Izaberite pravo kućište za vas!

Izaberite pravo kućište
8. januar 2023. 565 pregleda

Izaberite pravo kućište za vas!

Postoje mnoge veličine kućišta za računare, a izbor zavisi od toga koliko komponenti želite da smestite u kućište, da li veličine tih komponenti odgovaraju kućištu koje se vama dopada i koliko prostora imate na radnom stolu. Kako bismo vam pomogli u izboru, naveštećemo 3 glavne veličine kućišta!

Veličina kućišta

1. Najmanja veličina kućišta je mini tower, koja se sastoji od jednog ili dva slota za hard diskove i jednog slota za optički uređaj. Ova veličina je idealna za one koji imaju ograničen prostor na radnom stolu ili za one koji ne žele da se opterećuju previše komponentama.

Mini tower

2. Sledeća veličina je mid tower, koja se sastoji od tri do šest slotova za hard diskove i dva slota za optičke uređaje. Ova veličina je idealna za one koji žele da imaju više prostora za komponente i za one koji žele da imaju više opcija za upgrade računara.

Mid tower

3. Najveća veličina je full tower, koja se sastoji od preko šest slotova za hard diskove i tri ili više slotova za optičke uređaje. Ova veličina je idealna za one koji žele da imaju maksimalan prostor za komponente i za one koji žele da imaju što više opcija za upgrade računara.

Full tower

Pored tri navedene veličine, postoje i specijalizovana kućišta, koja se prave isključivo za određene namene, a neka on njih su kućišta za gaming računare ili računare koji se koriste za rad u radionicama.

Ukoliko niste sigurni da li je neko kućište upravo za vas ili ne možete da se odlučite za pravo kućište, preporučujemo vam da nas kontaktirate, jer mi ćemo pronaći pravo kućište za vas!

Previous article:
Next article:
Komentari
Ostavite svoj komentar
Vaša email adresa neće biti objavljena.