Koji GPU bi bio ekvivalentan Xbox Series X konzoli?

GPU Xbox Series X konzole
31. januar 2023. 157 pregleda

Koji GPU bi bio ekvivalentan Xbox Series X konzoli?

Specijalno kreirane komponente, koje su zasnovane na najnovijim AMD-ovim Zen 2 i RDNA 2 arhitekturama su postavljene u Xbox Series X konzolu, još kada se ona pojavila u novembru 2020. godine. Konzola takođe poseduje Ray Tracing, kao i next-gen SSD.

Ali koja grafička kartica može da parira sa ovom moćnom konzolom?

Konzola podržava 8K rezoluciju pri 10 frejmova u sekundi, kao i 4K rezoluciju. GPU koji poseduje ova konzola ima 52 računarske jedinice, što je ogroman napredak u odnosu na 40 računarskih jedinica koje je imala prethodna Xbox One X konzola. Grafička kartica AMD RDNA 2, koja se nalazi u Xbox Series X konzoli je ekvivalentna NVIDIA RTX 2070 Super grafičkoj kartici. Svakako, možemo da poredimo i sa NVIDIA RTX 2080 grafičkom karticom, ali s obzirom da je reč o konzoli, AMD se poprilično potrudio da grafička koja se nalazi u Xbox Series X konzoli ima sve!

Nvidia 2070 Super

Xbox Series X konzola poseduje snažan sistem za igre, koji može da pruži impresivno iskustvo igranja. Ako želite konzolu koja vam može ponuditi 4K igre i zabavu, ovo je prava konzola za vas! Pored toga, ova konzola je sposobna da obezbedi znatno veću sirovu snagu od svog prethodnika i to zahvaljujući povećanom broju CPU jedinica.

Xbox Series X GPU

Nova verzija AMD Radeon Ray tracing tehnologije je ugrađena u GPU ove konzoli, omogućavajući igrama da imaju realno osvetljenje, kao i senke u realnom vremenu. Potpuno nova memorijska artihtektura je izgrađena na najnovijoj GDDR6 tehnologiji. Konzola trenutno ima dvostruko više memorije od Xbox One X, a to je 16GB GDDR6 RAM-a.

KUPI

Previous article:
Next article:
Povezani postovi
Komentari
Ostavite svoj komentar
Vaša email adresa neće biti objavljena.