Cena Sony PS5 u problemu zbog velike potražnje DRAM i NAND-a?

Cena Sony PS5 u problemu zbog velike potražnje DRAM i NAND-a?
14. februar 2020. 49 pregleda

Cena Sony PS5 u problemu zbog velike potražnje DRAM i NAND-a?

Cena Sony PS5, koji izlazi na jesen ove godine, još uvek nije određena, a kakvi problemi muče kompaniju otkrijte u nastavku teksta.

Cena Sony PlayStation 5 konzole još uvek nije određena, a prema nekoliko izvora, ona čak nije određena ni interno u samoj kompaniji!? Koliko cene komponenti utiču na cenu finalnog proizvoda, kako plava i zelena planeta čekaju potez svojih protivnika, da li konzolu prodavati i uz gubitak, itd. 

XBOX One Series X Project Scarlett - glavni razlog čekanja cene PS5 konzole?

Prema nekim informacijama Sony čeka da Microsoft napravi prvi korak sa cenom svoje next-gen konzole, dok drugi navode da je Sony spreman i da prodaje buduće konzole uz eventualni gubitak što ne bi bilo prvi put u istoriji da se desi. 

Kako Samsung S20 utiče na prodaju Sony PlayStation 5 konzole?

Konzola SONY PS5 cena

Prema navodima Bloomberga, proizvodnja konzole već sada iznosi ~ 450 dolara po komadu. S obzirom da je Samsung na nedavnoj konferenciji najavio da će i mobilni telefoni koristiti 12 GB radne memorije (pa i 16GB) to će značajno uticati na povećanje cene neophodnih sirovina za PS5. Ruku na srce, to nije identična vrsta memorije kakva se koristi u konzolama, ali se za proizvodnju koriste uglavnom slični materijali tako da nema sumnje da će to ipak uticati na cenu nabavke hadvera jer će potražnja za DRAM i NAND flash memorijom nesumljivo skočiti.

Za sve one koji su zainteresovani za PS5 informacije, PS5 cena, PlayStation 5 datum izlaska i druge zanimljivosti, evo još vesti:

Pregrejavanje konzole - cena zaštite PS5 nije mala! Prve serije PS3 i PS4 konzola imale su ovaj problem. 

Bloomberg takođe navodi i da u Sony-ju ne žele pehove kao što su imali sa prvim serijama PS3 i PS4 konzola. Stoga su spremni na ugradnju neobično skupog sastava hlađenja koji treba da se brine da konzola radi na optimalnoj temperaturi. Kako je hlađenje uvek krucijalna stvar, a PS5 će imati itekako ozbiljan hardver ispod palube, tako da nas očekuje omanji svemirski brod najverovatnije.

Bez brige! Najbolji servis konzola u Srbiji GAME CENTAR spremno čeka nove izazove!

Previous article:
Next article:
Komentari
Ostavite svoj komentar
Vaša email adresa neće biti objavljena.