Evolucija gejminga - Zatvaranje Xbox 360 onlajn prodavnice i fokusiranje na budućnost!

Evolucija gejminga - Zatvaranje Xbox 360 onlajn prodavnice i fokusiranje na budućnost!
24. avgust 2023. 84 pregleda

Evolucija gejminga - Zatvaranje Xbox 360 onlajn prodavnice i fokusiranje na budućnost!

Microsoft je objavio značajnu promenu u svetu gejminga - zatvaranje onlajn prodavnice i marketplace-a za Xbox 360 konzolu. Ova odluka se poklapa sa strategijom fokusiranja na najnovije konzole i pretplatničku uslugu Game Pass, označavajući prekretnicu u razvoju gejming industrije.

Xbox 360

Xbox 360 Store i Xbox 360 Marketplace će svoja virtuelna vrata zatvoriti 29. jula 2024. godine, čime će igračima biti onemogućeno da kupuju i preuzimaju nove naslove. Ipak, dobra vest je da će korisnici moći da nastave uživanje u svojim već kupljenim Xbox 360 igrama, kao i starijim naslovima koji su kompatibilni sa konzolom. Ova odluka odražava promene koje su se desile od lansiranja Xbox 360 konzole 2005. godine. Tehnološki napredak, evolucija očekivanja igrača i potreba za prilagodljivim iskustvom doveli su do usmeravanja resursa ka najnovijim konzolama, poput Xbox Series X|S, kao optimalnom okruženju za gejming u sadašnjosti i budućnosti.

Prestanak podrške za Xbox 360 Store nije jedini korak ka budućnosti gejminga. Microsoft je već korak napred sa Xbox Game Pass pretplatničkom uslugom, koja omogućava igračima pristup bogatom katalogu igara putem konzola i PC platformi. Dok se Xbox 360 postepeno povlači sa scene, Microsoft ne zaboravlja na sledeću generaciju konzola. Unazad nekoliko godina, kompanija je otkrila svoje ambicije za lansiranje sledeće generacije igračkih konzola, predviđajući da bi to moglo biti ostvareno do 2028. godine. Ovo pokazuje posvećenost Microsoft-a unapređenju gejming iskustva i inovacijama koje će oblikovati budućnost industrije.

Xbox 360

Osim toga, Microsoft je preduzeo korake da suzbije toksično ponašanje među igračima na svojoj platformi. Uvođenjem novog sistema sankcija, igrači koji se bave neprihvatljivim ponašanjem, uključujući upotrebu pogrdnih reči, slanje pretnji i izražavanje mržnje, suočavaju se sa posledicama. Sankcije se kreću od privremenih zabrana pristupa multiplayer uslugama do dužih suspenzija za višestruke prekršaje.

Zatvaranje Xbox 360 onlajn prodavnice nije samo kraj jedne ere, već i početak nove faze u svetu gejminga. Dok se prisećamo uspeha Xbox 360 konzole, okrećemo se budućnosti punoj inovacija, uzbudljivih naslova i naprednih tehnologija koje će oblikovati način na koji se igramo i povezujemo sa svetom gejminga!

Previous article:
Next article:
Komentari
Ostavite svoj komentar
Vaša email adresa neće biti objavljena.