Project Leonardo – PlayStation je mislio na sve!

Project Leonardo
23. januar 2023. 185 pregleda

Project Leonardo – PlayStation je mislio na sve!

Dizajniran je da ukloni barijere za igranje igara i pomogne igračima sa invaliditetom da igraju lakše, udobnije i duže na svojoj PlayStation 5 konzoli! Nešto neverovatno nas očekuje!

Kada je reč o pristupačnosti, PlayStation podiže sve svoje lestvice kako bi omogućio svakom igraču da uživa u čarima gejminga. Bilo da je reč o robusnim opcijama pristupačnosti u PlayStation igrama kao što su: God of War: Ragnarok ili The Last of Us I, pa čak i širokom sprektru funkcija u korisničkom interfejsu na PS4 i PS5 konzolama, njihov plan je da smanje (ako je moguće i uklone) sve prepreke na putu, kako bi svi igrači podjednako uživali u svojim omiljenim igricama.

Ovaj projekat je razvijen uz pomoć stručkanja za pristupačnost, članova zajednica, kao i programera najpopularnijih Sony igara. Project Leonardo je najnovije ime za veoma prilagodljiv kontroler koji funkcioniše „iz kutije“, kako bi pomogao mnogim igračima sa invaliditetom. Nakon dugogodišnjeg razgovora i rada sa stručnjacima za pristupačnost, kao i organizacijama kao što su AbleGamers, SpecialEffect i Stack Up, uspeli su da dizajniraju kontroler sa visokim stepenom konfiguracije koji radi u tandemu sa mnogim dodacima za pristupačnost i integriše se sa PS5 konzolom kako bi otvorio svima nove načine igranja!

Project Leonardo

Kontroler je napravljen tako da se suoči sa svakodnevnim izazovima i poteškoćama, sa kojima se susreću mnogi igrači koji su ograničeni svojim pokretima. PlayStation je mislio na sve! Kada je reč o poteškoći držanja kontrolera tokom dužeg berioda, preciznom pritiskanju malih dugmića ili okidača, pa čak i optimalnom pozicioniranju palčeva i prstiju, ovaj kontroler je nastao kao rešenje za upravo sve!

Prilagođavanje hardvera

Project Leonardo za PS5 konzole dolazi sa kompletom zamenjivih komponenti, raznim analognim kapicama i dugmićima, koje su drugačijih oblika i veličina. Igrači će moći da koriste ove komponente za izradu širokog spektra kontrolnih rasporeda. Ceo kontroler je tako dizajniran da daje igračima mogućnost da konfigurišu kontroler prema njihovoj snazi, opsegu pokreta, pa čak i fizičkim potrebama.

Prilagođavanje softvera

Na PlayStation 5 konzoli, igrači će imati niz opcija koje će moći da prilagode i dobiju neverovatno gejming iskustvo, a neki od njih su mapiranje dugmadi i različiti kontrolni profili. Igrači će moći da sačuvaju do tri kontrolna profila i da im pristupe preko svoje PS5 konzole u bilo kom trenutku.

Project Leonardo će moći da se koristi kao samostalni kontroler ili uparen sa dodatnim Project Leonardno ili DualSense bežičnim kontrolerima. Do dva Project Leonarno kontrolera i jedan DualSense bežični kontroler se mogu koristiti zajedno kao jedan virtuelni kontroler, omogućavajući igračima da mešaju i spajaju uređaje kako bi odgovarali njihovim specifičnim potrebama igranja. Kontroleri se mogu dinamički uključivati ili isključivati i koristiti u bilo kojoj kombinaciji.

Project Leonardo 2

Fleksibilan i prilagodljiv dizajn

Podeljeni, simetrični dizajn omogućava igračima da premeste analogne štapove što bliže jedan drugom koliko god je potrebno. Kontroler je ravan i nije potrebno da ga držite. S tim rečeno, možete ga postaviti na sto ili nosač za invalidska kolica. Takođe, može se orijentisati čak do 360 stepeni za najudobniju upotrebu!

Ovaj projekat je i dalje u izradi, ali malo je reći da nas Sony PlayStation iznenađuje svakodnevno svojim uspesima i projektima, a ovo je samo jedan od primera kako dokazuju da je bitno da smo svi jednaki. Gejming je za svakoga!

Previous article:
Next article:
Komentari
Ostavite svoj komentar
Vaša email adresa neće biti objavljena.