Najprodavaniji horor remake ikada - Resident Evil 2 osvojio srca igrača širom sveta!

Najprodavaniji horor remake ikada - Resident Evil 2 osvojio srca igrača širom sveta!
18. avgust 2023. 104 pregleda

Najprodavaniji horor remake ikada - Resident Evil 2 osvojio srca igrača širom sveta!

Uzbudljive vesti stižu iz sveta video igara - Capcomov Resident Evil 2 remake postao je neprikosnoveni kralj prodaje među svim naslovima u čak 27 godina dugoj istoriji čuvene horor franšize. Ovaj epohalni remake je premašio granicu od 12,6 miliona prodatih kopija na konzolama i PC platformi, postavši tako najprodavanija Resident Evil igra ikada.

Resident Evil 2

Ova senzacionalna vest dolazi neposredno nakon što je Capcom ažurirao svoje prodajne rekorde, ističući čak 114 "platinastih naslova" koji su se prodali u milionskim tiražima tokom godina. A najnovija lista, koja obuhvata period do 30. juna, otkriva da je Resident Evil 2 Remake koji je izašao u januaru 2019. prešao granicu od neverovatnih 12,6 miliona prodanih kopija. Ovaj impresivni broj prodatih kopija postavlja Resident Evil 2 Remake na sam vrh liste najprodavanijih naslova u okviru ove ikonične franšize, prevazilazeći dosadašnjeg lidera - Resident Evil 7: Biohazard, koji je za šest godina od izlaska 2017. prodat u 12,4 miliona kopija. Ovo izvanredno postignuće takođe pomera Resident Evil 2 na treće mesto najprodavanijih igara u istoriji kompanije Capcom. Samo dva naslova, Monster Hunter Rise iz 2021. (13,2 miliona kopija) i Monster Hunter World iz 2018. (19 miliona kopija), uspeli su da premaše ovaj rekord.

Resident Evil 2 remake je dodatno profitirao od besplatne nadogradnje za "sledeću generaciju" konzola (sada već trenutne generacije) i unapređene PC verzije, koje su stigle u junu prethodne godine. Ove nadogradnje su donele mnoštvo poboljšanja u horor iskustvo, uključujući podršku za 4K rezoluciju, veće frejmove po sekundi, savršeno oživljavanje detalja putem raytracing-a, i impresivni 3D zvuk.

Međutim, i pored uspeha, Capcom je pažljivo slušao svoje igrače. Na PC platformi, korisnici su reagovali na zahteve za većom hardverskom snagom i performanse koje su imale problema sa novom verzijom igre. Kao rezultat, Capcom je omogućio igračima da se vrate na prethodne verzije igre, pokazavši svoju posvećenost stvaranju ne samo izvanrednog igračkog iskustva, već i brigu za svoju zajednicu.

Resident Evil 2

Sada ostaje da vidimo kakve sve nove užasne avanture i izazove donosi budućnost za ovu ikoničnu franšizu!

Previous article:
Next article:
Komentari
Ostavite svoj komentar
Vaša email adresa neće biti objavljena.