Da li se pravi Nintendo SWITCH pro?

Da li se pravi Nintendo SWITCH pro?
4. mart 2021. 15 pregleda

Da li se pravi Nintendo SWITCH pro?

Prilično je izvesno da će Nintendo Switch konzola ove godine dobiti novi, snažniji model koji se među fanovima neslužbeno naziva Switch Pro. To sugeriše i narudžbina za masovnu proizvodnju ekrana koju je dobila kompanija Samsung. Kako prenosi portal Bloomberg, pozivajući se na izvore bliske Nintendu, proizvodiće se 7-inčni OLED ekrani rezolucije 720p.

Dakle, novost je da bi novi Switch trebao imati malo veći ekran od standardnog modela koji je napunio četiri godine postojanja. Poređenja radi, taj model ima ekran dijagonale 15,7 centimetara, dok bi novi imao ekran od 17,7 centimetara.

Međutim, neki bi mogli ostati razočarani time da konzola (navodno) ostaje na 72op rezoluciji u handheld modu. Međutim, to nije tako čudna odluka s obzirom na to da brojne igre na Switchu nije moguće igratie ni u toj rezoluciji nego se moralo ići na nižu. S druge strane, niža rezolucija osigurava i veću trajnost baterije.

U Nintendu se verojatno nadaju da će glavni adut Switch konzole biti kvalitetniji OLED ekran koji će omogućiti bolji kontrast slike i potencijalno brži odziv. Međutim, postoji šansa da će novi Switch svoj značajniji skok ostvariti u paru s baznom stanicom – kad se spoji na TV. Tada bi navodno trebao ići i do 4K rezolucije.

Prema tvrdnjama izvora bliskih Nintendu, proizvodnja novog Switch modela zakazana je za šesti mesec, što znači da se najava i lansiranje vrlo vjerojatno očekuju u drugoj polovini 2021. godine.

POGLEDAJTE NAŠU PONUDU NINTENDO SWITCH KONZOLA (LINK)

Previous article:
Next article:
Komentari
Ostavite svoj komentar
Vaša email adresa neće biti objavljena.