Nvidia i Microsoft zajedno idu do pobede!

Nvidia i Microsoft zajedno idu do pobede!
24. maj 2023. 24 pregleda

Nvidia i Microsoft zajedno idu do pobede!

Microsoft je najavio 10-godišnju saradnju sa jednom od najboljih kompanija u gejmerskom svetu, a reč je upravo o Nvidia kompaniji. Cilj ove saradnje je svakako da se Bethesda i Xbox Game Studios igre pojave i na Nvidia cloud gejming platformi, koja nosi naziv GeForce Now. Prve dostupne igre koje možemo da očekujemo već od sutra su: Deathloop, Grounded i Pentiment.

Microsoft je pojasnio da želi da proširi svoje mogućnosti u gejming industriji i time da na neki način da svim svojim korisnicima mogućnost da igraju igre na bilo kom uređaju u bilo koje vreme. Ovakav korak je svakako veliko odstupanje od prakse drugih izdavača, gde spada i Activision Blizzard, koji je povukao svoje igre sa platforme zbog manjih tehničkih problema.

GeForce je do sada imao određene poteškoće, kada je reč o igrama koje se nalaze na ovom cloud sistemu, upravo zbog problema sa distribucijom. Iako GeForce Now trenutno ima preko 1.600 igara u ponudi, još uvek nedostaju neki najpopularniji naslovi, a tu svakako spadaju: Call of Duty, Uncharted, Star Wars Jedi: Survivor, Hogwarts Legacy i drugi. Zahvaljujući potpisanoj saranji, na GeForce Now platformu stiže veliki broj i novih i starih igara.

Takođe, Microsoft je rekao da neće odjednom prebaciti ceo asortiman igara, već će to raditi postepeno, kako bi programeri koji su zaduženi za GeForce Now platformu, imali dovoljno vremena da ih optimizuju za rad na ovakvim cloud serverima. Pored toga, ovo je samo prva u nizu od prestojećih saradnji sa različitim cloud gejming servisima, kako je objasnio Microsoft.

Previous article:
Next article:
Komentari
Ostavite svoj komentar
Vaša email adresa neće biti objavljena.