Akcija!
,

Sony PlayStation Classic – RETRO konzola

Sony

Sony Interactive Entertainment (SIE) odlučio je da oživi PlayStation 1 konzolu. Ovaj put stiže nam minijaturna konzola, identičnog izgleda kao originalni PlayStation Classic i dolazi sa instaliranih 20 originalnih igara. U odnosu na klasičnu najveća vidljiva promena biće u njenoj veličini. Dolazi na tržište 3. decembra 2018. godine u Japanu, Severnoj Americi i Evropi.


Akcija: 7.999 din. Cena: 14.499 din.

Sony je odlučio da obraduje sve iskrene fanove – „kec“ opet u prodaji!

Sony Interactive Entertainment (SIE) odlučio je da oživi PlayStation 1 konzolu. Ovaj put stiže nam minijaturna konzola, identičnog izgleda kao originalni PlayStation Classic i dolazi sa instaliranih 20 originalnih igara. U odnosu na klasičnu najveća vidljiva promena biće u njenoj veličini. Dolazi na tržište 3. decembra 2018. godine u Japanu, Severnoj Americi i Evropi.

O PS1 Classic retro konzoli:

Originalna konzola debitovala je sada već daleke 1994. godine u Japanu i sa svojim istaknutim inovacijama kao što su 3DCG rendering u real time-u i primenom CD- ROM tehnologije, napravila je zemljotres u industriji video igara. Kako bi nas još više „raspekmezili“ PlayStation Classic konzole se u potpunosti oslanjaju na originalni PlayStation, uključujući raspored dugmića, kao i kontroler i kutiju u kojoje se uređaj isporučuje. Jedina razlika što će biti 45% manje i imaće zapreminu 80% manju u odnosu na konzolu iz `94. Za sada nema podatak o kompletnom spisku igara, ali sigurno je da nas očekuje Final Fantasy VII, Jumping Flash, R4 Ridge Racer Type 4, Tekken 3 i Wild Arms. Perfektan uređaj za sve nostalgičare, ali i za nove igrače koje žele da osete ukus igre iz 1990-ih. PS Classic u sebi sadrži HDMI kabl, za konekciju sa eksternim ekranima kao što su TV monitori i USB kabl koji može priključiti na USB AC Adapter za napajanjje. Konzola dolazi sa dva kontrolera, tako da ćete moći da igrate zajedno sa prijateljima. Naravno, u onim igrama koje su predviđene za više igrača. SIE će nastaviti da dodatno proširuje svoj softverski portfolio preko svih dostupnih PS platformi, kao i svog network servisa.

Spisak igara:

Battle Arena Toshinden

Borilača igra iz 1995. u kojoj je fokus stavljen na oružja likova. Kompletni 3D nivoi i sloboda pozicioniranja i napadanja protivnika su stvari koje su razlikovali ovu borilačku igru od drugih.

Cool Boarders 2

Adrenalinska snowboarding akcija koja je obeležila i upotpunila već sjajnu 1997. godinu za PlayStation brend.

Destruction Derby

Arkadna vožnja iz 1995. gde postoji samo jedan cilj – uništiti sve protivnike svojim automobilom i završiti prvi na podijumu.

Final Fantasy VII

Japanski potezni RPG iz 1997. koji i dan danas važi za najbolju igru u svom žanru. Zanimljivi likovi i ogroman svet su samo dve stvari koje karakterišu ovaj naslov.

Grand Theft Auto

Akciona avantura iz 1997. koja je otvorila novo poglavlje u industriji igara. Franšiza koja i dan danas nastsavlja da oduševljava fanove širom sveta.

Intelligent Qube

Logička, puzzle igra iz 1997. u kojoj morate naći rešenje i izlazak iz nivoa napravljenom od kocaka.

Jumping Flash!

Platformer iz prvog lica koji je u mnogome bio ispred vremena, pogotovo ako se uzme u obzir da se pojavio daleke 1995. Godine i limitacija hardvera na kojem se pokretao

Metal Gear Solid

Mešavina akcione avanture, šunjačine obavijena filmskom pričom za početak jedne od najpoznatijih i najuticajnijih franšiza u industriji igara. Iako iz 1998. i dalje važi za merilo kvaliteta u naraciji i zapletu priče u video igrama.

