Kako je igra Super Mario nastala i osvojila srca širom sveta

Kako je igra Super Mario nastala i osvojila srca širom sveta
9. decembar 2020. 491 pregleda

Kako je igra Super Mario nastala i osvojila srca širom sveta

Zanimljivosti o Super Mariju koje možda niste znali do sada

Igra Super Mario Bros je nastala 1985. godine za Nintendo Entertainment System (NES) konzole u Japanu. Od tada, prodato je oko 373 miliona kopija širom sveta, čime postaje jedna od najprodavanijih igara svih vremena. Prvi nivo igre (1-1) se podrazumeva savršenim primerom game dizajna čak se uči na pojedinim univerzitetima.

Super Mario Prvi Level Cena

Ono što je zanimljivo jeste da se Super Mario pojavio ranije, tačnije 1981. godine, u igri koja se zove Donkey Kong.

Super Mario VS Donkey Kong

Zlikovac je bila ogromna gorila sa neiscrpnim izvorom buradi, dok je heroj bio čikica sa brkovima u crvenom odelu sa crvenim kačketom. Tada je bio poznat kao Jumpman, ali danas ćete ga prepoznati kao poznatog italijanskog vodoinstalatera. Tek kasnije će ga preimenovati u Maria, po vlasniku skladišta koji je skupljao kiriju za Nintendovo sedište u Americi, po Mariu Seagale-u.

Super Mario Vario

Vario je izmišljeni lik u Nintendovoj seriji video igara Mario, zakleti suparnik Marija. Prvi put se pojavio u igri Super Mario Land 2: 6 Golden Coins iz 1992. godine za porodicu igračkih konzola Game Boy kao glavni antagonista i bos na samom kraju igrice.

Super Mario Cena

Super Mario je po nama postao lektira za game industriju, kultni karakter koji služi kao primer kako jednostavna igra može da osvoji srca svih. Njegov lik se danas može naći svuda, na majicama, čašama, kapama, stoga bacite pogled na našu ponudu sa motivima ovog legendarnog vodoinstalatera.

Super Mario Cart Racing Cena

Vrlo brzo od nastanka, već od 1992. godine, Super Mario dobija svoju igru u žanru trkačkih igara - Super Mario Kart, igra koja će dobiti čak osam nastavaka, stim da je poslednji nastavak, Mario Kart Live: Home Circuit koristi AR (Augmenter Reality) tehnologiju, autiće na daljinsko upravljanje sa kamerama na sebi kako bi od bilo kog prostora mogli napraviti trkačku stazu.

> > > Naša ponuda Super Mario igara (LINK) Igre za Nintendo SWITCH

> > > Mario Kart Live Home Circuit - Mario Set Pack

Previous article:
Next article:
Komentari
Ostavite svoj komentar
Vaša email adresa neće biti objavljena.