Bitan razlog zašto moraš ažurirati svoj GeForce Experience program!

GeForce Experience program
15. februar 2023. 160 pregleda

Bitan razlog zašto moraš ažurirati svoj GeForce Experience program!

U slučaju da nisi ažurirao na najnoviju Nvidia GeForce Experience verziju, sada je vreme da to uradiš. Ako još uvek koristiš bilo šta starije od verzije 3.27.0.112, tvoj računar bi mogao biti veoma otvoren za određene rizike sajber bezbednosti, sa potencijalom da hakeri dobiju pristup tvom računaru preko tvog zastarelog softvera GeForce Experience.

Ranjivosti, kao što je naveo Nvidia razvojni tim u bezbednosnom biltenu uključuju „izvršenje koda, otkrivanje informacija, neovlašćeno menjanje podataka i uskraćivanje usluge“.

Minse Kim sa DNLab univerziteta Koreje, je otkrio da postoje tri glavne metode napada koje starije verzije GeForce Experience-a ostavljaju korisnicima. Onaj koji ima najveći rezultat na skali ranjivosti bi uključivao korisnika koji inicijalizuje instalaciju GeForce Experience iz kompromitovanog direktorijuma. Ipak, izgleda da su prvo slučajno morali da izbrišu nešto iz fascikle za instalaciju. Dakle, iako je to verovatno retka pojava, može dovesti do nekih ozbiljnih neovlašćenih manipulacija podacima.

GeForce Experience ažuriranje

GeForce Experience sadrži nekontrolisanu ranjivost putanje pretrage u svim svojim klijentima za instalaciju“, rečeno je u biltenu. Da bi ovo iskoristili, hakeri bi morali da već imaju privilegije na korisničkom nivou, što im omogućava da koriste instalater za učitavanje proizvoljnog DLL-a. To bi im omogućilo da povećaju svoje privilegije i izvrše bilo koji kod koji žele na tvom računaru.

Ranjivost „NVContainer komponenta“ bi omogućila hakeru sa privilegijama na korisničkom nivou da kreira „simboličku vezu“ do datoteke kojoj su potrebne administratorske privilegije i da im tajno da eskalaciju privilegija, otvarajući prozor za „odbijanje usluga ili ograničeno neovlašćeno menjanje podataka." To znači da će ukloniti pristup i petljati se sa tvojom mašinom.

GeForce Experience ažuriranje

Naša preporuka je svakako da sve potrebne programe skidaš direktno sa sajta proizvođača, kako ne bi dolazilo do daljih komplikacija. Pored toga, ako uredno pratiš ažuriranja ovog softvera, nećeš imati nikakvih problema!

Previous article:
Next article:
Komentari
Ostavite svoj komentar
Vaša email adresa neće biti objavljena.