Najbolja napajanja za gejming!

Najbolja napajanja za gejming
28. jun 2023. 670 pregleda

Najbolja napajanja za gejming!

U svetu gejminga, kvalitetno napajanje je od vitalne važnosti za optimalne performanse i dugotrajnost tvog sistema. Bez obzira na to koliko je moćan i vrhunski tvoj hardver, nedovoljno kvalitetno napajanje može dovesti do problema kao što su nestabilno napajanje, pregrevanje i čak oštećenje komponenti.

Kada se kupuje napajanje za gejmerski računar, postoji nekoliko ključnih faktora na koje treba obratiti pažnju. Kvalitetno i adekvatno napajanje je od vitalne važnosti za optimalne performanse, stabilnost sistema i zaštitu skupocenih komponenti.

PC napajanje

Najvažniji aspekti koje treba uzeti u obzir prilikom kupovine napajanja za gejming računar:

  1. Snaga i efikasnost:

Snaga napajanja je ključna za obezbeđivanje dovoljno energije za sve komponente u računaru. Gejming računari obično zahtevaju više snage zbog visokih performansi grafičkih kartica, procesora i ostalih komponenti. Preporučujemo ti izbor napajanja sa dovoljnom snagom kako bi se osigurala stabilnost i pouzdanost sistema. Takođe je važno obratiti pažnju na efikasnost napajanja, a 80 PLUS sertifikovana napajanja pružaju visok stepen efikasnosti i manje gubitke energije u vidu toplote.

  1. Modularnost kablova:

Modularni kablovi omogućavaju fleksibilnost pri povezivanju komponenti. Oni omogućavaju izbor samo potrebnih kablova i smanjuju nered unutar računarskog kućišta. Ovo je posebno važno kod gejming računara koji imaju složenu konfiguraciju sa više komponenti. Dobro organizovani kablovi poboljšavaju protok vazduha, olakšavaju održavanje i doprinose estetici sistema.

  1. Zaštita i sigurnost:

Napajanje treba da pruži odgovarajuću zaštitu za tvoju opremu. Napajanja sa zaštitom od prenapona, preopterećenja, kratkog spoja i drugih električnih problema su ključna da bi se sprečilo oštećenje komponenti. Prilikom odabira napajanja, treba proveriti dostupne zaštitne mehanizme kako bi se osigurala sigurnost sistema.

  1. Kvalitetni brendovi:

Kupovina napajanja od renomiranog proizvođača je važna za obezbeđivanje kvaliteta, pouzdanosti i podrške. Poželjno je birati napajanja od proverenih brendova sa dobrim reputacijama u industriji. Oni obično koriste visokokvalitetne komponente i pružaju duže garancije, što je važno za dugotrajno zadovoljstvo korisnika.

  1. Tiho hlađenje:

Gejming računari često generišu puno toplote, pa je važno da napajanje ima efikasan sistem hlađenja. Napajanje sa kvalitetnim ventilatorom ili tehnologijom pasivnog hlađenja može obezbediti optimalnu temperaturu i tiho funkcionisanje. Ovo je posebno važno ako želiš da se fokusiraš na igru, a ne na buku koju generiše tvoj računar.

PC napajanje

Preporuke Game Centar stručnjaka za sklapanje računara:

  1. Napajanje ASUS TUF-GAMING-750B 750W

Napajanje koje se ističe po svojoj pouzdanosti i efikasnosti. Sa snagom od 750 W, ovo napajanje pruža dovoljno snage za podršku čak i najzahtevnijim gejming konfiguracijama. Takođe ima visoki nivo energetske efikasnosti, što znači da će manje energije biti pretvoreno u toplotu, što rezultuje manjim zagrevanjem i nižim računom za struju. Sa pouzdanim dizajnom i zaštitama od prenapona, prestrujanja i kratkog spoja, ASUS TUF-GAMING-750B 750W je odličan izbor za stabilno i bezbedno napajanje tvog gejming sistema.

  1. Napajanje DeepCool PQ1000M Modularno 80 PLUS Gold

DeepCool PQ1000M je napajanje koje nudi visok nivo performansi i efikasnosti. Sa snagom od 1000 W i 80 PLUS Gold sertifikatom, ovo napajanje pruža pouzdano i stabilno napajanje za tvoj gejming sistem. Ono što se izdvaja kod je modularni dizajn, koji ti omogućava da koristiš samo kablove koji su ti potrebni, čime se smanjuje nered i poboljšava protok vazduha u kućištu. Sa naprednom zaštitom od prenapona, prestrujanja i kratkog spoja, DeepCool PQ1000M obezbeđuje bezbednost tvojih komponenti tokom intenzivnog gejminga.

  1. Napajanje Cooler Master MWE Gold V2 1050W napajanje (MPE-A501-AFCAG-3EU) 5Y

Cooler Master je poznat po proizvodima visokog kvaliteta, a MWE Gold V2 1050W napajanje nije izuzetak. Ovo napajanje poseduje 80 PLUS Gold sertifikat, što znači da postiže izuzetno visok stepen efikasnosti od preko 90% pri tipičnim opterećenjima. Kada je reč o gejming računarima, snaga je od ključne važnosti. Cooler Master MWE Gold V2 1050W  pruža impresivnih 1050W snage, što je više nego dovoljno za najzahtevnije gejming konfiguracije. Bez obzira da li koristiš više grafičkih kartica, procesora visokih performansi ili drugih energetski zahtevnih komponenti, ovaj model će se nositi sa tim bez problema.

Kvalitetno napajanje je ključni element svakog gejming sistema. Ovde smo nabrojali samo neka od najboljih napajanja koja su dostupna na tržištu. Važno je izabrati odgovarajuće napajanje koje će pružiti stabilno i pouzdano napajanje za tvoj gejming računar. Razmotri potrebe svog sistema, snagu i efikasnost napajanja, kao i dodatne funkcionalnosti koje ti mogu biti važne. Investiraj u kvalitetno napajanje kako bi osigurao besprekorno gejming iskustvo sa optimalnim performansama.

Ako imaš bilo kakva pitanja u vezi napajanja ili bilo kojih drugih komponenti, kontaktiraj nas na racunari@gamecentar.rs!

Previous article:
Next article:
Komentari
Ostavite svoj komentar
Vaša email adresa neće biti objavljena.