Google Axion - Revolucija u svetu procesora!

Google Axion - Revolucija u svetu procesora!
23. april 2024. 8 pregleda

Google Axion - Revolucija u svetu procesora!

Google je nedavno izazvao veliku pažnju u svetu tehnologije predstavljajući svoj prvi prilagođeni CPU čip zasnovan na ARM arhitekturi, nazvan Axion. Ova nova inovacija obećava revoluciju u industriji procesora, a mnogi se pitaju kako će Axion uticati na budućnost tehnološkog sveta.

Google Axion - Revolucija u svetu procesora!

Axion je izgrađen na osnovu ARM Neoverse V2 jezgara, poznatih po svojoj snažnoj snazi, ali i neverovatnim rezultatima. Google je dodatno optimizovao ova jezgra integrisanjem posebnog sistema nazvanog Titanium, što omogućava efikasnije korišćenje procesorske snage za osnovne radne zadatke korisnika. Ovo rezultuje značajnim poboljšanjem performansi i energetske efikasnosti u poređenju sa postojećim rešenjima. Jedna od ključnih prednosti Axion čipa je njegova sposobnost da pruži poboljšanje performansi od 30% u odnosu na najbrže ARM rešenja u cloud-u. Osim toga, Axion se hvali i energetskom efikasnošću koja je poboljšana za čak 60% u poređenju sa x86 konkurencijom. Ovo čini Axion privlačnom opcijom za preduzeća koja su fokusirana na održivost i smanjenje troškova. Google je već počeo da implementira Axion čipove u nekoliko svojih osnovnih usluga, uključujući BigTable i Google Earth Engine. Ovo rano usvajanje pokazuje poverenje kompanije Google u sposobnosti Axion čipa i otvara put za širu upotrebu od strane korisnika kasnije ove godine.

Google Axion - Revolucija u svetu procesora!

Predstavljanje Google Axion-a predstavlja strateški pomak za Google, koji postaje ključni igrač u segmentu serverskih procesora. Kontrola nad sopstvenim procesorima omogućava Google-u veću autonomiju i bolju kontrolu nad infrastrukturom centara podataka. Ovo može dovesti do bržih ciklusa inovacija, poboljšane bezbednosti i efikasnijeg upravljanja resursima. Google Axion obećava da će promeniti pejzaž industrije procesora za centre podataka. Sa svojim poboljšanim performansama, energetskom efikasnošću i širokom primenom, Axion će imati dugoročne posledice na tehnološki svet i postaviće nove standarde u oblasti računarstva u cloud-u. Google Axion označava važan korak napred ka autonomiji centara podataka i predstavlja stratešku investiciju kompanije Google u sopstvenu infrastrukturu. Sa ovim čipom, Google se pozicionira kao lider u oblasti serverskih procesora i postavlja nove standarde u performansama, energetskoj efikasnosti i inovacijama. Očekuje se da će Axion imati značajan uticaj na budućnost tehnološke industrije, otvarajući vrata za nove mogućnosti i unapređenja.

Prati naš blog za više informacija!

Previous article:
Next article:
Povezani postovi
Komentari
Ostavite svoj komentar
Vaša email adresa neće biti objavljena.