TOP 5 FromSoftware igara koje moraš da igraš!

TOP 5 FromSoftware igara koje moraš da igraš!
30. mart 2024. 23 pregleda

TOP 5 FromSoftware igara koje moraš da igraš!

FromSoftware je jedini razvojni studio koji je osvojio nagradu za Game of the Year dve godine uzastopno kada su njihove igre bile nominovane. Nema drugog studija koji je to učinio, i iskreno, FromSoftware je u klasi za sebe. Od stvaranja potpuno novog žanra nazvanog Soulslike do njegovog redefinisanja sa Elden Ringom, FromSoftware je dokazao zašto je kralj modernog dizajna igara. U ovom članku, proći ćemo kroz istoriju japanskog studija i odabrati pet najboljih FromSoftware igara svih vremena.

TOP 5 FromSoftware igara koje moraš da igraš!

1. Elden Ring

Ako je neko mogao da reinventuje Soulslike žanr, to bi bio FromSoftware, studio koji ga je i izmislio. Koncept Souls formule gde umireš od bosova iznova i iznova unutar linearnih nivoa u otvorenom svetu zvučao je nezamislivo i ponekad čak i delovalo kao deluzija. FromSoftware je ručno izradio svaki deo The Lands Between u Elden Ringu naslovu. Svaka oblast ima svoju jedinstvenu temu, posebne NPC-ove koji patroliraju i borbe sa bosovima koje su van ovog sveta. Setovi sporednih priča, posebno Ranni questlines gde meteor doslovno otvara rupu na mapi, bili su neverovatno veliki. 

2. Sekiro: Shadows die Twice

Sekiro: Shadows fie Twice je igra godine iz 2019. godine. Uvek si prisiljen da naučiš svaki napad svakog neprijatelja, da napadaš hiljade puta u savršenom trenutku i to je sve potrebno da radiš sa malo prostora koje dobiješ. Posturalni parirajući sistem čini Sekiro naslov gotovo kao ritam igru. Do kraja igre, bićeš toliko uštimovani na zvuke sudara mačeva da ćeš se osećati kao majstor mačevanja u stvarnom životu.

TOP 5 FromSoftware igara koje moraš da igraš!

3. Dark Souls 3

Nakon kritičkog uspeha prvih dveju igara, bilo je samo pitanje vremena pre nego što smo videli Dark Souls 3. U vreme izlaska, Dark Souls 3 je bio najteže dostupna igra sa bosovima kao što su Nameless King i Soul of Cinder. Bilo je to bolno iskustvo i majstorski je ovaj naslov uspeo da nam usadi ljubav prema masohizmu. Dark Souls 3 ima neke od najboljih priča NPC-ova, a njegova brojna jedinstvena oružja, likovi i završetci su toliko uzbudljivi da je jedna od najboljih igara studija FromSoftware.

4. Bloodborne

Bloodborne je gotičko remek-delo. Svaki deo Yharnama preplavljen je pričom, zastrašujućim prizorima i čudovištima koja čekaju da te iseckaju. Što se tiče estetike i atmosfere, Bloodborne je najbolja igra studija FromSoftware. Pored vizuelne privlačnosti, Bloodborne ima uzbudljivu priču i mehaniku pariranja koja zavisi od pucanja u savršeno vreme umesto podizanja štita kao u drugim igrama studija FromSoftware. Bloodborne možda više nije aktuelan, ali njegova umetnička orijentacija i izgradnja sveta će te naterati da igraš ovaj naslov dok ne pređeš svaki deo.

5. Armored Core 6

Odmah nakon Elden Ring naslova, koji je izašao 2022. godine, FromSoftware je 2023. godine objavio Armored Core 6.  Kao i sve igre studija FromSoftware, Armored Core 6 donosi inovaciju, ovog puta u mobilnoj borbi. Sada možeš da prilagodiš svoj celokupni Armored Core: da ga opremiš sa mitraljezima ili raketama, promeniš boju, ime, pa čak i prilagodiš kako se kreće. Armored Core 6 je lako bio najbolja akciona igra 2023. godine zbog svoje visoko oktanske borbe, ali budući da nije imao veličanstvenost Souls igara, peto mesto deluje kao savršeno mesto.

TOP 5 FromSoftware igara koje moraš da igraš!

Uzimajući u obzir raznovrsnost i kvalitet njihovih naslova, FromSoftware ostaje jedan od najuticajnijih i najcjenjenijih razvojnih studija u industriji igara. Bez obzira na to koji ti je naslov omiljeni, svaka FromSoftware igra nosi sa sobom dubok utisak i nezaboravno iskustvo. 

Ako do sada nisi imao prilike da zaigraš ove vrhunske naslove, pravo je vreme da ih pronađeš u Game Centru!

Previous article:
Next article:
Povezani postovi
Komentari
Ostavite svoj komentar
Vaša email adresa neće biti objavljena.