Nintendo Switch je srušio rekorde prodaje zahvaljujući novom Zelda naslovu!

Nintendo Switch je srušio rekorde prodaje zahvaljujući novom Zelda naslovu!
17. jul 2023. 41 pregleda

Nintendo Switch je srušio rekorde prodaje zahvaljujući novom Zelda naslovu!

U junu 2023. godine, Nintendo Switch je postigao neverovatan prodajni uspeh, postavši jedna od najtraženijih konzola na tržištu. Prema izveštaju Nikkeija, Nintendo je prodao impresivnih 380.000 Switch uređaja samo u Japanu, što je ogroman skok od čak 68% u poređenju sa junom 2022. godine. Ovaj rekordni uspeh doneo je radost Nintendo entuzijastima i dokazao da popularnost ove konzole ne jenjava ni posle šest godina od njenog prvobitnog lansiranja.

Jedan od ključnih faktora koji su doprineli ovom izvanrednom uspehu je nedavno lansiranje igre The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom. Ova ikonična franšiza već decenijama osvaja srca igrača širom sveta, a najnovije izdanje nije bilo izuzetak. Novi naslov je izazvao veliku pomamu i uzbuđenje među fanovima, podstičući mnoge da nabave Nintendo Switch kako bi se upustili u ovu epohalnu avanturu.

Nintendo Switch

Osim toga, Nintendo je taktički iskoristio junski događaj Nintendo Direct kako bi predstavio niz dolazećih igara i naslova, dodatno podstakavši potražnju za konzolom. Ova marketinška strategija bila je pun pogodak, jer su ljubitelji gejminga u iščekivanju novih avantura željni novih izazova.

Iako je uspeh Nintendo Switch-a u Japanu zapanjujući, vredi napomenuti da Nintendo prognozira manju prodaju konzola širom sveta tokom ove finansijske godine u poređenju sa prošlogodišnjim rezultatima. Međutim, ovaj podatak ne umanjuje važnost i uticaj koji je Nintendo Switch imao na gejming zajednicu i način na koji igrači doživljavaju video igre.

Ovaj nesumnjivi uspeh Nintendo Switch-a svedoči o snazi ​​i privlačnosti ekskluzivnih naslova za ovu konzolu. The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom je samo jedan od mnogih fenomenalnih naslova koji su privukli pažnju i oduševili igrače širom sveta. Pored ove igre, postoje i druge omiljene franšize poput Super Mario, Splatoon i Animal Crossing, koje održavaju interesovanje igrača tokom godina.

Nintendo Switch

Nintendo Switch je dokazao da je i dalje nezaobilazna igračka platforma za sve ljubitelje gejminga. S kontinuiranim izbacivanjem novih i uzbudljivih igara, Nintendo nastavlja da osvaja srca igrača i pruža im nezaboravne avanture. Ako ovaj trend rasta i dalje traje, ne sumnjamo da će Nintendo Switch nastaviti da drži svoje mesto na vrhu video igara!

Previous article:
Next article:
Komentari
Ostavite svoj komentar
Vaša email adresa neće biti objavljena.