Najbolje mesto za tvoj PC - Pod, radni sto ili nešto treće?

Najbolje mesto za tvoj PC - Pod, radni sto ili nešto treće?
30. april 2024. 26 pregleda

Najbolje mesto za tvoj PC - Pod, radni sto ili nešto treće?

Gde treba da staviš svoj PC je večita tema koja se odvija među PC korisnicima. Da li da ga staviš na pod ili na sto? Svaka opcija ima svoje prednosti i mane.

Najbolje mesto za tvoj PC - Pod, radni sto ili nešto treće?

PC na podu - Prednosti i mane

Kada se odlučiš za postavljanje računara na pod, imaš nekoliko prednosti. Prvo, oslobađaš prostor na radnom stolu, što je korisno ako imaš mnogo drugih stvari na stolu. Takođe, računar na podu može biti tiši, jer je udaljeniji od ušiju, što može poboljšati tvoje radno okruženje. Osim toga, RGB osvetljenje na kućištu može manje da ti smeta dok radi, jer je računar dalje od tebe. Međutim, postavljanje računara na pod može dovesti do problema sa prašinom i pregrevanjem. Postoji veća verovatnoća da će se računar pregrejati ako nema dovoljno pristupa hladnom vazduhu, a filteri za prašinu mogu brže da se zaprljaju. Takođe, potrebno je saginjanje i odlazak ispod stola radi pristupa dodacima i perifernim uređajima.

PC na stolu - Prednosti i mane

Postavljanje računara na sto takođe ima svoje prednosti. Estetski, računar na stolu može izgledati lepo i možeš istaknuti svoj rad ili investiciju, posebno ako si ga sam sastavio. Takođe, računar na stolu ima bolji protok vazduha, što može poboljšati performanse i produžiti vek trajanja komponenti. Međutim, računar na stolu može biti bučniji zbog smanjene udaljenosti između njega i tvojih ušiju. Takođe, postoji rizik od oštećenja od tečnosti, oštrih predmeta ili prevrtanja. Pored toga, može ti oduzeti deo prostora na radnoj površini.

Nešto treće - Posebna polica

Ako ne želiš da računar bude ni na podu ni na stolu, možeš razmotriti postavljanje na posebnu policu. Ovo može biti odlično rešenje, jer oslobađa prostor na stolu, ali i štiti računar od prašine i potencijalnih oštećenja.

Najbolje mesto za tvoj PC - Pod, radni sto ili nešto treće?

U krajnjoj liniji, izbor gde postaviti svoj PC zavisi od tvojih preferencija i potreba. Ako ti je bitno oslobađanje prostora na stolu i smanjenje buke, možda ćeš se odlučiti za postavljanje na pod. Sa druge strane, ako ti je estetika važna i želiš bolji protok vazduha, možda ćeš odabrati postavljanje na sto. Uvek možeš razmotriti i neku treću opciju kao što je posebna polica. Na kraju, nema pravog ili pogrešnog odgovora, jer sve zavisi od tvojih potreba. Važno je samo da se osećaš prijatno i da tvoj PC funkcioniše kako treba.

U slučaju da imaš bilo kakvih pitanja, naši stručnjaci su tu da ti pomognu! Uvek nam možeš pisati na racunari@gamecentar.rs i mi ćemo ti dati najbolje savete!

Previous article:
Next article:
Povezani postovi
Komentari
Ostavite svoj komentar
Vaša email adresa neće biti objavljena.