveza je da pošiljku po prijemu proverite, i u roku od 24h prijavite eventualne nepravilnosti.

Više na detalja na linku > o dostavi.

Privatnost podataka

Da bismo uspešno obradili porudžbinu i poslali Vam je na kućnu adresu potrebni su nam sledeći podaci: ime i prezime, adresa, grad, poštanski broj, e-mail i broj telefona. U ime firme GAME CENTAR DOO obavezujemo se da ćemo čuvati privatnost svih naših kupaca. Dajemo kupcima mogućnost izbora uključujući mogućnost odluke da li žele ili ne da se izbrišu sa mailing lista koje koriste u marketinške svrhe. Svi podaci o kupcima/korisnicima se strogo čuvaju i dostupni su samo zaposlenima kojima su podaci nužni za obavljanje posla. Svi zaposleniu Game Centru su odgovorni za poštovanje načela zaštite privatnosti.

GAME CENTAR DOO zadržava pravo da prikuplja određene lične podatke prilikom pretrage nekih internet stranica ovog Sajta da bi ispunio vaše zahteve ili potrebe. Svako prikupljanje takvih informacija na ovim stranicama biće sprovedeno u skladu sa pravilima o privatnosti sadržanom na ovim internet stranicama, kao i važećim propisima o zaštiti podataka o ličnosti.

GAME CENTAR DOO nije odgovoran za sadržaj informacija objavljenih od strane korisnika putem live chat-a. GAME CENTAR DOO se ne smatra odgovornim niti je u obavezi da prati razgovore na chatu i samim tim ne snosi nikakve posledice za sadržaj bilo kog saopštenja, bez obzira da li proizilazi ili ne iz zakona o autorskim pravima, kleveti, privatnosti ili drugog.

Više o tome na linku > zaštita privatnosti.

Više o politici upotrebe kolačića (cookies) na linku > politika upotrebe kolačića.

Garancija kvaliteta i reklamacije

GAME CENTAR DOO garantuje za kvalitet svojih proizvoda. Svi proizvodi su originalne robne marke. Firma GAME CENTAR DOO kao prodavac je odgovorna za eventualnu nesaobraznost robe ugovoru koja se pojavi u roku od 2. godine od dana prelaska rizika na potrošača za novu robu i 12 meseci kada je u pitanju polovna roba. Ako nesaobraznost nastane u roku od 6 meseci od dana prelaska rizika na potrošača, može se pretpostaviti da je nesaobraznost postojala u trenutku prelaska rizika na potrošača. Sve troškove koji su neophodni da bi se roba saobrazila ugovoru, a naročito troškove rada, materijala, preuzimanja i isporuke, snosi GAME CENTAR DOO. GAME CENTAR DOO kao davalac garancije, u garantnom roku, obezbeđuje otklanjanje kvarova i nedostataka proizvoda koji proizilaze iz eventualnih nepodudarnosti stvarnih sa propisanim odnosno deklarisanim karakteristikama kvaliteta proizvoda. U slučaju eventualnog neizvršenja ove obaveze, davalac garancije će zameniti proizvod novim ili vratiti novac. Garantni rok počinje danom prodaje uređaja, koji se unosi u garantni list i overava pečatom i potpisom ovlašćenog prodavca. Kupac gubi pravo na garanciju ako se kvar izazove nepridržavanjem datih uputstava za upotrebu i ako su na proizvodu vršene bilo kakve popravke od strane neovlašćenih lica.

Više detalja možete pronaći na linku > garantni uslovi.

O procedurama izjavljivanja reklamacija više detalja možete pronaći na linku > reklamacije.

Povrat robe poručene preko sajta

Zakon u slučaju prodaje na daljinu ustanovljava pravo kupca, koji se smatra potrošačem, da odustane od ugovora u roku od 14 dana od dana kada mu je proizvod isporučen. Prilikom odustanka kupac može, ali ne mora da navede razloge zbog kojih odustaje. Odustanak od ugovora se ostvaruje podnošenjem odgovarajućeg obrasca, koji je dostupan na našoj prodajnoj internet stranici. U tom slučaju, neoštećena roba u originalnoj ambalaži se zajedno sa popunjenim obrascem se vraća na adresu sa fiskalnog računa.

Više detalja možete pronaći na linku > povrat robe poručene preko sajta.

Linkovi ka drugim sajtovima

Linkovi sadržani na Sajtu koji vode na nezavisne sajtove su prikazani isključivo zbog pogodnosti za vas. GAME CENTAR DOO nije pregledao sadržaj ovih sajtova, ne kontroliše ih i nije odgovoran za bilo koji od ovih sajtova ili njihove sadržaje. Stoga, GAME CENTAR DOO nije njihov predstavnik, ne pruža nikakve garancije i ne prihvata obaveze u vezi sa ovim sajtovima ili bilo kojim informacijama, softverom ili drugim proizvodima koji se tamo mogu naći, ili sa rezultatima koji su posledica njihove upotrebe. Ukoliko odlučite da pristupite nekom od sajtova na koje vode linkovi sa našeg Sajta, činite to na sopstvenu odgovornost.

Ograničenje odgovornosti

U maksimalnom stepenu dozvoljenom zakonom, GAME CENTAR DOO, njegovi dobavljači ili treća lica pomenuta na ovom sajtu ni u kom slučaju neće biti odgovorni za bilo kakvu štetu (uključujući, ali ne i isključivo, direktnu, indirektnu, slučajnu, posledičnu, posebnu štetu, ili takvu koja nastaje usled gubitka profila, gubitka podataka ili prekida poslovnog procesa) koja nastaje kao posledica upotrebe, odlaganja ili nemogućnosti upotrebe, ili rezultata upotrebe ovog sajta, sajtova na koje vode linkovi sa ovog sajta ili sadržaja objavljenog ovde ili na drugim pomenutim sajtovima, bez obzira da li je zasnovana na garanciji, ugovoru ili drugom pravnom sredstvu ili da li je klijent bio obavešten o mogućnosti takve štete. Ukoliko vaša upotreba materijala, informacija ili usluga sa ovog sajta rezultira potrebom za servisiranjem ili popravkom opreme ili podataka, Vi ste odgovorni za nastale troškove.

Podaci o firmi

Pun naziv: GAME CENTAR DOO Novi Sad

Skraćeni naziv: GAME CENTAR DOO

Adresa: Vase Stajića 18/5/21, Novi Sad

PIB: 112809733

Matični broj: 21744182

Šifra delatnosti: 4741

Opis delatnosti: Trgovina na malo računarima, perifernim jedinicama i softverom u specijalizovanim prodavnicama

Mail: office@gamecentar.rs

Žiro račun: 

Banca Intesa A.D. 160-6000001308351-04

Unicredit Bank A.D. 170-0030055312000-18