Zamenite termalnu pastu na vašem procesoru u par koraka!

Zamena termalne paste
5. januar 2023. 527 pregleda

Zamenite termalnu pastu na vašem procesoru u par koraka!

Ako želite da stavite termalnu pastu ispod hladnjaka procesora, potrebno je da pratite nekoliko jednostavnih koraka. Naš tim servisera vam može pomoći u ovom procesu, a mi ćemo vam dati kratak vodič kako bi ste sami mogli da se upustite u ovaj zadatak!

Zamena termalne paste

  1. korak - isključite računar i izvadite napojni kabl iz računara. Ovo je važno jer će vam omogućiti da radite bez opasnosti od električnog udara!
  2. korak - pronađite mesto gde se nalazi hladnjak procesora. Obično se nalazi na poleđini računara, a ukoliko niste sigurni gde se nalazi, možete pogledati uputstvo za vaš računar ili se obratiti stručnjacima iz našeg servisa za pomoć.
  3. korak - kada pronađete hladnjak, potrebno je da ga uklonite sa procesora. To možete uraditi tako što ćete skinuti sve kablove i pribor koji su povezani sa hladnjakom, a zatim ćete skinuti same vijke koji drže hladnjak na procesoru.
  4. korak - kada skinete hladnjak, potrebno je da očistite površinu procesora od stare termalne paste. Možete koristiti sprej za čišćenje ili alkohol da biste očistili površinu. Veoma je bitno da ovo pažljivo radite, kako ne biste oštetili vaš procesor!
  5. korak - potrebno je da uzmete malo paste i da je ravnomerno rasporedite po površini procesora. NAPOMENA: Nikako nemojte staviti celu termalnu pastu iz pakovanja!
  6. korak - kada ste stavili termalnu pastu, možete da vratite hladnjak na procesor. Potrebno je da postavite hladnjak tako da bude u ravni sa procesorom i da vratite vijke na svoja mesta.
  7. korak - vratite sve kablove i pribor na svoja mesta i ponovo povežite računar sa strujom.

Zamena termalne paste CPU

Ukoliko se pojave problemi prilikom zamene termalne paste, preporučujemo vam da nas kontaktirate kako bi naš tim servisera pomogao u rešavanju problema. Naši serviseri su specijalizovani za ovakve radove i iz tog razloga možete doneti vaš računar u servis i mi ćemo uraditi ovaj proces za vas!

Previous article:
Next article:
Komentari
Ostavite svoj komentar
Vaša email adresa neće biti objavljena.