Pobednički Pikmin 4 - Novi naslov nadmašio očekivanja i kritičare!

Pikmin 4 - Osveženje na igračkom nebu koje osvaja srca gejmera!
28. jul 2023. 43 pregleda

Pobednički Pikmin 4 - Novi naslov nadmašio očekivanja i kritičare!

Pikmin 4 je postigao nezapamćen uspeh odmah nakon zvaničnog lansiranja i postao je pravi hit, nadmašivši prodaju svojih prethodnih naslova. Tokom prve nedelje od izlaska, Pikmin 4 je prodao više kopija nego sva tri prethodna dela zajedno tokom njihovih premijera.

Ova igra je donekle promenila dobro poznatu formulu, unoseći personalizaciju likova, nove Pikminove za sakupljanje, manje ograničenja i dublje istraživanje tokom noći. Ovo ga čini izvrsnim ulaznim vratima za gejmere koji do sada nisu bili upoznati sa ovim serijalom.

Pikmin 4

Veliki deo uspeha Pikmin 4 duguje se agresivnoj marketinškoj kampanji koju je Nintendo vodio u Japanu. Pre samog lansiranja, Nintendo je objavio remasterovane verzije prvog i drugog dela Pikmin serijala za Switch, kako bi podigao interesovanje za novi naslov. Takođe, reklamiranje igre obuhvatalo je gotovo sve moguće medijske platforme, uključujući čak i negejmerska mesta poput prodavnica brze hrane. Fanovi su takođe doprineli popularnosti igre, koristeći svoj novac kako bi postavili reklame za Pikmin 4 na čuvenom Times Square-u, što je verovatno doprinelo povećanju svesti o igri, iako je teško sa sigurnošću tvrditi.

Rezultat ovih napora ogleda se u neverovatnoj prodaji Pikmin 4 u Japanu. Prema izveštaju japanskog medija Famitsu, Pikmin 4 je uspeo da proda neverovatnih 401.853 kopija u prvoj nedelji, daleko nadmašujući prodaju tri prethodne igre u serijalu, koje su prodale 101.299, 161.930 i 92.720 kopija. Važno je napomenuti da ovi brojevi predstavljaju samo fizičke prodaje igre, što znači da bi konačna razlika verovatno bila još veća, s obzirom da su online kupovine danas uobičajenije nego 2013. godine, kada je izašao Pikmin 3.

Pikmin 4

Prošle nedelje, Shigeru Miyamoto je razgovarao o razlozima za slabu prodaju prethodnih Pikmin igara. Prema njegovim rečima, visok nivo težine igre možda je bio glavni razlog što su prethodne tri igre ostale u senci. Mali Pikminovi lako umiru, a održavanje njihove bezbednosti ključni je aspekt ovog serijala, što je Miyamoto rekao. Taj stepen frustracije možda je sputavao prodaju ranije. Srećom, ovog puta se čini da se to ne dešava, jer Nintendo sa novim nastavkom pokušava da prikaže te aspekte igre kao "zanimljive", umesto "teške".

Trenutno, Pikmin 4 je i jedna od najbolje ocenjenih igara dostupnih za Switch. Sa kritičarskom ocenom od 88 na Metacriticu i ocenom igrača od 9.3 u trenutku ovog izveštaja, igra spada u najbolje naslove za Switch, odmah iza The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom, koji je takođe bio jednoglasni uspeh sa kritičarskom ocenom od 96, što je obeležilo izuzetnu godinu za Nintendo.

Pikmin 4 je bez sumnje postigao neverovatan uspeh zahvaljujući svojim inovacijama, agresivnoj marketinškoj kampanji i promeni percepcije igre među igračima. Ova avantura je osveženje na igračkom nebu koje je osvojilo srca mnogih gejmera, a njegova popularnost samo raste iz dana u dan!

Previous article:
Next article:
Komentari
Ostavite svoj komentar
Vaša email adresa neće biti objavljena.