Mr. Driller
Brza i šarena puzzle-like igra iz 1999. godine koja će vam pružiti sate i sate zabave. Uništavajte šarene blokove dok se trudite da preživite kišu padajućih blokova koji žele da vas unište.

Oddworld: Abe’s Oddysee®

Šašavi 2D platformer sa upečatljivim, nezaboravim likovima i zanimljivim nivoima koji se pojavio na PlayStation 1 konzoli davne 1997 godine.

Rayman

2D Platformer iz 1995. koji je postavio standarde za ovaj žanr igara. Kreacija francusko-kanadskog studija i dalje osvaja srca svih igrača

Resident Evil™ Director’s Cut

Izometrijska horror avantura iz 1996. bez cenzure, igra koja je odgovorna za bezbroj noćnih mora krajem devedesetih a i kasnije.

Revelations: Persona

Potezni japanski RPG koji se odvaja od većine igara svojom čudnom, zanimljivom pričom i intrigantnim likovima. Nakon 1996. i izlaska ove igre, ništa više neće biti isto u ovom podžanru.

Ridge Racer Type 4

Arkadna vožnja automobila iz 1998. godine sa tada neverovatnom grafikom koja je u korenu promenila percepciju vožnji na svim konzolama.

Super Puzzle Fighter II Turbo®

Zanimljivi mix standardne borilačke igre i puzzle naslova sa poznatim likovima koja nas je prijatno iznenadila daleke 1996. godine. Igra koja je stvorena da igrate sa prijateljem, devojkom ili roditeljima.

Syphon Filter

Taktička akciona pucačina iz trećeg lica. Igra koja je u svakom smislu bila ispred svog vremena. Igra koja je izašla 1999 i postala merilo kvaliteta ovaj podžanr akcionih igara mnogo godina nakon izlaska

Tekken 3

Najpoznatija borilačka igra iz 1998. godine, u generaciji konzola gde je PlayStation 1 vladao. Zanimljivi likovi, 3D grafika i sjajna mehanika su samo nekoliko stvari koje karakterišu ovaj naslov.

Tom Clancy’s Rainbow Six

Taktička pucačina iz prvog lica koja nas je prijatno iznenadila daleke 1999. Naslov koji je demantovao sve skeptike da taktičke pucačine iz prvog lica neće funkcionisati na kontroleru

Twisted Metal
Akciona igra iz 1995. u kojima su glavne uloge – automobili. Twisted Metal je jedna od najpoznatijih igara na ovim prostorima, a sada možete da saznate iz prve ruke i zašto.

Wild Arms

Potezni RPG smešten u Divljem Zapadu koji nam dolazi iz Japana. Miks kulture iz koje dolazi i teme koje obrađuju garantuju dobru zabavu kao i davne 1996 kada se igra prvi put pojavila u prodaji.

U pakovanju se dobija:

 • Konzola PlayStation Classic
 • 2 kontrolera
 • HDMI kabl
 • USB kabl
 • Štampani materijali

Specifikacija:

 • Naziv proizvoda: PlayStation Classic
 • Video output: 720p,480p
 • Audio output: Linear PCM
 • Input/Output: HDMI Output port, USB port (Micro-B), Controller Port x 2
 • Napajanje: DC 5V/1.0A
 • Maksimalna snaga: 5W
 • Eksterne dimenzije: ~ 149 x 33 x 105 mm (širina x visina x dubina)
 • Radna temperatura : 5℃ – 35 ℃

Evo je Sonijeva zvanična reklama za PlayStation Classic:

Stanje

Vrsta proizvoda

Platforma

Brend

Garancija

2 godine

Izdanje

Standard

Na osnovu 0 recenzija

0.0 ukupno
0
0
0
0
0

Ostavi prvu recenziju za “Sony PlayStation Classic – RETRO konzola”

Još uvek nema recenzija. Budi prvi koji će oceniti ovaj proizvod.