TOP 5 One-Hand gejmerskih tastatura!

TOP 5 One-Hand gejmerskih tastatura!
27. maj 2021. 175 pregleda

TOP 5 One-Hand gejmerskih tastatura!

TOP 5 One-Hand gejmerskih tastatura iz GAME CENTAR ponude

Pre nego što krenemo sa artiklima, pokušaćemo da odgovorimo na najćešća pitanja vezana za ovaj tip tasatura.

Šta su to one-hand tastature?

Iako na prvi pogled ove tastature izgledaju komplikovano za korišćenje, sam koncept tastature za gaming je prilično jednostavan. U samoom nazivu krije se i suština - ova tastatrura nudi tastere samo za jednu ruku. Ove tastature nude korisnicima lakše modelovanje markoa, drugačije performanse i mnogo više prostornih pogodnosti u odnosu na standardne tastature.

Koji su tipovi jednoručnih tastatura?

U suštini, postoje dva tipa one-hand tastatura. Jednostavnija varijanta dizajnirana je identično kao i standardne tastature,tj. kao kada bi na klasičnim odsekli levi deo - WASD i okolinu, dok komplikovanije poseduju specijalizovane tastere, touchpad, tastere za palac i slične dodatke.

Da li one-hand tastature mogu da imaju mehaničke tastere?

Apsolutno. Princip je isti kao i kod klasičnih tastatura. Jednostavniji i jeftiniji modeli poseduju membranske svičeve, a kvalitetniji i skuplji mehaničke svičeve.

Koje su prednosti ovakvih tastatura?

Kao i sve tastatura, i one-hand imaju svoje prednosti i mane. Cena je svakako jedna od prednosti jer zbog korišćenja manje materijala u izradi i cena je manje. Na komplikovanije modele će Vam možda trebati malo više vremena da se naviknete, ali kada to prođe teško da ćete se vraćati na klasične modele. Ergonomija na ovim tastaturama je daleko kvalitetnije nego na standardnim modelima i to bi svakako stavili pod prednosti ovog tipa. Zbog svojih dimenzija nudi daleko više prostora na stolu za podlogu i miša, tako da omogućava udobnije igranje jer ruke možete podesiti pod bilo kojim uglom. Najveće prednosti ovakvih tastatura osetićete kod igranja na laptopu ili pametnim uređajima manjih dimenzija. Kao najveću manu svakako bi izdvojili da nije praktična kod MMORPG žanrove, kao i za igre koje iziskuju mnoštvo prečica. 

Kome su namenjene?

Ove tastature najviše koriste gejmeri koji:

  1. koriste laptopove, 
  2. imaju ergonomske probleme sa standardnim tastaturama
  3. traže prednost nad protivnicima

Pa krenimo redom sa našom listom:

MOTOSPEED K27 RGB blue switch - jeftina mehanička one-hand tastatura!

Ukoliko ste u potrazi za jeftinom jednoručnom tastaturom, ovo je vrhunski izbor, posebno kada se posmatra odnos cene i kvaliteta. Motospeed K27 poseduje plave mehaničke svičeve izdržljivosti do ~50 miliona klikova, a antighosting je podržan na kompletnoj tastatura. To nije sve, poseduje i RGB pozadinsko osvetljenje koje možete menjati u 9 različitih modova. Spada u red jednostavnijih one-hand tastatura.

MOTOSPEED K27 RGB Tastatura Cena

ReDragon Diti K585 RGB - mehanički one-hand za prednost nad protivnicima.

Kompanija ReDragon dugi niz godina jedan od najprodavanijih brendova kod nas, a to sigurno nije slučajno. Izuzetno kvalitetne periferije zadovoljiće potrebe i najzahtevnijih gejmera, a tome svedoče hiljade zadovoljnih korisnika. Redragon Diti K585 poseduje 7 makro tastera koje je moguće podesiti putem softvera. Poseduje RGB osvetljenje.

Redragon DITI K585 Tastatura Cena

Trust GXT 888 ASSA - 29 programbilnih tastera zadovoljiće i MMORPG korisnike

Kompanija Trust osnovana je davne 1983. godine i sa asortimanom od preko 800 proizvoda predstavlja jednog od lidera gaming industrije. Odlikuje ih izuzetan kvalitet, savremenost i kvalitetna podrška krajnjem kupcu. Trust GXT 888 ASSA izdvaja se od konkurencije sa čak 29 programbilnih tastera, što može da zadovolji čak i MMORPG igrače. Lepotu joj daje i RGB pozadinsko osvetljenje sa 16.8 miliona boja, a responzivnost tastera je 1ms. Tasteri su membranski i to je ujedno i najveća mana ove prelepe tastature.

Trust GXT 888 ASSA Tastatura Cena

Razer Tartarus V2 RGB - trenutna prednost nad protivnicima!

Ukoliko ste se i početnik u gejmingu, jasno Vam je da je kompanija Razer "Mercedes" gaming industije. Premium kvalitet koji nudi istinsku prednost nad konkurencijom. Razer Tartarus V2 predstavlja poboljšanu verziju tastature koja je značajno promenila tok razvoja tastatura ovog tipa. Od bacanja magije do promene oružja u jednom kliku - i to podesivom. Podesite vaše komande i aktivirajte ih momentalno i sve to u dlanu vaše ruke. Pred Vama su potpuno nove mecha-membrane - miks najboljeg iz dva sveta. Mekani dodir membranske gumene kupole sa oštrim taktilnim klikom mehanilčkog prekidača. Svaki taster se aktivira na srednjoj visini za trenutni odgovor. Sada možete kombinovati brže nego ikada. Zahvaljujući naprednoj ergonomiji možete igrati 10+ sati bez ikakvog bola u zglobovima. Dolazi sa odvojivim naslonom za dlan sa dva podesiva položaja kako bi odgovarali vašem željenom uglu udobnosti. Poseuje čak 32 ful programbilna tastera. Naravno, poseban šmek daje joj prelepo RGB Chroma pozadinsko osvetljenje.

RAZER Tartarus V2 Tastatura Cena

Razer Tartarus PRO RGB - elitna oprema za najbolji gaming!

Taman kada smo pomislili da od Tartarusa ne može bolje, stigao je model Razer Tartarus PRO - i to u dve različite boje - standardnoj crnoj i mercury white. Od bacanja magije do promene oružja u jednom kliku - i to podesivom. Podesite vaše komande i aktivirajte ih momentalno i sve to u dlanu vaše ruke. Sada i sa optičkim Razer svičevima i duplom funkcijom za svaki taster. Sada možete kombinovati brže nego ikada. Zahvaljujući naprednoj ergonomiji možete igrati 10+ sati bez ikakvog bola u zglobovima. Dolazi sa odvojivim naslonom za dlan sa dva podesiva položaja kako bi odgovarali vašem željenom uglu udobnosti. Razer Tartarus Pro je analogna optička gejmerska tastatura sa 32 tastera koje je moguće programirati po želji i mogućnošću menjanja 8 profila. Analogne optičke prekidače je moguće podešavati (pritisak W tastera do 50% će samo pokrenuti karaktera dok će 100% pokrenuti karaktera da trči). Tastatura ima Razer Chroma osvetljenje u 16.8 miliona boja. Ima džojstik za palac sa mogućnošću pomeranja u osam smerova. Isprobajte dual-funkcionalne tastere.

RAZER Tartarus PRO Tastatura Cena

Previous article:
Next article:
Komentari
Ostavite svoj komentar
Vaša email adresa neće biti objavljena.