Ažuriranje kontrolera za Xbox može transformisati iskustvo gejminga!

Ažuriranje kontrolera za Xbox može transformisati iskustvo gejminga!
27. jul 2023. 37 pregleda

Ažuriranje kontrolera za Xbox može transformisati iskustvo gejminga!

U skorijoj budućnosti, Microsoft bi mogao omogućiti vlasnicima određenih Xbox kontrolera da reprodukuju tastaturske kontrole. U potezu koji su često zahtevali gejmeri kako sa PC-ja, tako i sa konzola, Microsoft je pokrenuo alpha testiranje funkcije koja će korisnicima omogućiti mapiranje tastera na kontroleru. Takođe će biti moguće mapirati taster zajedno sa modifikatorskim tasterom kao što su Win, Shift, Ctrl ili Alt. Na primer, kombinacija Ctrl + S.

Xbox kontroleri

Gejmeri će morati da poseduju Xbox Elite 2 kontroler ili Adaptive Controller, namenjen za gejmere sa specifičnim potrebama u vezi sa pristupačnošću. Ukoliko ova opcija bude dostupna svim korisnicima, to bi bio odličan način korišćenja dodatnih dugmadi na zadnjoj strani Elite kontrolera i pružilo bi gejmerima koji igraju kompleksnije naslove veću fleksibilnost. Takođe bi mogla olakšati život i čak otvoriti neka gejming iskustva koja su ranije delovala nedostižno na Adaptive kontroleru.

Microsoft ističe da će podrška biti zavisna od igre do igre, tako da će možda biti potpune, delimične ili nikakve podrške, u zavisnosti od naslova. Mapiranje se može obaviti putem Xbox Accessories aplikacije, ali trenutno je ova opcija dostupna samo članovima Xbox Alpha i Alpha Skip Ahead programa, što znači da se još uvek nalazimo u ranim fazama ovog procesa i da će proći još neko vreme pre nego što postane dostupna svim gejmerima.

Xbox kontroleri

"Za Xbox Elite Wireless Controller Series 2 i Xbox Adaptive Controller, Xbox Accessories aplikacija sada podržava mapiranje tastera tastature na vaš kontroler! Da biste počeli, otvorite Xbox Accessories aplikaciju > Konfiguriši > kreirajte novi profil ili izmenite postojeći > izaberite dugme koje želite da mapirate > izaberite Primarno ili Shift > zatim pređite na novu karticu za Tastere." - navodi Microsoft

Uvođenje mogućnosti mapiranja tastaturskih kontrola na određene Xbox kontrolere pruža gejmerima veću fleksibilnost i prilagođavanje. Ova inovacija olakšava pristup igrama i unapređuje iskustvo igranja za različite korisnike. Ipak, podrška igara za ovu opciju može varirati, te zbog toga moramo sačekati punu implementaciju.

Ovo je važan korak ka većoj inkluzivnosti i pristupačnosti gejminga!

Previous article:
Next article:
Komentari
Ostavite svoj komentar
Vaša email adresa neće biti objavljena.