PS5 - mnogo jači hardver od PS4 + SSD...

Kao što smo i znali, na novoj konzoli nas očekuje SSD drajv, a sa njim i brojne prednosti koje on donosi, dok sa druge strane pojavilo se mnogo lažnih informacija o novoj konzoli. Prvenstveno, SSD će se naći u svakoj konzoli i neće postojati jeftiniji model bez SSD-a niti će postojati ekskluzivni model SSD-a za neku skuplju konzolu. Svi će biti podjednako dobri, tačnije isti.

Pogledajte demo u kojem se vidi kako SSD funkcioniše i dokaz da je napravio ogromnu razliku između sadašnje konzole i nove PS5 konzole gde možemo da vidimo ultra brzo pokretanje igre, koje će dovesti do mnogo boljeg gejming iskustva tokom igranja.

Ako ste mislili da sve vaše igre koje ste do sada kupili za PS4 konzoli morate da poklonite / bacite ili prodate, upozoravamo vas da to ne uradite, jer ćete moći sve igre da igrate i na novoj "PlayStation 5" konzoli. Kao što je Sony najavio, prebacivanje sa jedne konzole na drugu će biti poprilično jednostavno, a čak će vam ostati i vaša lista prijatelja kao i PSN informacije koje su vezane za vaš nalog. U suštini, nećete morati da birate između jedne ili druge konzole, zato što će postojati mogućnost da isti PlayStation nalog koristite na obe.

Sony je takođe potvrdio da će nova PS5 konzola biti neverovatno moćna, a ujedno će biti kompatibilna sa svim igrama sa PS4 konzole i na taj način će dozvoljavati da sa dve različite konzole možete u isto vreme da igrate online igre.

Kada je reč o audio specifikacijama, sve što znamo je da će nas odvesti da te granice da "osetimo" zvuk, pogotovo ako koristimo slušalice. Takođe, Ryan je otkrio da će nova PlayStation 5 konzola imati podršku za TV uređaje, kao i monitore sa frekvencijom osvežavanja slike od 120Hz. To znači da bi nova PS5 konzola mogla da prikazuje i 120 sličica po sekundi, što je sjajno, ali još nismo sigurni da li će se to realizivati ili će ostati na više nego pristojih 60 fps-a. Ipak, ovo je vest koja bi mogla da pozove PC gejmere sa dobrim monitorima da se priključe konzolašima.

Pored toga, podrška za 8K monitore će omogućiti mnogo bolji prikaz tekstura, što znači da će igre postajati kompleksnije u tom pogledu, a SSD koji će se nalaziti u konzoli će biti do 19 puta jači nego obični SSD-ovi za koje mi znamo, jer svaka bolja promena igre, očekuje i konzolu koja će da prati njeno brzo očitavanje i igranje. PS5 će svakako imati 8-core AMD-ov procesor treće Ryzen generacije, koji će sa svojim jakim CPU-om kao i GPU-om omogućiti otključavanje moćnog ray tracing-a (RTX), koji predstavlja potpuno novi svet svetlosnih efekata koji će podići igre na potpuno novi vizuelni nivo.

Remote Play, koji je i sad dostupan PS4 konzolama, koji vam omogućava da strimujete igre direktno sa konzole na kompjuter, telefon, tablet, pa čak i PS Vitu, će biti poboljšan do te mere da će pratiti najnovije kako striming i cloud, tako i 5G tehnologije, kako bi svaki gejmer koji ima želju da strimuje to radio u najboljem mogućem kvalitetu. Takođe, spomenuto je da izlaskom PS5 konzole, klaud strimovanje neće zahtevati skidanje igre, već ćete igru moći direktno da strimujete sa uređaja, a da posle toga ne morate da skidate tu igru sa vašeg uređaja. Ovo bi se moglo predstaviti kao Netflix za gejmere.

Najčešća pitanja kada je reč o novoj PS5 konzoli:

Šta je PS5 konzola? Sony Playstation5 predstavlja novu generaciju PlayStation konzole, koja će zameniti postojeće PS4 Slim i PS4 Pro konzole.

Kada izlazi SONY PS5? Još nemamo tačan datum, ali se PS5 sigurno očekuje krajem 2020. godine u vreme praznika.

Šta ćemo moći da igramo na ovoj konzoli? Ono što zasigurno znamo je da će sve PS4 igre moći da se igraju na novoj konzoli, kao i ekskluzive kao što su Death Standing i Ghosts of Tsushima.

Da li će PS5 imati VR naočare? Naravno! Konzola nove generacije će verovatno biti kompatibilna sa sadašnjim PSVR hardverom.

Koja je cena PS5 konzole? Ako pogledamo cene poslednje konzole, PS4, videli bismo da su i SLIM i PRO bile 399$ prilikom izlaska, a mi se nadamo da će i nova konzola biti približno slične cene. Neke prognoze kažu da je realno da bude oko 499 EURA u Srbiji na datum izlaska. Vreme će pokazati...

Za sve one koji su zainteresovani za PS5 informacije, PS5 cena, PlayStation 5 datum izlaska i druge zanimljivosti, evo još vesti:

Game Centar će svakako da prati sva dešavanja, novosti, tračeve i druge zanimljive informacije vezane za PS5 i redovno ćemo vas obaveštavati.