Sve što znamo o PlayStation VR2

Game Centar PlayStation VR2 Blog
17. novembar 2022. 1193 pregleda

Sve što znamo o PlayStation VR2

Datum izlaska: 22.02.2023.

Šta predstavlja PlayStation VR2?

Svi smo upoznati sa time da postoji VR za PlayStation 4 konzole. Prilikom izlaska PlayStation 5 konzola, na nama je ostalo da očekujemo kada će se pojaviti VR za PS5. PlayStation VR2 će biti napravljen isključivo za PS5 konzole i obećava nam neverovatne preformanse i interaktivnost, kada je reč o VR naočarama. Kao što je Sony najavio, PS VR2 će gejmerima dati neverovatno iskustvo u 4K HDR vizualima i nenadmašive kontrolere. Inovativna VR2 Sense tehnologija donosi emociju i imerziju u život i to sasvim suptilno kroz vibracije kompleta za glavu, 3D audio tehnologija i inteligentnog praćenja oka.

sta_sve_znamo_o_playstation_vr2_game_centar_blog

Potvrđene specifikacije za PlayStation VR2:

Novi VR će sadržati dva OLED panela rezolucije 2000x2040, sa refresh rejtom od 120Hz, dok će povezivanje biti samo preko jednog USB-C kabla. Zahvaljujući neverovatnom 4K HDR iskustvu koje možemo da očekujemo od VR2, vituelni detalji će ići čak do 120fps-a, što daje 4x bolju rezoluciju, kada bismo uporedili novi VR sa prvim PlayStation VR-om. Svakako još jedna od velikih promena koja nam stiže je realističan način praćenja očiju, koje svakako pojačava emocionalne reakcije naših avatara u igri. Time će se poboljšati osećaj realizma kod igrača, a kada je reč o interakciji u kooperativnim igrama, po Sony-jevim rečima, možemo samo da počnemo da odbrojavamo dane do izlaska, jer ono što nas čeka, još nije viđeno! Neverovatno oštar fokus će nam pružiti iskustvo uživanja u detaljima, dok sa vidnim poljem od 110 stepeni i podesivim sočivom, možemo da podešavamo položaj očiju kako bismo dobili optimalnu sliku na ekranu.

sta_sve_znamo_o_playstation_vr2_game_centar_blog

Zahvaljujući inovativnoj 3D audio imerziji, ono što nas očekuje prilikom igranja igara sa VR-om, je svakako van svakih granica! Locirajte prijatelje ili neprijatelje po njihovoj pucnjavi ili hodanju, osetite čak i ako vam neko šapuće na uvo. S druge strane, kako bismo osetili neverovatno realistične zvučne pejzaže, zvuk u igri se prilagođava našem položaju i pokretima glave uz Tempest 3D AudioTech2. Kada je reč o vibracijama, tj povratnim informacijama kompleta za glavu, one će biti suptilne i preko jednog ugrađenog motora za stvaranje jedinstvenog, taktilnog elementa za igru. Kako ćemo najbolje da uočimo šta nam daju ove vibracije? Samo treba da sačekamo da nam proleti strela pored glave ili da stojimo pored automobila koji juri, sasvim jednostavno!

 

Šta možemo da očekujemo od PlayStation VR2 kontrolera?

Adaptivni prekidači, precizno praćenje i detekcija prilikom dodira prsta, sve će to biti integrisano u jedinstveni ergonomski dizajn. Kao što smo mogli i da vidimo, Sony radi na tome da imamo apsolutno i potpuno realističnu igru ispred naših očiju i u našim rukama. Od suptilnih vibracija do intenzivnih impulsa, veliki sprektar senzacija će biti u našim rukama, što će davati svakako nova iskustva prilikom igranja! Iznenadno zaglavljivanje oružja ili gužvanje predmeta dok ga lomite u rukama, su samo neke od sitica koje će imati osećaj kao da se dešavaju u pravom životu. Kontroleri će moći da detektuju položaj naših prstiju, čak i dok ne pritiskamo dugmiće. Kada je reč o dizajnu samih kontrolera, PS VR2 Sense kontroleri će nam omogućiti precizne pokrete sa obe ruke.

sta_sve_znamo_o_playstation_vr2_game_centar_blog

Četiri kamere, koje će biti ugrađene u slušalice, snimaće svaki pokret bez potrebe da se koristi spoljna kamera. Otvori za ventilaciju, izbalansirana sočiva, to su sve sitnice koje će omogućavati protok vazduha bez toga da dođe do zamagljivanja, a kada je reč o kaiševima za slušalice, oni će biti podesivi. Zaboravite da vam nešto smeta na glavi dok igrate!

 

Šta dobijamo kupovinom PS VR2?

PS VR2 naočare, dva PS VR2 Sense kontrolera i stereo slušalice.

 

Da li možemo da očekujemo neke dodatne gadget-e uz novi VR2?

Za sada jedino što je Sony potvrdio je, VR2 Sense punjač za kontrolere, koji će nam omogućiti da punimo svoje kontrolere uz jednostavan dizajn, bez toga da se konektuje na PS5 konzolu. U prevodu, imaćemo još jedan slobodan USB port na našoj konzoli!

 

Koje igre će biti dostupne prilikom izlaska PS VR2?

Sony je najavio da nas očekuje oko 20tak igara koje će izaći sa PS VR2, a 11 naslova je za sada potvrđeno. The Dark Pictures: Switchback VR, Crossfire: Sierra Squad, The Light Brigade, Cities VR - Enhanced Edition, Cosmonious High, Hello Neighbor: Search and Rescue, Jurassic World Aftermath Collection, Pistol Whip VR, Zenith: The Last City, After the Fall i Tentacular.

sve_sto_znamo_o_plastation_vr2_game_centar_blog

Sony svakako očekuje da će za sam izlazak biti spremno dva miliona VR2 primeraka, za sve one koji su čekali na ovaj izlazak! Za sada ne postoje nikakve smetnje u proizvodnji, a sam nastavak iste će zavisiti od prodaje prilikom izlaska PS VR2. Za sada su nam potvrđene kompatibilnosti sa igrama Ghostbusters VR, Resident Evil Village i Horizon: Call of the Mountain, ali nažalost nemamo informaciju da li će sve biti dostupne odmah pri izlasku samog VR2. Nadamo se da hoće, jer Call of the Mountain izgleda nenadmašivo!

Previous article:
Next article:
Komentari
Ostavite svoj komentar
Vaša email adresa neće biti objavljena.