Očistite vaš računar u par koraka!

Očistite vaš računar u par koraka
3. januar 2023. 287 pregleda

Očistite vaš računar u par koraka!

Čišćenje računara je mnogo više od brisanja prašine sa kućišta. Kako ne biste imali problema sa svojim računarom, naša preporuka je da čistite računar minimalno jednom godišnje. Mi ćemo vam pojasniti i kako to da uradite!

Čišćenje računara

Za čišćenje računara od prašine potrebno je pratiti nekoliko sledećih koraka:

  1. korak - isključite računar i izvucite napojni kabl (tako računar više neće biti povezan sa strujom). Ovo je važno, jer će vam omogućiti da radite bez opasnosti od električnog udara.
  2. korak - pronađite mesto gde se nalazi ventilator i uklonite sve kablove i pribor koji su povezani sa računarom. Ovaj korak je potrebno uraditi kako ne biste slučajno polomili neke kablove i slično.
  3. korak - sada možete početi da čistite vaš računar. Kako biste to uradili, potrebno je da koristite usisivač ili četkicu za prašinu. U slučaju da imate kompresor i njega možete koristiti za ovaj proces. Ako nemate usisivač niti kompresor, možete koristiti i sprej za čišćenje kompjutera koji se prodaje u prodavnicama informatičke opreme.
  4. korak - kada ste očistili sam računar, sada je potrebno da očistite i kućište računara. Da biste to uradili, potrebno je da uklonite kućište sa računara i da očistite unutrašnjost sa usisivačem, kompresorom ili sprejem za čišćenje.
  5. korak - nakon što ste očistili računar i kućište, potrebno je da vratite sve kablove i pribor i da ponovo povežete računar sa strujom.
  6. korak - na kraju, uključite računar i proverite da li radi ispravno. Ako se računar ponovo pokreće bez problema, to znači da ste uspešno očistili računar od prašine!

Čišćenje računara 2

Ukoliko se ipak pojave neki problemi prilikom pokretanja sistema, preporučujemo da nam se obratite kako bismo vam pomogli oko rešenja problema. Ako ne možete da se snađete u ovom procesu, naša preporuka je da donesete vaš računar u naš servis i mi ćemo ovaj proces uraditi za vas!

Previous article:
Next article:
Komentari
Ostavite svoj komentar
Vaša email adresa neće biti objavljena.