Game Centar "GIT GUD" vodič za God of War!

Game Centar "GIT GUD" vodič za God of War!
21. april 2018. 21 pregleda

Game Centar "GIT GUD" vodič za God of War!

U novom God of War naslovu, slično kao i u životu inače, potrebne su vam veštine da bi preživeli.

Veštine ili skilovi koje ćete sticati u igri vezane su uglavnom za oružja koja Kratos koristi, Leviathan sekiru i štit. Onog momenta kada sakupite dovoljno materijala i nadogradite neko od oružja otključava vam se i mogućnost kupovine određene veštine. Ove veštine postaće esencija borbe i preživljavanja, a najbolji deo je taj što će i dodatno povezati Kratosa sa sinom Atreusom omogućavajući im specijalne combo napade. U nastavku teksta pripremili smo mali vodič za nabavku i korišćenje najkorisnijih skilova ili veština, koje će vam olakšati period privikavanja na potpuno novu gameplay mehaniku, pogotovo ako ste u danima pre izlaska igre obnavljali gradivo nekom od ranijih God of War igara ;). PERMAFROST Permafrost može biti pravi blagoslov prilikom borbe sa većim grupama neprijatelja, pogotovo kada vas napadaju naviruće horde Draugra na samom početku igre. Kombinacija brzih napada i još bržeg izbegavanja neprijatelja brzo će napuniti mali merač smešten na ikonicu vašeg oružja u ćošku. Kada se isti napuni do kraja svaki vaš naredni udarac će bukvalno zalediti neprijatelja u mestu, što će u konačnici usporiti čitavu grupu i omogućiti vam da ih lakše potamanite. Savet – pazite na indikatore u vidu strelica koji vam govore gde se neprijatelji nalaze i koliko su blizu. Efikasnije izbegavanje vodi ka bržoj dopuni Permafrosta.



PRIDE OF THE FROST Po default-u Kratos ima dva combo poteza koji se sastoje ili od četiri uzastopna Light napada ili od dva vezana Heavy napada. Međutim, niko vas ne sprečava da ih kombinujete, a Pride of the Frost je definitivno najbolji način miksovanja. Otključavate ga sa tri lagana (R1xR1xR1) i jednim teškim (R2) udarcem koji tada kreiraju Heavy Finisher – potez koji em skida dosta health-a neprijateljima em ih bukvalno lansira daleko od vas. Savet – koristite i Permafrost u kombinaciji – Permaforst će neprijatelje zalediti u vazduhu nakon Finishera i omogućiti vam još jedan dodatni combo koji će ih dokrajčiti. COUNTERING STRIKE Štitovi su potpuno novi koncept za Kratosa, ali se on njima vrlo brzo prilagođava. Verovatno jedan od najboljih skilova u Kratosovom arsenalu je upravo Countering Strike za koji je upotreba štita krucijalna. U početku će možda biti malo teže aktivirati ga, ali preciznim tajmingom blokiranjem udaraca u poslednjem trenutku aktiviraće kratki bullet time koji će vam omogućiti da neprijatelju zadate brutalan udarac od kojeg se neće moći odbraniti. Savet – vežbajte tajming ;), to je definitivno najteži deo aktivacije ovog skila – u prevodu GIT GUD.



COUNTERING BLAST 3000XP bodova je ogromna suma da bi bila bačena tek tako, zato je naš savet da je uložite u Countering Blast skil, koji je definitivno vredan svakog pojedinačnog XP-a. Jedna od najiritantnijih stvari kod borbe sa grupom neprijatelja su oni likovi koji iz daljine šalju razne „projektile“ ka vama. Jedan takav udarac onesposobiće Kratosa na par momenata, što je itekako dovoljno da vas čak i oni bezazleni protvnici iseku na komade. Countering Blast omogućava da u poslednjem trenu pošaljete projektil nazad odakle je i došao, ili da ga (još bolje) usmerite ka nekim jačim protivnicima oko vas. Savet – Draugri, Nightmaresi i Reaversi su izuzetno osetljivi na Countering Blast, iskoristite to. GUARDIAN SWEEP Tokom prelaska igre proučavaćete kako različite kombinacija udaraca deluju na Health merač protivnika, što će dovesti do logičnog zaključka da je uvek najbolji način pobede u bitci korišćenje jednog ali vrednog udarca. Atreus vam tu može dosta pomoći tako što će ošamutiti neprijatelja strelama, ali ako to želite sami da uradite razmislite o Guardian Sweep potezu. Guardian Sweep je sjajan način ne samo da jednim potezom pošaljete nekoliko protivnika odjednom na randezvous sa patosom, nego ih ovaj potez takođe i ošamuti pa im za „dolazak sebi“ treba malo više vremena – vremena koje vam je sasvim dovoljno da ih dokrajčite.



TEAMWORK Ne zanemarujte Atreusa! Na samom početku igre će vam delovati više kao smetnja, a manje kao pomoćnik, ali što više „uložite“ u njega tim pre ćete otključati njegov pun potencijal. Nabavka svih njegovih veština, i to u ASAP (as soon as possible) fazonu, je itekako preporučljiva, ali dok ih ne otključate vredelo bi početi od Teamwork veštine. Teamwork će mu omogućiti da bolje iskoristi neke od vaših poteza, poput headshotova sekirom ili Guardian Sweep poteza kod grupe neprijatelja. Sve ovo će Atreus sam raditi čim se ukaže prilika. FEROCITY Važan gotovo isto kao i Teamwork, Ferocity daje Atreusu dodatne mogućnosti tokom borbe. U momentima kada vas okruži veći broj neprijateja Atreus će Ferocty iskoristiti da većinu ošamuti i lepo pripremi za Kratosov finalni kombo udarac.

Ovo je samo početak kada su veštine i njihova upotreba u pitanju. Trudili smo se da samu priču igre nimalo ne spoil-ujemo, ali da vam u isto vreme i skrenemo pažnju na neka zaista korisne veštine koje će vam omogućiti da, ako ništa drugo, manje ginete u početku igre pošto ćete bez ovih skilova definitivno imati osećaj kao da igrate neku novu Souls igru.

Previous article:
Next article:
Komentari
Ostavite svoj komentar
Vaša email adresa neće biti objavljena.