Rockstar potvrđuje Red Dead Redemption 3 - Šta da očekujemo?

Rockstar potvrđuje Red Dead Redemption 3 - Šta da očekujemo?
5. septembar 2023. 1006 pregleda

Rockstar potvrđuje Red Dead Redemption 3 - Šta da očekujemo?

Rockstar, tvorac kultne igre Red Dead, potvrdio je da nas očekuje treći deo ovog izvanrednog vestern serijala. Iako ćemo morati da sačekamo neko vreme pre nego što zaista zakoračimo u taj svet, jedna stvar je sigurna - Red Dead Redemption 3 je na putu!

Red Dead Redemption 3

Kritički hvaljeni serijal započeo je svoj put sa manje poznatom igrom Red Dead Revolver još davne 2004. godine. No, pravi procvat dogodio se 2010. godine sa izdanjem Red Dead Redemption, koji je serijal lansirao u legendu. Potom je 2018. godina donela Red Dead Redemption 2, igru koja nam je doslovno oduzela dah. S obzirom na dug period između Red Dead Redemption i Red Dead Redemption 2 (čak osam godina) - i ne zaboravimo da Rockstar trenutno radi na malo poznatom naslovu po imenu GTA VI - verovatno ne treba očekivati da će treći deo serijala stići uskoro. Bilo bi čudo da se pojavi na ovim generacijama konzola.

Ipak, konačno imamo zvaničnu potvrdu da igra dolazi. Tokom razgovora na Jefferies Virtual Global Interactive Entertainment Conference prošle godine (prema VGC), šef kompanije Strauss Zelnick je uporedio svoje glavne franšize - uključujući Red Dead Redemption i Grand Theft Auto - sa Džejmsom Bondom, rekavši da će one nastaviti dok god donose profit ili dok univerzum ne prestane da postoji.

"Ako je zaista, zaista sjajno, nastaviće se", izjavio je CEO. "Ne znam da li ste gledali novi film o Bondu, to je bilo sjajno. Voleli biste da svaka franšiza bude kao Džejms Bond. Postoji veoma malo zabavnih franšiza bilo koje vrste koje spadaju u tu kategoriju, ali one postoje. I mislim da je GTA jedna od njih, mislim da je Red Dead jedna od njih, NBA je očigledno jedna od njih, jer će ta igra i dalje postojati."

Naravno, Zelnick je naglasio da ćemo morati da sačekamo. Nema šanse da GTA VI i Red Dead Redemption 3 stignu u istoj deceniji.

"Uvek sam govorio da godišnje izdavanje igara koje nisu sportske igre nosi rizik od iscrpljivanja intelektualne svojine, čak i ako su dobre. Zato uzimamo vreme da napravimo nešto što smatramo neverovatnim i namerno odmaramo naslove kako bismo stvorili nakupljenu potražnju za tom igrom, tako da postane poseban događaj." - objasnio je Zelnick.

Red Dead Redemption 3

Dakle, iako ćemo morati da budemo strpljivi, jedno je sigurno - Red Dead Redemption 3 je na horizontu i to će biti nešto posebno kada napokon stigne. Prati naš blog za sve informacije o ovom naslovu!

Previous article:
Next article:
Komentari
Ostavite svoj komentar
Vaša email adresa neće biti objavljena.