Šta znamo o Steam Deck ručnoj konzoli?

Steam Deck ručna konzola
18. decembar 2022. 3105 pregleda

Šta znamo o Steam Deck ručnoj konzoli?

Prenosne konzole su nešto najpotrebnije svakom gejmeru koji voli da putuje, a Steam Deck konzola je još jedna od njih! Nova konzola nema neke značajne promene kada je reč o performansama, ali prema kompaniji Valve, ima dovoljnu snagu i brzinu za potrebe svakog gejmera.

Steam Deck prenosna konzola

Dizajneri koji su radili na drugoj genraciji ove konzole, Lorens Jang i Pjer-Lu Grife, objašnjavaju kako im je glavni zadatak bio da se pozabave ekranom i trajanjem baterije. Kada je reč o performansama, nameravaju da održe dosadašnje, jer već postoji dobar nivo performansi i dodatnih pogodnosti koju pruža trenutna specifikacija korisnicima. Potvrdili su i da će raditi na poboljšanju istih tek kada se steknu potrebni uslovi za korak više.

„U ovom trenutku činjenica je da sve Steam Deck konzole mogu pokretati iste igre. Mi zapravo imamo jedan cilj, a to je da korisnici razumeju kakav nivo performansi mogu da očekuju dok igraju najpopularnije igre i na taj način programeri će lakše razumeti šta trebaju da ciljaju.“

Steam Deck prenosna konzola

Kada je reč o prvoj generaciji Steam Deck konzole, kod nje je bilo poprilično dosta izmena odmah u startu, ali tome nije kraj, jer je očekuje još promena u budućnosti! Dok se Valve uglavnom fokusira na poboljšanju softvera, dizajneri sistema su potvrdili da su hardverska podešavanja već gotova i da je ostalo da se reše samo neke sitnije problematike kao što su unapređenje baterije, ventilatora i Steam tastera.

Novina koja nas svakako očekuje, je deljenje Steam Deck profila u igri. Pod time mislimo deljenje grafičkih podešavanja, ali s obzirom koliko je kompleksan proces, Valve i dalje razmišlja da li je sada vreme za to.

Previous article:
Next article:
Komentari
Ostavite svoj komentar
Vaša email adresa neće biti objavljena.