FIFA 23 - Igra koja ruši rekorde i osvaja srca igrača širom sveta!

FIFA 23 - Igra koja ruši rekorde i osvaja srca igrača širom sveta!
24. jul 2023. 255 pregleda

FIFA 23 - Igra koja ruši rekorde i osvaja srca igrača širom sveta!

Nedavno objavljeni podaci o prodaji FIFA 23 igre otkrili su impresivan uspeh koji je nadmašio sve prethodne naslove u ovom dugogodišnjem serijalu. Najnovija FIFA igra postala je najprodavanija fudbalska igra ikada, a prihodi od njenog izlaska povećani su za neverovatnih 31% u odnosu na prethodnu godinu.

Za samo šest meseci od izlaska, FIFA 23 je uspela da premaši prodaju svog prethodnika. Ovaj nezapamćeni uspeh je označio istorijski trenutak za Electronic Arts, tvoraca serijala, jer je postala najprodavanija igra u 30-godišnjoj istoriji FIFA serijala, kao i najuspešnija fudbalska igra uopšte. Iako tačan broj prodatih primeraka nije otkriven, ovaj rezultat svakako predstavlja povod za zadovoljstvo akcionara i investitora Electronic Arts-a.

FIFA 23

FIFA 23 je ostvarila značajan rast prihoda u prvom tromesečju 2023. godine, beležeći povećanje od 31% u odnosu na prihode FIFA 22 iz prethodne godine. Ovo znači da je igra privukla veliki broj igrača, a njen uspeh nije bio ograničen samo na određeno geografsko područje. Naime, prodaja FIFA 23 je značajno porasla na američkom tržištu, beležeći impresivan rast od čak 50%.

Međutim, uprkos ovom izvanrednom uspehu, ljubitelji serijala će morati da se pripreme za promene. Naime, Electronic Arts je najavio da će ove godine promeniti naziv serijala iz FIFA u EA Sports FC. Ova odluka je donekle iznenadila fanove, jer FIFA brend je postao prepoznatljiv širom sveta i povezan sa kvalitetnim fudbalskim iskustvom.

ea sports fc 24

Sada ostaje da vidimo kako će se EA Sports FC nositi sa ovim izazovima u narednom periodu i kako će igrači reagovati na promene. Ako je uspeh FIFA 23 pokazatelj, možemo biti optimistični u vezi sa budućnošću ovog dugogodišnjeg serijala, bez obzira na novi naziv. U svakom slučaju, igrači se sa nestrpljenjem iščekuju nastavak ovog omiljenog serijala i nadaju se da će EA Sports FC doneti još više uzbudljivih trenutaka na virtuelnom fudbalskom terenu.

Previous article:
Next article:
Povezani postovi
Komentari
Ostavite svoj komentar
Vaša email adresa neće biti objavljena.