Digitalni Xbox Series X - Odgovor Microsoft-a na menjajuće trendove gejminga?

Digitalni Xbox Series X - Odgovor Microsoft-a na menjajuće trendove gejminga?
14. avgust 2023. 82 pregleda

Digitalni Xbox Series X - Odgovor Microsoft-a na menjajuće trendove gejminga?

Uzbudljive promene su na horizontu za svet gejminga dok se čini da Microsoft razmatra novu varijantu svoje popularne Xbox Series X konzole. Prema pouzdanim izvorima iz industrije, čini se da se gigant iz Redmonda priprema za lansiranje digitalnog izdanja svoje moćne konzole, bez ugrađenog disk drajva.

Microsoftova strategija za ovu generaciju igara bila je izdvajanje dveju konzola sa različitim karakteristikama i funkcijama. Snažni Xbox Series X ponudio je 12 teraflopsa snage i mogućnost reprodukcije fizičkih medija putem disk drajva. S druge strane, pristupačniji Xbox Series S smanjio je ukupnu snagu na 4 teraflopsa i izostavio mogućnost fizičkog medija. Međutim, novi izveštaji sugerišu da bi Microsoft uskoro mogao da proširi ovu ponudu i ponuditi digital-only verziju Xbox Series X konzole.

Xbox Series X konzola

Prema rečima dobro obaveštenog insajdera iz industrije, poznatog kao 'Shpeshal Nick', postoji niz izvora koji ukazuju na ovu promenu. Nick je otkrio da je "čuo da Microsoft trenutno razmatra Series X samo za digitalne medije – dakle bez disk drajva". Ovo se čini kao korak ka strategiji koju je već primenio Sony, nudeći konzole iste generacije u dve verzije - jednu sa mogućnošću reprodukcije fizičkih medija i drugu bez te mogućnosti.

Ovo potencijalno lansiranje nove verzije Xbox Series X konzole bez disk drajva moglo bi biti deo šireg plana kompanije. Nick takođe nagoveštava da postoje planovi za drugu hardversku iteraciju 2025. godine, što dodatno podstiče razmišljanje o evoluciji Microsoftove konzole u narednim godinama. Iako je još uvek rano za potvrđivanje ovih informacija, ukoliko se ove promene zaista dogode, mogli bismo videti dinamično prilagođavanje Microsoftove strategije.

Xbox Series X konzola

S obzirom na napredak tehnologije i trendove u industriji, Microsoft očigledno razmišlja o budućim potrebama igrača. Nestrpljivo očekujemo da vidimo kako će se ova situacija razvijati i kako će ova potencijalna nova ponuda oblikovati gejming pejzaž. Bez obzira na sve, čini se da nas čeka zanimljiva budućnost u svetu Xbox konzola.

Prati naš blog za sve dodatne informacije!

Previous article:
Next article:
Povezani postovi
Komentari
Ostavite svoj komentar
Vaša email adresa neće biti objavljena.