Gejmeri, proverite da li ste podesili svoj monitor kako treba!

Gejmeri, proverite da li ste podesili svoj monitor kako treba!
23. april 2024. 10 pregleda

Gejmeri, proverite da li ste podesili svoj monitor kako treba!

Kvalitetan gejming monitor može da pravi veliku razliku u tvojoj igračkoj avanturi, ali često se ne iskoristi puni potencijal zbog loših ili nedovoljno podešenih postavki. U ovom vodiču, otkrićemo šest ključnih podešavanja koja će tvoj monitor učiniti boljim, a tu spada kako da poboljšaš sliku i uživaš u igrama na potpuno novom nivou. Podešavanje monitora za gejming može biti izazovno, ali uz prave korake možeš postići spektakularne rezultate. Mnogi korisnici zanemaruju ova podešavanja, ali promena samo nekoliko parametara može napraviti ogromnu razliku u kvalitetu slike, brzini i udobnosti tokom igranja. Zato je važno da se upoznaš sa mogućnostima koje ti tvoj monitor pruža i naučiš kako da ih iskoristiš na najbolji mogući način!

Gejmeri, proverite da li ste podesili svoj monitor kako treba!

  1. Nemoj da zanemaruješ fabrička podešavanja monitora - Većina modernih monitora dolazi sa fabričkim podešavanjima koje su prilagođene različitim vrstama sadržaja. Ovi predloženi profili automatski optimizuju svetlinu, kontrast, boje i druge parametre kako bi pružili najbolje moguće iskustvo za igre, filmove ili svakodnevnu upotrebu. Iskoristi ove prednosti i eksperimentiši sa različitim profilima da bi pronašao onaj koji najviše odgovara tvom ukusu i tvojim zahtevima.
  2. Rezolucija je ključna za jasnu sliku - Rezolucija monitora direktno utiče na jasnoću i oštrinu slike. Odaberi najvišu moguću rezoluciju, koju tvoj monitor i grafička kartica mogu da podrže, kako bi dobio najbolje rezultate. Veći broj piksela znači detaljnija slika, što je posebno važno za gejming, gde svaki detalj može biti presudan.
  3. Osvežavanje slike utiče na brzinu igre - Osvežavanje slike, izraženo u Hz, određuje koliko puta monitor osveži sliku u sekundi. Što je ovaj broj veći, to je tebi vidljivo kao glatkija pokretna slika, što je posebno važno za brze akcione igre. Ako već imaš mogućnosti, izaberi gejmerski monitor sa osvežavanjem od 144Hz ili više kako bi dobio najbolje rezultate i sprečio zamagljivanje slike i trzanje tokom igre.
  4. Svetlina i kontrast - Prilagodi svetlinu i kontrast monitora prema svojim zahtevima i okolnostima. Za igre sa tamnim scenama možeš povećati svetlinu kako bi bolje video detalje, dok za noćnu upotrebu možeš smanjiti svetlinu kako bi sačuvao oči od umaranja.
  5. HDR za bolje boje i kontrast - HDR tehnologija omogućava monitoru da prikaže širi spektar boja i veći kontrast, što rezultuje živopisnijim bojama i većom dubinom slike. Aktiviraj HDR ako tvoj monitor to podržava kako bi dobio najbolje moguće iskustvo.
  6. G-Sync i FreeSync za neverovatno igranje - Adaptive Sync tehnologije poput G-Sync i FreeSync sinhronizuju brzinu osvežavanja monitora sa FPS-om koji tvoja grafička kartica proizvodi, čime se eliminiše trzanje slike i čini igru glatkom i fluidnom. Ako imaš odgovarajuću grafičku karticu i gejmerski monitor, aktiviraj ovu opciju za maksimalno uživanje u igrama.

Gejmeri, proverite da li ste podesili svoj monitor kako treba!

Uz pravilno podešavanje monitora, tvoje gejming iskustvo će biti na potpuno novom nivou. Iskoristi ove savete da bi dobio kristalno jasnu sliku, glatke pokrete i živopisne boje dok istražuješ svet digitalne zabave. Uživaj u svakom trenutku igre i ne zaboravi da eksperimentišeš sa podešavanjima kako bi pronašao kombinaciju koja ti najviše odgovara. 

Pronađi svoj novi monitor u Game Centru!

Pogledaj ponudu

Previous article:
Next article:
Povezani postovi
Komentari
Ostavite svoj komentar
Vaša email adresa neće biti objavljena.