prodaja pc racunara za modelovanje 3d rendering

Računari za 3D modelovanje, rendering i dizajn - prodaja

Nudimo uslugu profesionalnog sastavljanja Hi-End Desktop računara dizajnere, arhitekte, 3D modelare,... sa mogućnošću brze dostave u Srbiji.

Osnovne informacije vezano za Hi-End radne stanice:

Ako se profesionalno bavite izradom animacija, 3D projekata, rederovanje i dizajniranje, onda verovatno koristite neke od najpopularnijih softvera za tu namenu poput 3D Studio Max, Autodesk Inventor, Maya, Unity, Cinema 4D, Blender, Google SketchUp, razni Adobe alati (Photoshop, Premiere,...) i verovatno ste svesni da morate obratiti pažnju na računar koji ga pokreće. Bez obzira da li ćete svoje projekte kreirati / renderovati na laptopu, desktopu ili ćete sastavljati sami svoju konfiguraciju, pokazaćemo vam ono na šta je važno da obratite pažnju.

Veoma zanimljiva stvar u vezi sa potragom za računarom ili radnom stanicom za renderovanje i 3D modelovanje je činjenica da je su to dve poptpuno različite stvari. Svaki od ovih procesa koristi hardver računara na potpuno drugačiji način.

Grafička kartica mora biti jaka, ali ne zaboravite da procesor mora biti još bolji.

Jasno nam je da kreativnost zahteva vrhunsku računarsku snagu kakvom se odlikuju GAME CENTAR radne mašine sa NVIDIA® RTX grafičkim procesorima. Svi naši računari su dizajnirani i osmišljeni sa mnogo pažnje,a detaljno su testirani kako za maksimalno opterećenje, tako i za kreativne tokove posla. Naše mašine odlikuju fantastične performanse, prilagođene Vašim zahtevima i specifikacijama, a svojom aktuelnom tehnologijom ubrzavaju rad u dizajnerskim studijima.

Šta je 3D modelovanje?

3D modelovanje je osnovni nivo svakog kvalitetnog 3D dizajna. Pod modelovanjem se najčešće podrazumeva crtanje 3D oblika i njihovo pretvaranje u modele koji se mogu koristiti za predstavljanje određenog objekta. Modelovanje se najčešće koristi u arhitekturi, građevini, dizajnu enterijera i mnogim drugim industrijama kako bi pružio prototip koji će predstaviti ideje i oživeti ih na pravi način.

Šta je 3D renderovanje (Rendering)?

Renderovanje je najlakše opisati kao završni proces kreiranja realne 2D slike ili animacije iz pripremljene scene. Ovo se može uporediti sa fotografisanjem ili snimanjem scene nakon što se podešavanje završi u stvarnom životu.Proces "renderinga" funkcioniše tako što koristi podatke iz 3D modelovanja, zatim ih dodatno dorađuje i obrađuje naprednim softverskim algoritmima za 3D renderovanje.

Pozovite nas na: 069 759 859 ili pišite na office@gamecentar.rs

prodaja racunara za dizajnere i 3d rendering

Uvek je najbolje rešenje da sami odaberete komponente za svoju zver, a mi smo tu da pomognemo

Iako na globalno tržištu postoje pojedina gotova rešenja - "brendirane radne stanice", kad se pogleda odnos uloženo/dobijeno, uvek na kraju ispada je idealna varijanta sastavljanje "Custom Desktop računara" za ove potrebe. Zbog toga se brojni napredni korisnici odlučuju da sami sastave mašinu za renderovanje, ne samo zato što je dostupnost gore navedenih računara upitna, već i što time potpuno upravljate sa odnosnom cene i performansi vaše konfiguracije.

Potrebno je da vodite računa o tome da su svaki napredan softver ima i svoje minimalne hardverske zahteve, tako da vam je uglavnom potrebna nVidia ili AMD grafička karta s minimum 3000 PassMark poena i minimum 8GB interne memorije.

Preporučene grafičke karte (GPU):

  • Top: NVIDIA GTX 3090 ili AMD ekvivalent
  • OK: NVIDIA GTX 3070 ili AMD ekvivalent
  • Minimum: NVIDIA GTX 3060 ili AMD ekvivalent

Preporučena količina RAM-a:

  • Top: 64 GB
  • OK: 32 GB
  • Minimum: 16 GB

Što se rezolucije ekrana tiče, najčešći izbor, a ujedno i neka sigurna preporuka je monitor dimenzija 1920×1080 piksela. Ipak, za naprednije korisnike i za dijagonale koje prelaze 23"  su svakako poželjni modeli monitora čija je rezolucija viša. Sa druge strane, viša rezolucija mora da ima negativan uticaj na performanse bilo kog softvera. Ako planirate da koristite 4K rezoluciju (4096x2160), biće vam potrebna ozbiljnija RTX 30XX grafička karta za postizanje optimalnih performansi.

Napominjemo da gore navedene specifikacije spadaju u našu najužu preporuku na osnovu dosadašnjeg iskustva i hardverske zahtevnosti trenutnih softverskih rešenja. Naravno, pomenute specifikacije su informativnog tipa, i aposlutno je moguće raditi i sa slabijim hardverom uz određene kompromise.