Prvi detalji o Sony Playstation 5 konzoli! Ostavite komentar

Šta da očekujemo od PlayStation 5 konzole?

Sony nije baš uspeo da sakrije svoj projekat u kojem će napraviti novu konzolu, za sada poznatu pod nazivom PlayStation 5. Možemo reći da će konzola koja nam stiže, biti sačinjena od zverskih komponenata. Jedan od glavnih načelnika Mark Cerni, koji je ujedno i zadužen za dizajn same konzole, je ekskluzivno za Wired objavio da će saradnja sa AMD-om nastaviti da se razvija, te da možemo da očekujemo da će novu konzolu pokretati moćni AMD Ryzen procesor koji će nas dočekati sa 8 jezgara, izrađenih u 7nm Zen 2 mikroarhitekturi i pružaće podršku ray-tracing tehnologijama. U pitanju je procesor koji još nije došao na tržište, ali po onome što znamo, očekuje nas prava ″ludnica″.

Korak napred, koji nas i nije toliko iznenadio jer je bilo sasvim očekivano, je da će se u novoj konzoli umesto običnog HDD-a koji se nalazio u prošlim konzolama i koji je služio za smeštanje igara, pojaviti super moćni SSD koji će smanjiti vreme očitavanja igre u bilo kom momentu.

Ono što nas je ipak iznenadilo je to što ćemo dobiti trodimenzionalni zvuk, kako kaže Mark, jer će konzola imati poseban AMD čip upravo za to.

Mark je takođe potvrdio da su se za ovaj korak odlučili iz razloga što žele igračima da pruže bolji osećaj prisutnosti zvuka u samoj igri prilikom igranja, a standard za ovakav vid tretmana će biti korišćenje slušalica. Daleko od toga, postojaće mogućnost i da na svom TV-u dobijate zvuk, ali potpunu slobodu i jačinu zvuka koju nam nova PS5 konzola nudi ćete najbolje čuti pri korišćenju slušalica.

Dodatne informacije za koje smo sigurni da možemo da ih očekujemo, je prvenstveno mogućnost reprodukovanje igara u 8K rezoluciji, kao i da će igre sa prethodne PS4 starije konzole moći da se igraju na novoj. Pored toga, imaće mogućnost korišćenja VR uređaja, tako da u slučaju da posedujete neki VR, imaćete i tu opciju. Takođe nas očekuje i redizajnirani Playstation Network ili PSN koji će pružiti više mogućnosti, među kojima su brži download i bolja komunikacija. Loša vest koju je Mark potvrdio je da ovu konzolu ne možemo da očekujemo ove godine, ali da krajem 2019. postoji mogućnost da se pojavi najava za konzolu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *