Assassins Creed Mirage - Putovanje kroz kulture - Inspiracija i inovacija!

Assassins Creed Mirage - Putovanje kroz kulture - Inspiracija i inovacija!
16. oktobar 2023. 79 pregleda

Assassins Creed Mirage - Putovanje kroz kulture - Inspiracija i inovacija!

Sećaš se koliko je Ghost of Tsushima 2020. godine zadivio gejmerski svet svojom potpunom japanskom sinhronizacijom, pružajući nam neverovatno imerzivno iskustvo japanskog samuraja? E pa, nedavno lansirani Assassins Creed Mirage je odlučio ispratiti sličan put, uzimajući inspiraciju iz ovog Playstation hita i donoseći nam autentičnost Bliskog Istoka.

Assassins Creed Mirage

U intervjuu za Gamesindustry.biz, tim iz Ubisofta je otkrio svoju odluku da arapski jezik postavi kao podrazumevani jezik igre, sledeći primer Ghost of Tsushima. Kroz razgovor sa menadžerom za lokalizaciju, Mohammedom Alemamom, i umetničkim direktorom, Jean-Luc Salom, odluka je objašnjena kao težnja ka tačnosti i autentičnosti.

"Naša igra je potpuno sinhronizovana na arapskom jeziku. Posebnu pažnju smo posvetili tome jer ljudi vole da dožive Ghost of Tsushima na japanskom. Bilo bi šteta ne iskoristiti tu priliku vratiti se na Bliski Istok sa Assassins Creed naslovom i ne uključiti jezik koji je ovde još uvek živ. Čak i ako niste Arapin, igranje na arapskom jeziku čini iskustvo tačnijim", objasnio je Alemam.

Assassins Creed Mirage

Zanimljivo je što čak i ako odlučiš igrati na engleskom, glavni glumci su arapskog porekla i govore arapski jezik, što dodaje dodatnu autentičnost svakom dijalogu i situaciji u igri. Ova odluka začinjava Assassins Creed Mirage sa slojem dubine i verodostojnosti. Osećaš atmosferu, ime grada, pa čak i pozdrave na jeziku koji je geografski relevantan za priču. Kroz ovo iskustvo, Mirage postaje ne samo igra, već i putovanje kroz vreme i prostor Bliskog Istoka. Nadam se da će ova inovacija inspirisati i druge developere da donose slične odluke, čineći svet video igara još autentičnijim i uzbudljivijim.

Uživaj u svojim avanturama uz Assassins Creed Mirage i doživi pravu autentičnost Bliskog Istoka. Poruči svoj primerak već danas!

Pogledaj ponudu

Previous article:
Next article:
Povezani postovi
Komentari
Ostavite svoj komentar
Vaša email adresa neće biti objavljena.