Zašto su ATX 3.0 napajanja najbolja za gejming?

Zašto su ATX 3.0 napajanja najbolja za gejming?
29. april 2024. 15 pregleda

Zašto su ATX 3.0 napajanja najbolja za gejming?

Verovatno si čuo za ATX 3.0 napajanja i njihovu ulogu u modernizaciji desktop računara, posebno u kontekstu podrške za nove grafičke kartice poput Nvidia GeForce RTX 40 serije. Ali, zašto su ova napajanja toliko važna i kako funkcionišu? U ovom blog postu istražićemo sve o ATX 3.0 napajanjima i zašto bi trebalo da razmotriš njihovu nabavku.

Zašto su ATX 3.0 napajanja najbolja za gejming?

ATX 3.0 napajanja su deo nove generacije napajanja koja donosi brojne prednosti u pogledu snage, stabilnosti i zaštite komponenti računara. Intel je predstavio ove specifikacije još 2022. godine, zbog zabrinutosti oko previsoke potrošnje energije PCIe grafičkih kartica, što može dovesti do oštećenja hardvera. Glavna karakteristika ATX 3.0 specifikacija je zahtev za poboljšanim karakteristikama i kvalitetom napajanja, posebno u pogledu isporuke snage. Ova napajanja moraju biti sposobna da isporuče čak 200% više snage u kratkim vremenskim periodima opterećenja. Osim toga, ATX 3.0 specifikacije nameću i ograničenja potrošnje energije na PCIe grafičkim kartama, čime se štiti hardver od prekomerne potrošnje i mogućih oštećenja. Sa izlaskom GeForce RTX 40 serije grafičkih kartica, ATX 3.0 napajanja postaju sve popularnija. Njihova specifična grana za napajanje ovih grafičkih kartica - 12VHPWR, omogućava pouzdanu podršku za najnovije komponente. Ipak, mnogi potrošači izražavaju sumnju u mogućnosti izlazne snage ovih napajanja, ali je važno napomenuti da su ATX 3.0 napajanja dizajnirana tako da podrže čak i najzahtevnije korisničke potrebe.

Zašto su ATX 3.0 napajanja najbolja za gejming?

ATX 3.0 napajanja su neophodna za sve one koji redovno koriste svoj računar za zahtevne poslove kao što su gejming, strimovanje, kreativni rad i renderovanje video materijala. Ona su ključna za podršku modernim grafičkim kartama i procesorima koji u kratkom periodu mogu da povuku veliku količinu električne energije. ATX 3.0 napajanja su neophodna za modernizaciju desktop računara i pružaju bolje performanse, stabilnost i zaštitu od oštećenja. Ako planiraš nadogradnju svog računara ili kupovinu nove grafičke kartice, razmotri nabavku napajanja sa ATX 3.0 specifikacijama kako bi osigurao optimalan rad svog sistema.

Nisi siguran koje napajanje ti je potrebno? Uvek možeš da nam pišeš na racunari@gamecentar.rs kako bismo ti dali najbolje savete!

Previous article:
Next article:
Povezani postovi
Komentari
Ostavite svoj komentar
Vaša email adresa neće biti objavljena.