Ponovo istraži drevne tajne - Tomb Raider Remaster stiže na sve moderne konzole!

Ponovo istraži drevne tajne - Tomb Raider Remaster stiže na sve moderne konzole!
18. septembar 2023. 151 pregleda

Ponovo istraži drevne tajne - Tomb Raider Remaster stiže na sve moderne konzole!

Na septembarskom Nintendo Direct livestream događaju, kompanija je otkrila portove Tomb Raider I - III za Switch, koji sadrže sve originalne PlayStation naslove i njihove ekspanzije u punom HD-u. Remasteri donose igru na moderne platforme sa svim originalnim sadržajem i bonusima, mada nije jasno koje poboljšanje remaster uključuje osim vizuelnih.

Tomb Raider Remaster

Međutim, Aspyr, koji je razvio portove za Switch verzije Star Wars: Knights of the Old Republic igara, potvrdio je dodavanje nekoliko bonus nivoa koje igrači mogu otključati, iako nisu otkrili šta ti nivoi tačno obuhvataju. Takođe se navodi da će Aspyr omogućiti opciju za prebacivanje između originalne grafike igre i njihovih ažuriranih vizuala.

Prva igra iz serijala, koja je izašla na originalnom PlayStation-u 1996. godine, Tomb Raider je akciono avanturistička platformerska igra u kojima igrači preuzimaju kontrolu nad Larom Kroft, koja se upušta u svetske avanture kako bi otkrila drevne moćne artefakte. Originalni serijal, koji je dobio niz nastavaka na PS2 nakon treće igre, prikazuje Laru u sukobima sa gorilama, zmajevima, zamkama i čak dinosaurima. Prva igra je bila ogroman uspeh pri izlasku, što je odmah postavilo Laru Kroft kao ikonu za PlayStation, koja će doživeti brojne nastavke video igara i filmsku adaptaciju sa Angelinom Jolie u glavnoj ulozi, koja je dobila i svoj nastavak, a kasnije i reboot. Prve tri igre su kasnije izdate za PC, iako je to bila čista konverzija bez grafičkih poboljšanja i navodno još lošijim kontrolama od originalnog izdanja, koje su većini igrača bile zastarele.

Tomb Raider Remaster

Nije jasno da li će remasteri ažurirati kontrole za moderne igrače, jer developeri, Aspyr, nisu otkrili promene u osnovnom sistemu kontrole igre. Iako većina remastera jednostavno unapređuje vizuale i dodaje nekoliko poboljšanja u kvalitetu igranja, izmena sistema kontrole za remasterovanu igru nije neobična.

Tomb Raider I - III Remastered dolazi na Nintendo Switch, PlayStation 4 i 5 i Xbox Series X|S 14. februara 2024. godine. Ne propusti priliku da ponovo doživiš avanture Lare Kroft na modernim konzolama! Prati naš blog za sve dodatne informacije o ovom naslovu!

Previous article:
Next article:
Komentari
Ostavite svoj komentar
Vaša email adresa neće biti objavljena.