Capcom proglašen za najboljeg izdavača 2023. godine!

Capcom proglašen za najboljeg izdavača 2023. godine!
26. mart 2024. 13 pregleda

Capcom proglašen za najboljeg izdavača 2023. godine!

Capcom je nedavno proglašen najboljim izdavačem igara za 2023. godinu prema ocenama Metacritic-a. Ovo je veoma značajan poduhvat za japanskog izdavača, koji je pokazao svoju snagu i kvalitet kroz nekoliko ključnih naslova tokom protekle godine.

Capcom proglašen za najboljeg izdavača 2023. godine!

Kada je Metacritic objavio svoje godišnje rangiranje izdavača igara, malo je bilo iznenađenje što je Capcom zauzeo prvo mesto. Tri igre ovog izdavača su dobile ocenu veću od 90/100 na Metacriticu, što je impresivno dostignuće za bilo koju kompaniju. Resident Evil 4 Remake koji je ostao jedno od najpopularnijih izdanja studija tokom cele godine. Ovo remaster-ovano izdanje klasične igre privuklo je milione igrača širom sveta i postalo jedno od najbrže prodavanih izdanja franšize Resident Evil. Sa preko 7 miliona prodatih primeraka, jasno je da je ova igra zaslužila svoje mesto u Capcom-ovom trijumfu. Pored Resident Evil 4 Remake-a i Street Fighter 6 je bio ključni faktor u uspehu Capcom-a. Ovaj dugoočekivani naslov u popularnoj borilačkoj franšizi pokazao se kao impresivan, obezbeđujući Capcom-u zauzimanje vrha na Metacritic-ovoj listi izdavača igara već treću godinu zaredom. 

Capcom proglašen za najboljeg izdavača 2023. godine!

Kada pogledamo druge izdavače na listi, poput Nintendo-a, vidimo da su imali takođe jak nastup prošle godine sa naslovima kao što su Zelda: Tears of the Kingdom i Super Mario Wonder. Međutim, Capcom je uspeo da ih nadmaši i osvoji prvo mesto zahvaljujući kvalitetu svojih naslova. Osim toga, treba istaći da je Sony, koji je bio na vrhu liste prošle godine, rangiran kao 13. najbolji izdavač ove godine. Ovo pokazuje koliko je konkurencija u industriji igara žestoka i promenljiva. Capcom je zasluženo osvojio titulu najboljeg izdavača igara za 2023. godinu prema Metacriticu. Njihovi naslovi su obeležili godinu svojim kvalitetom i prodajom, čineći ih neprikosnovenim liderom na tržištu. Sa nestrpljenjem očekujemo šta će nam Capcom doneti u budućnosti i kako će nastaviti da dominiraju gejming scenom.

Da li se i ti slažeš sa Metacritic listom? Prati naš blog za više informacija o gejmingu!

Previous article:
Next article:
Povezani postovi
Komentari
Ostavite svoj komentar
Vaša email adresa neće biti objavljena.