Servis PlayStation 4 PS4 konzola

Servis Sony PlayStation PS4 konzola

 • PS4 HDMI zamena konektora

  Zamena HDMI konektora na Sony PlayStation 4 konzolama.

  Najčešći simptomi :

  • PS4 ne daje sliku na televizoru ili monitoru

  • PS4 prikazuje bele crte preko ekrana

  Sony 4 ne daje sliku? Najčešći uzrok tome svakako je neispravnost HDMI konektora koji nisu najsrećnije urađeni na Sony PlayStation konzolama. Ukoliko Vaša konzola ne daje sliku ni na jednom televizoru ili monitoru donesite je u naš servis. Jedan od najčešćih problema sa HDMI portovima u svetu se naziva i “White Light Of Death” tj. WLOD.

 • Zamena lasera na PS4 konzolama servis

  Zamena lasera na PS4 konzolama

  Najčešći simptomi kvara:

  • PS4 ne čita diskove

  • Sony ne uvlači diskove

  Laser diode su potrošni material i vremenom se troše, a snaga i fokus se smanjuju vremenom. Usled konstantnog korišćenja, prva strada Blu ray laserska dioda. Ipak, ljudski faktor je uzrok stradanja u 70% slučajeva. Sočivo lasera najčešće strada tokom rada konzole, prilikom pada ili fizičkog kontakta dok se disk okretao unutar konzole. Ukoliko na disku primetite ogrebotinu u vidu koncentričnog kruga to je jasan znak da je došlo do kontakta između diska i sočiva.

 • Popravka drajva PS4 – zamena mehanizma.

  Popravka drajva PS4 – zamena pogonskog mehanizma

  Najčešći simptomi kvara:

  • PS4 ne izbacuje diskove

  • Sony disk pravi buku

  • Drajv grebe diskove u konzoli

  Ljudski faktor najčešći je uzročnik pojave kvarova na PlayStation 4 drajvu. Ukoliko se disk ne ubacuje u konzolu ravno veike su šanse da dođe do oštećenja unutrašnjh valjaka koji suže za izbacivanje i uvlačenje diskova. Oko 30% problema sa drajvom i laserom donose najmlađi naraštaji ubacivanjem raznih predmeta u vratanca konzola (sličice, više diskova, kovanice, novac, itd.).

 • PS4 Firmware problem servis

  PS4 Firmware problem

  Najčešći simptomi PS4 kvara HDD:

  • Neadekvatno ažuriranje firmwarea na konzoli

  • PS4 “zamrzava” u start meniju

  • Sony 4 “zapucava” u igrama

  • PlayStation neće da učita system

  • PS4 restores HDD

  Pre svega, treba imati u vidu da je hard disk potrošna roba i da su kvarovi na njima nažalost česti. Istini za volju, problem su često i lako rešivi, a najstaju neadevatno odrađenim update-om sistema. Takođe, nepoznavanje materije nije redak slučaj kada ljudi pomisle da sa njihovom konzolom nešto nije u redu. Ukoliko imate instaliran , npr. PS4 Firmware 5.05, a igra je novija i zahteva update nećete moći da pokrenete igru dok ne ažurirate softver.

 • PS4 napajanje problem servis

  PS4 napajanje problem

  Najčešći simptomi kvara napajanja na Sony PlayStation 4 konzolama:

  • Udar groma

  • PS4 nema struje

  • PS4 ne svetli lampica

  • Sony 4 se gasi tokom rada

  Unutrašnja jedinica za napajanje PS4 konzole sastoji se od puno različitih komponenti koje vremenom mogu prestati sa radom (retki slučajevi). Udar groma, nestanak struje i loš napon u kući - česti su uzročnici stradanja konzole.

 • PS4 hard disk problemi i proširenje memorije

  PS4 hard disk – problemi i proširenje storage-a

  Najčešći problem sa hard diskom na Sony 4 konzolama:

  • Bad Sectors – PS hard disk ima loše sektore

  • Nadogradnja kapaciteta HDD

  Sony je prilično striktan kada se sensitivity hard diska u pitanju. Ukoliko Vaš uređaj ima bad sektore veliku su šanse da će Vam kočiti u igrama, sporije učitavati. Nije retkost ni kada je HDD na 99% da konzola ima poteškoće u radu. Druga velika “boljka” kod gaminga je kapacitet memorije. Nje je naravno uvek malo! Nudimo uslugu nadogradnje HDD na konzolama, a trenutno najčešći modeli poseduju 500GB ili 1TB memorije. S obzirom da su plug and play, po želji možete nadograditi i više memorije.

