Budućnost Xbox konzole se menja!

Budućnost Xbox konzole se menja!
22. april 2024. 10 pregleda

Budućnost Xbox konzole se menja!

Microsoft-ova Xbox platforma, jedna od najpopularnijih u svetu gejminga i priprema se za velike promene koje će je sve više približiti svetu PC računara. Izvršni direktor Microsoft gejming odeljenja, Fil Spenser, nedavno je najavio potencijalne transformacije koje će definisati budućnost Xbox konzola.

Budućnost Xbox konzole se menja!

Kada je Xbox Series X izašao, postalo je jasno da Microsoft teži ka stvaranju konzole koja ne samo da izgleda kao računar, već se i ponaša kao takva. Mogućnost nadogradnje hardvera i pokretanje igara u različitim grafičkim režimima sličnim PC-ju postale su deo identiteta nove generacije Xboxa. Sada, kako se bližimo sledećoj generaciji Xbox platforme, očekuje se da će ove promene postati još izraženije. Fil Spenser je nagovestio da će Xbox platforma postati otvorenija za PC igre, sa integracijom PC prodavnica poput Epic Games Store i Itch.io. Ovo je radikalan korak koji bi mogao da promeni način na koji igrači doživljavaju Xbox konzole. Otvaranje Xbox prodavnice za PC igre značilo bi da bi vlasnici Xbox konzola imali pristup širem spektru naslova, što bi moglo da unapredi njihovo iskustvo igranja. Da bi ova promena bila moguća, Xbox konzola će morati da bude sposobna za pokretanje PC igara. Iako to ne znači da će korisnici Xboxa morati da koriste Windows desktop, buduće konzole će se verovatno više oslanjati na razvoj igara sličnih onim na PC računarima. Microsoft već godinama radi na smanjenju razlike između Xbox i PC platformi, a ovaj korak bi bio sledeći logičan korak ka njihovom ujedinjenju.

Budućnost Xbox konzole se menja!

Uz najavu integracije PC prodavnica, Microsoft je formirao i novi tim posvećen očuvanju postojećih Xbox igara. Ovaj tim će raditi na promeni percepcije da su Xbox i PC igre odvojeni entiteti, te će osigurati da postojeće igre rade na budućim konzolama koje će usvojiti ovaj novi pristup. Ovo će omogućiti Xbox platformi da podrži veći broj igara i olakša programerima rad. Ipak, ove promene će imati verovatno uticati na ekonomiju Xbox hardvera. Uvođenje PC prodavnica na Xbox konzole može da dovede do promena, što bi moglo rezultovati skupljim konzolama za korisnike. Međutim, ovo bi takođe moglo omogućiti nezavisnim proizvođačima lakši pristup Xbox ekosistemu, čime bi se stimulisao razvoj novih igara. Očekuje se da će ove promene imati dosta uticaja i na prenosne računare. Steam Deck, koji se pokreće sa prilagođenim Linux OS-om koji koristi Proton, pokazuje da je moguće napraviti konzolu koja kombinuje karakteristike PC-ja i pruža korisnicima mogućnost igranja PC igara na prenosnom uređaju. Budućnost Xbox platforme sve više liči na PC računar. Integracija PC prodavnica, otvaranje Xbox ekosistema i unapređenje kompatibilnosti sa PC igrama ukazuju na to da Microsoft želi da spoji svetove Xbox-a i PC-ja kako bi pružio korisnicima više izbora i fleksibilnosti. Ove promene obećavaju da će doneti nove mogućnosti i bolje iskustvo igranja za sve korisnike Xbox platforme.

Budućnost Xbox konzole se menja!

Prati naš blog za više informacija!

Previous article:
Next article:
Povezani postovi
Komentari
Ostavite svoj komentar
Vaša email adresa neće biti objavljena.