Objavljene specifikacije za Playstation VR 2

Objavljene specifikacije za Playstation VR 2
23. februar 2022. 785 pregleda

Objavljene specifikacije za Playstation VR 2

Playstation VR 2

Kompanija Sony je 22.02.2022 objavila i predstavila izgled, dizajn i mogućnost Playstation VR2 za PS5 konzolu.

Dizajn VR2 headset-a i Sense kontrolera je usklađen sa PS5 konzolom za koju je i namenjen komplet, dok ne odstupa drastično po pitanju izgleda i dizajna od prve generacije headseta funkcije su značajno unapređene.

Kada je u pitanju tehnologija prikaza PS VR 2 će posedovati dva OLED ekrana rezolucije 2000 x 2040 sa uglom vidnog polja od 110 stepeni koji će prikazivati do 120fps (frejmova po sekundi) što je preko 4 puta veća rezolucija u odnosu na prethodnu generaciju.

Povezivanje se ostvaruje preko samo jednog dugačkog USB type-C kabla a kontrola pomoću novih i unapređenih Sense kontrolera. Headset će podržavati i praćenje pogleda korisnika koji će omogućiti veću imerziju, lakšu kontrolu i bolji osećaj prilikom korišćenja uređaja, takođe će fokusirati i povećavati rezoluciju dela na koji se fokusirate. 

U headset su ugrađene 4 kamere za mapiranje vaše pozicije i unapređeno praćenje vas i vaših kontrolera, tako da nema potrebe za dodatnim eksternim senzorima i kamerama. 

Kada su u pitanju novi Sense kontrolere pored novog ergonomičnog dizajna sadrže i dosta funkcija poput adaptivnih okidača, povratne informacije u vidu vibracije, precizno praćenje, senzor dodira koji prati svaki prst zasebno na oba kontrolera. 

Prva igra koja će biti razvijena baš za Playstation VR 2 će biti Horizon Call of the Mountain, čiji prikaz se nalazi u nastavku.

Previous article:
Next article:
Komentari
Ostavite svoj komentar
Vaša email adresa neće biti objavljena.