 • PS4 problem sa Wi-Fi antenom i sinhronizacijom džojsika

  PS4 problem sa Wi-Fi antenom i sinhronizacijom džojstika

  Najčešći simptomi problema sa Wireless povezivanjem kod Sony PlayStation 4 konzola:

  • Sony neće da se poveže na interent preko Wi-Fi

  • Džojstici, drugi bežični (bluetooth, wi-fi) uređaji neće da se povežu sa konzolom

  Bluetooth modul je integrisan u matičnu ploču i služi da se džojstik sinhronizuje sa konzolom. Wi-fi prijemnik se nažalost nalazi na prednjoj strani kućišta i svaki pritisak ili udarac može oštetiti isti. U retkim situacijama je problem do električne prirode. Probajte alternativno povezivanje preko LAN kabla, ali Vam to ne savetujemo ukoliko nemate dobru odbranu od groma.

 • PS4 USB problem servis

  PS4 USB problem

  Najčešći simptomi problema sa USB portovima na Sony PlayStation 4 konzolama:

  • Dualshock 4 neće da se puni

  Ovakvi problemi su izozetno retki kod PS4 konzolama, ali se nepažljivim rukovanjem i to može pokvariti. Ukoliko se ošteti USB port na konzoli na isti nećete moći da punite svoj DualShock 4 kontroler i neophodno je isti zameniti.

 • PS4 Blue Light of Death servis BLOD

  PS4 Blue Light of Death tj. BLOD

  Najčešći uzrok BLOD greške (APU – Accelerated Processing Unit):

  Mnogo je faktora uzročnika ove boljke. Jedan od najčešćih problema je loša ventilacija. Ovo se posebno dešava na konzolama koje stoje u zagušenom prostoru i gde konzola ne može “da diše”. Najčešće se sreće kod konzola u igraonicama ili mestima gde ima dosta prašine. Kod ovakvog i generalno – višečasovnog korišćenja PS4 neophodno je čisiti konzolu na svakih 4-6 meseci. Držanje konzole blizu televizora, radijatora ili nekog drugog izvora toplote može ograničiti protok vazduha i da dovede do njenog pregrevanja. Mikroprocesori su za matičnu ploču vezani pomoću tako zvane BGA (Ball Grid Array) metode-mreže sačinjene od sićušnih loptica. Tokom vremena ta veza zna da oslabi, postane krta i pukne, a sve usled uticaja toplote. Takođe i matična ploča ume vremenom da se malo iskrivi, usled konstantnog procesa zagrevanja i hlađenja, a to opet može dovesti do pucanja lemljenih spojeva. Kada se ovo dogodi konzola će pokazivati crveno svetlo.

VAŽNO
AKO SE VAŠA KONZOLA GREJE, IZBACUJE VRUĆ VAZDUH ILI ŠUŠTI – MORATE JE HITNO DONETI NA SERVIS.

Čišćenje konzola od prašine spada u redovno održavanje, a čišćenje se preporučuje na svakih 6-8 meseci u zavisnosti od intenziteta korišćenja. Čišćenje od prašine je aktivnost koja se dosta zanemaruje, a ne samo da je važna, već je i neophodna ukoliko želite da produžite životni vek konzole.

Prašina je glavni uzrok pregrevanja konzola (kao i drugih tehničkih uređaja, poput laptopova, desktop računara, itd. ). Zašto se konzola pregreva? Gotovo 65% problema sa konzolama proističe od zagušenja konzole od prašine.

Dok konzola radi, ventilator uvlači vazduh da bi hladio procesor i ostale komponente, ali istovremeno uvlači i prašinu, koja se vremenom toliko skupi na prorezima za hlađenje, da više nije moguć normalan ulaz hladnog vazduha. Tada samo kruži vruć vazduh unutar konzole, i komponente se pregrevaju i preko 100° C. U jednom trenutku samo otkaže neki od čipova i uređaj se ugasi. Vlasnici gaming konzola uglavnom primete da se aparati mnogo greju, ali ne reaguju dokle god može da se uključi, što je velika greška!

Prilikom čišćenje uslužno radimo i zamenu termalne paste na konzoli (termalni lepak). Na Internetu možete pronaći 1001 način i 1002 različite termalne paste da ovo izvedete. Najiskrenije preporučujemo da ove stvari prepustite servisu jer nisu jednostavno kao što to možda izgleda na Youtube klipova. Pored toga kvalitet termalne paste na našem tržištu je uglavnom užasnog kvaliteta, stoga je neophodno dobro poznavanje materije da bi prepoznali kvalitetni termalni lepak.