Povratak ikone gejminga sa retro šarmom!

Povratak ikone gejminga sa retro šarmom!
6. septembar 2023. 144 pregleda

Povratak ikone gejminga sa retro šarmom!

Atari, sinonim za gejming u prošlim decenijama, donosi nam uzbudljivu vest koja će probuditi nostalgiju kod mnogih igrača. Najavljena je replika legendarne konzole Atari 2600 pod nazivom Atari 2600+. Ova konzola ne samo da će oživeti klasične igre, već će i spojiti retro šarm sa savremenim funkcijama.

Atari 2600+

Atari 2600+ inspirisan je dizajnom originalne konzole iz osamdesetih godina prošlog veka, prepoznatljivim drvenim finišem i četiri karakteristična kontrolna prekidača. Ipak, ova replika je 20% manja od originala, što je čini prilagodljivijom za moderne prostorije. Takođe, konzola je opremljena HDMI izlazom i napaja se putem USB-C porta, što olakšava povezivanje sa današnjim televizorima i monitorima. Jedna od posebnih ponuda uz ovu konzolu uključuje i dodatne kontrolere. To će omogućiti igračima da se potpuno urone u svet Atari klasičnih igara.

Ali, kao i kod mnogih retro reizdanja, postoje neke kontroverze koje prate ovu konzolu. Atari 2600+ koristi softverski emulator na Rockchip 3128 Arm SoC za pokretanje igara, što može rezultovati kašnjenjem unosa i netačnostima koje nisu bile prisutne na originalnom hardveru. Lista kompatibilnosti za 2600+ takođe sadrži nekoliko igara koje neće biti dostupne i mnoge koje nisu testirane, uprkos obećanjima da će sve biti obuhvaćeno. Osim toga, sistem ima 256MB RAM-a i 256MB skladištenja, otvarajući mogućnosti za dalje prilagođavanje i upotrebu konzole u različite svrhe.

Atari 2600+

Lansiranje Atari 2600+ predstavlja značajan korak u revitalizaciji retro gejminga. Ova konzola će privući mnoge zaljubljenike u klasične igre. Ipak, ostaje da se vidi da li će ispuniti očekivanja i pružiti autentično iskustvo. Prati naš blog za sve dodatne informacije!

Previous article:
Next article:
Komentari
Ostavite svoj komentar
Vaša email adresa neće biti objavljena.