Grafičke karte | top cena grafičkih kartica - GeForce i Radeon

Top modeli grafičkih kartica na prodaju u GAME CENTAR prodavnicama. Karakteristike grafičke karte, posebno tip grafičkog procesora (GPU), igraju ključnu ulogu u određivanju performansi gaming računara.

rezultati 1-20 od 93

Page
po strani

Najnoviji modeli grafičkih kartica po odličnoj ceni - GAME CENTAR

Kada je u pitanju potraga za savršenom grafičkom karticom, nema boljeg mesta od prodavnice GAME CENTAR. Naša ponuda uključuje najnovije modele nVidia grafičkih kartica, uključujući RTX 4090, RTX 4060 TI, RTX 4070 i RTX 4080, koji su apsolutni lideri u svetu performansi u svojoj klasi.

GAME CENTAR: Vaš izbor za Grafičke kartice

GAME CENTAR vam donosi najveći izbor premium grafičkih kartica po najkonkurentnijim cenama. Svi najnoviji modeli su dostupni na jednom mestu. Naša online prodaja čini vašu kupovinu lakom i dostupnom širom Srbije, uz besplatnu dostavu. Osim toga, nudimo bogat izbor grafičkih kartica renomiranih brendova kao što su Gigabyte, MSI, ASUS, Sapphire, ASrock, Zotac, Biostar i XFX, po akcijskim cenama koje će vas oduševiti.

Grafičke kartice - ključni deo Vašeg računara

Grafička kartica igra ključnu ulogu u vašem računaru, bez obzira da li se bavite gejmingom, 2D ili 3D dizajnom. Različiti modeli dolaze sa različitim cenama, koje variraju od oko 20-ak hiljada dinara za osnovne modele do nekoliko hiljada evra za najnovije i najmoćnije kartice na tržištu. Pored toga, napomena je da najjači modeli grafičkih kartica zahtevaju kvalitetno napajanje, često sa snagom preko 600W.

Ključne karakteristike za gaming

Karakteristike grafičke karte, posebno tip grafičkog procesora (GPU), igraju ključnu ulogu u određivanju performansi. Na tržištu postoji bogat izbor modela u različitim cenovnim kategorijama, tako da svako može pronaći odgovarajuću opciju. Povoljnije alternativne uključuju Nvidia GeForce GTX 1650, GTX 1660 Super i GTX 1660 Ti serije, kao i AMD Radeon RX 5600 XT i RX 6600 serije. Za one koji traže srednje kategorije performansi, tu su Nvidia RTX 4060 i RTX 4060 Ti, kao i AMD Radeon RX 7600XT i RX 7700 XT. Ako želite visoke performanse, Nvidia RTX 4070, RTX 4070 TI, RTX 4080 i RTX 4090 ili AMD Radeon RX 7800, RX 7900 XT i RX 7900 XTX serije su odličan izbor. Ovo su neki od najnovijih modela grafičkih kartica koji će vam pružiti izvanredno iskustvo u igrama i grafičkom dizajnu. Bez obzira na vaše potrebe, postoji grafička kartica koja će odgovarati vašem budžetu i performansama.

DDR6 Ultra-brza memorija - Standard za budućnost

Sa ultra-brzom DDR6 memorijom koja postaje standard, preporučujemo izbor novijih modela sa DDR6 umesto DDR5 memorije ako je cena slična. Ova vrsta memorije donosi značajno poboljšane performanse i izuzetno brze učitavanje igara. Važno je razmotriti i tip memorije (DDR4, GDDR6, GDDR5X ili HBM), širinu memorijske magistrale (npr. 64, 128, 256 bita) i količinu memorije. Napredniji tipovi memorije pružaju veće performanse i brže dostavljanje podataka GPU-u. Takođe, veća količina memorije omogućava bolje performanse u zahtevnim igrama sa velikim teksturama.

Rudarenje i grafičke kartice

Nije nevažno napomenuti da se grafičke kartice sve češće koriste i za rudarenje kriptovaluta (BitCoint, ETH i sl.). Za rudarenje se obično biraju modeli sa 256-bitnim i jačim memorijskim magistralama. Grafičke kartice su veoma tražene za ovu svrhu, što može uticati na cene i dostupnost. Važno je napomenuti da na našem tržištu postoji nekoliko firmi koje se bave prodajom kvalitetnih kartica (gigatron, tehnomedia, tehnomanija, emmi, winwin), a mi sebe gledamo kao alternativu ovome i kao igrača koji na tržište pokušava da donese određene inovaciju na polju ponude grafičkih čipova.

LHR Grafičke kartice

U poslednje vreme, proizvođači su počeli da izbacuju i LHR (Low Hash Rate) grafičke kartice, što je dobra vest za prave gejmere. Ove kartice su posebno dizajnirane kako bi ograničile performanse u rudarenju, čime su obezbedile više grafičkih kartica za gejming tržište.

Hlađenje grafičkih čipova

Grafičke kartice dolaze sa različitim vrstama hlađenja, od potpuno pasivnog koji garantuje tihu radnu atmosferu, do naprednih sistema sa aktivnim hlađenjem, Heatpipe tehnologijom i dva ili čak tri ventilatora (fan-a). Ovi sistemi obezbeđuju optimalno hlađenje, tiši rad pod maksimalnim opterećenjem i pružaju veći potencijal za overklokovanje.

Konektori i priključci

Konektori za monitore i televizore su takođe bitni faktori pri odabiru grafičke kartice. Pobrinite se da izaberete karticu sa odgovarajućim konektorima, kao što su VGA (D-Sub), HDMI, DVI i Display Port, kako biste se lako povezali sa vašim trenutnim monitorom ili TV-om.

Sklapanje High-End Desktop računara (PC konfiguracija)

Ako planirate da sastavite high-end PC konfiguraciju po povoljnoj ceni, GAME CENTAR je pravo mesto za vas. Naše prodavnice nude širok izbor komponenti i stručno osoblje koje će vam pomoći da stvorite savršen računar za vaše potrebe.

Neka vaša gejming iskustva budu nezaboravna uz najnovije modele Nvidia grafičkih kartica, dostupne po povoljnim cenama, samo u GAME CENTAR-u. Pronađite svoju savršenu karticu već danas i podignite svoj računar na viši nivo!

+ prikaži više - prikaži manje