Redragon Noctis Pro - Minijaturna mehanička tastatura sa velikim potencijalom!

Redragon Noctis Pro - Minijaturna mehanička tastatura sa velikim potencijalom!
22. septembar 2023. 138 pregleda

Redragon Noctis Pro - Minijaturna mehanička tastatura sa velikim potencijalom!

Danas ćemo se upoznati sa jednim izvanrednim uređajem koji će promeniti način na koji koristimo tastature. Reč je o Redragon Noctis Pro, minijaturnoj mehaničkoj tastaturi koja se ističe sa svojom kompaktnošću, mehaničkim tasterima i raznovrsnim opcijama povezivanja.

Dizajn i dimenzije

Prva stvar koja privlači pažnju kod Redragon Noctis Pro tastature je njen impresivan dizajn. Ova minijaturna tastatura dolazi u izuzetno lepoj kutiji i odmah te osvaja svojim elegantnim izgledom. Na prvi pogled, možda bi pomislio da je Redragon, poznat po gejming periferijama, sada prešao na pravljenje tastatura za tablete. Međutim, odmah češ shvatiti da nije tako kada primetiš da se radi o tastaturi sa mehaničkim tasterima. Noctis Pro ima samo 60% tastera u poređenju sa standardnim tastaturama. To znači da nema kursorskih strelica, funkcijskih tastera ili srednjeg dela sa Delete, Page Up/Dn i sličnim tasterima. Imaš osnovni deo tastature i jedan dodatni Fn taster za kombinacije koje omogućavaju kucanje svih potrebnih karaktera. Ovaj kompaktan dizajn čini tastaturu izuzetno malom i lagodnom, te je idealna za putovanja ili korišćenje sa tabletima i telefonima.

Redragon Noctis Pro

Mehanički tasteri i kvalitet izrade

Noctis Pro se ističe i po svojim mehaničkim tasterima u low profile varijanti. Visina tastature je slična onoj kod laptop tastatura, što omogućava udobno kucanje. Tastatura je izrađena od brušenog aluminijuma, što joj daje vrhunski izgled i čvrstinu. Dolazi u zanimljivoj tamnoplavoj boji, dok je dostupan i u crnoj varijanti. Svi tasteri se lako skidaju, a uz tastaturu dolazi šest dodatnih prekidača za zamenu tastera, što omogućava zamenu čak i dok je tastatura uključena (hot-swap). Svi tasteri su takođe osvetljeni RGB svetlom, koje se može prilagoditi putem Redragon softvera.

Redragon Noctis Pro

Povezivanje i funkcionalnost

Jedna od ključnih karakteristika Noctis Pro mehaničke tastature je njena sposobnost povezivanja na različite načine. Možeš je povezati putem tradicionalnog USB-C kabla ili koristiti priloženi USB-A adapter za uređaje bez USB-C priključka. Druga opcija je bežično povezivanje putem 2.4GHz veze preko adaptera koji se priključuje na tastaturu. Ova veza ima nisku latenciju, omogućavajući ti brzo i precizno igranje igara. Takođe, tastatura podržava Bluetooth povezivanje, što ti omogućava da je povežeš sa tri različita uređaja, kao što su laptop, televizor i tablet, i lako prebacuješ između njih.

Redragon Noctis Pro

Baterija

Trajanje baterije Noctis Pro tastature je zadovoljavajuće, zavisno od upotrebe i podešavanja, i može trajati od nekoliko dana do nekoliko nedelja. Dodatna prednost je mogućnost korišćenja tastature dok je povezana putem kabla, što omogućava istovremeno punjenje.

Redragon Noctis Pro gejmerska mehanička tastatura je impresivan uređaj sa mnogo prednosti. Nudi raznovrsne opcije povezivanja, kvalitetne mehaničke tastere i kompaktan dizajn. Iako nekim korisnicima može smetati smanjen broj tastera, za one koji cene portabilnost i mehaničke tastere, ova tastatura je odličan izbor. Cena je takođe veoma konkurentna u odnosu na druge modele sa sličnim karakteristikama.

Ukoliko tražiš kvalitetnu i praktičnu tastaturu, Redragon Noctis Pro zasigurno zaslužuje tvoju pažnju!

Previous article:
Next article:
Komentari
Ostavite svoj komentar
Vaša email adresa neće biti objavljena.