Nvidia sprema tehnološko čudo za Nintendo Switch 2 konzolu!

Nvidia sprema tehnološko čudo za Nintendo Switch 2 konzolu!
23. oktobar 2023. 118 pregleda

Nvidia sprema tehnološko čudo za Nintendo Switch 2 konzolu!

Nedavno procurele informacije sugerišu da Nvidia želi da se ponosi svim radom koji je uložila u razvoj Nintendo Switch 2 konzolu. Osim što će verovatno sadržavati prilagođeni Tegra SoC (System on Chip) od strane Team Green, koji se veruje da ima oblik čipa T239, čini se da će Switch 2 takođe imati podršku za DLSS 3.5 (Deep Learning Super Sampling) tehnologiju, iako u ograničenom obimu, kako bi se takmičio sa PS5 i Xbox Series X konzolama.

Nintendo Switch 2

Dva izvora, poznata kao pouzdani informatori iz sveta video igara, nedavno su diskutovali o Nintendo Switch 2 konzoli, fokusirajući se na očekivanu ulogu Nvidie. Originalni Nintendo Switch je dolazio sa Nvidia Tegra X1 procesorom, koji je kasnije nadograđen na X1+ verziju za model iz 2019. godine. Široko je prihvaćeno mišljenje da će Nvidia takođe isporučiti prilagođeni čip za Switch 2 konzolu, sa Tegra T239 Drake čipom koji je trenutno najverovatniji kandidat. S obzirom na to da Nvidia pruža ključni rad na CPU/GPU komponentama za next-gen konzolu i dodeljuje joj neke od svojih najsavremenijih tehnologija za gejming, ne bi bilo iznenađujuće videti da Nvidia ima prominentno mesto na konzoli ili pakovanju.

Nintendo Switch 2

Prema informacijama koje je podelio Nash Weedle, Nvidia želi da bude deo prezentacije za Nintendo Switch 2 konzolu i čak da se Nvidia brend pojavi na kutiji. Ovo je prilično verovatno, budući da je Nintendo dozvoljavao ATI promotivne nalepnice na konzolama kao što je bila GameCube. Nvidia bi mogla biti promovisana ili putem nalepnice Grafički rad od strane ili bi mogla biti pomenuta na nalepnici konzole. Međutim, još uvek nije jasno da li će Nvidia imati svoje ime na samom hardveru ili samo na kutiji u ovom trenutku. Još jedan ugledniji izvor, Nate the Hate, diskutovao je o očekivanjima i glasinama u vezi sa Switch 2 konzolom i veruje se da će Nvidia DLSS 3.5 biti deo ponude. Međutim, čini se da možda neće biti u potpunosti iskorišćen, s obzirom na to da će Nintendo Switch 2 konzola koristiti prednosti rekonstrukcije zraka za poboljšane efekte praćenja zraka u igrama, ali možda neće podržavati tehnologiju generisanja slika. Ipak, smatra se da bi next-gen Switch mogao da parira u pogledu grafičke performanse sa Sony PlayStation 5 i Microsoft Xbox Series X|S konzolama u određenim optimizovanim naslovima.

Uz podršku Nvidije, Nintendo Switch 2 konzola bi mogla biti revolucionaran iskorak za svet igara. Prati naš blog za sve dodatne informacije!

Previous article:
Next article:
Povezani postovi
Komentari
Ostavite svoj komentar
Vaša email adresa neće biti objavljena.