Ruteri

RUTERI za internet sa brzim Wi-Fi Gaming performansama - NET kod kuće i na poslu

Otkrijte pažljivo odabranu kolekciju ultra brzih Gaming rutera, savršenih za intenzivno igranje i profesionalnu upotrebu. Brzina, jak signal i domet, kao i vrhunska pouzdanost i stabilnost su zagarantovani.

Filteri
Trenutno nema proizvoda u izabranoj kategoriji.

Prodaja najnovije generacije WiFi Ruterа za internet: centar svih podataka u vašoj kućnoj mreži, uključujući PS5

Kvalitetan Wi-Fi ruter može da vam obezbedi mnogo više od samog pristupa internetu, uključujući i optimalno igranje na PlayStation 5 konzoli. Savremeni ruteri imaju mnoštvo korisnih funkcija, koje čine mrežno čvorište za sve vaše podatke i uređaje, uključujući i PS5. Raznolika podrška za aktuelne DSL formate koji vam pružaju pristup brzom internetu je osnovna karakteristika, ključna i za PlayStation 5 gaming. Pored toga, ruter integriše sve uređaje sa mrežnom podrškom u kući - Smart TV, telefoni, tableti, pametni kućni uređaji i, naravno, PS5 konzole.

Ultra-Brzo surfovanje internetom i streaming - pomoću naših Wi-Fi rutera, idealnih i za PS5 i za kućnu mrežu

Važno je znati da ako želite gledati filmove u HD ili 4k formatu, igrati igre na PS5 ili gledati videozapise visoke rezolucije na YouTube-u, potreban vam je ruter vrhunskih performansi. Ovi ruteri, koji zadovoljavaju bar N standard, dobro su opremljeni za podršku PS5 konzola. Brzina prenosa može varirati od 300 do 450 Mbit/s, što je dovoljno za većinu korisnika, uključujući i one sa PS5. AC standard je već sledeći korak, koji donosi još veće brzine i stabilnost konekcije, idealno za PS5 gaming.

Maksimalna povezanost na internet – ruter na kućnoj mreži, savršen za PlayStation i XBOX

Savremeni modeli rutera imaju ključnu ulogu u brzom i lako integrisanju raznih uređaja u kućnu mrežu, uključujući i PS5 konzole. Povežite dodatne hard diskove preko USB porta ili bežično i proširite prostor za skladištenje bitnih podataka na svoj privatni oblak, idealno za skladištenje igara i podataka sa PS5.

Nikad nećete ostati bez internet signala - Wi-Fi Repeateri nam pomažu

U pojedinim situacijama, zbog konfiguracije terena ili pozicije zidova, Wi-Fi internet ruter ne može dosegnuti u sve tačke vašeg doma. Sa nepovoljnim rasporedom prostorija, može se desiti da su sobe daleko od rutera, a zbog debelih zidova signal slabi. Zbog navedenih faktora se može desiti da signal za prenos podataka bude slab, a brzina i performanse opadnu ili se potpuno gube. Odlično rešenje za takve slučajeve je Wi-Fi repeater. Ovi uređaji pojačavaju vaš Wi-Fi signal, tako da sve sobe imaju jednako brz protok podataka - samim tim veoma brz Internet. Svi modeli su uglavnom kompatibilni sa jakim modelima Wi-Fi rutera, što omogućava brzu i laku instalaciju. Većina repeatera takođe omogućava laku integraciju dodatnih uređaja kao što su NAS diskovi, TV prijemnici ili Blu-Ray plejeri u kućnu mrežu.

Wi-Fi repeateri su odlično rešenje za proširenje dometa signala do svih vaših smart uređaja i vašeg PS5, posebno u domovima sa debelim zidovima ili velikim površinama. Ovi uređaji pojačavaju vaš Wi-Fi signal, čineći ga idealnim za PS5 gaming, osiguravajući da sve sobe imaju brz protok podataka.

Wi-Fi 6 i AX Tehnologija - najvažnije za fluidno igranje na PS5 bez sekanja i kašnjenja

Wi-Fi 6 i AX tehnologija su najnoviji standardi u svetu Wi-Fi tehnologije, koji pružaju znatno brže brzine, bolju efikasnost i stabilniju konekciju - sve ključne elemente za PS5 gaming. Ove tehnologije omogućavaju veći broj uređaja da se istovremeno poveže sa mrežom bez gubitka performansi, što je idealno za kućne mreže sa više uređaja, uključujući PS5 konzole. AX tehnologija, posebno, nudi poboljšane brzine i efikasnost, čineći vašu PS5 gaming sesiju fluidnijom i bez prekida.

Oprema vaše kuće sa ruterom koji podržava Wi-Fi 6 i AX tehnologiju može značajno unaprediti vaše iskustvo igranja na PS5, obezbeđujući brz i stabilan internet koji je ključan za online gaming i preuzimanje igara.

Kvalitetan Wi-Fi ruter ključan je element svake kućne mreže. Ne samo da obezbeđuje pristup internetu, već igra centralnu ulogu u integraciji i efikasnom upravljanju svih mrežnih uređaja. Odgovarajući ruter ne samo da unapređuje vaše online iskustvo, već i povećava produktivnost i uživanje u digitalnom svetu.

Šta je Wi-Fi 6 tehnologija ukratko?

Nedavno je Wi-Fi alijansa usvojila novu generacijsku konvenciju naziva za Wi-Fi tehnologije. Cilj je da nova konvencija imenovanja bude lakša za razumevanje prosečnom potrošaču nego dosadašnje imenovanje pomoću alfabetske suppe koje je koristio IEEE. Pošto je tehnologija 802.11ax toliko značajan pomak u odnosu na prethodne verzije tehnologije 802.11, dobila je generacijski naziv Wi-Fi 6. 802.11ax i Wi-Fi 6 označavaju istu stvar. Međutim, termin Wi-Fi 6 će biti češće korišćen među opštom populacijom. Sertifikacija Wi-Fi CERTIFIED 6 od strane Wi-Fi alijanse za ovu tehnologiju takođe se naziva Wi-Fi 6.

Kratak istorijat i najveće prednosti brzih rutera sa AX tehnologijom:

Prethodne generacije Wi-Fi-a (koje se protežu unazad oko 20 godina) fokusirale su se na povećanje brzina prenosa podataka i brzine interneta. Wi-Fi 6 (poznat i kao 802.11ax) je nova generacija Wi-Fi tehnologije sa novim fokusom na efikasnost i performanse. Wi-Fi 6 tehnologija se sve više bavi boljim i efikasnijim korišćenjem postojećeg radio-frekventnog medijuma.

Wi-Fi 6 efikasnije upravlja gustinom klijenata kroz novu sposobnost deljenja kanala koja obećava prave multi-user komunikacije i na spustu i na uzlazu. Wi-Fi 6 takođe koristi novi mehanizam za uštedu energije klijenata koji raspoređuje vreme buđenja da bi poboljšao vek trajanja baterije klijenta.

Bežična tehnologija je komercijalno uvedena 1999. godine kao "lep za imati" karakteristika sa ratifikacijama 802.11a i 802.11b. 802.11b, najčešće korišćeni standard u to vreme, imao je vrlo male brzine - samo do 11 Mbps (mnogo manje od većine žičanih Ethernet mreža - ali nije bilo Wi-Fi mobilnih uređaja i veoma malo laptopova, pa je 11 Mbps bilo dovoljno brzo. Do 2003. godine, Wi-Fi omogućeni mobilni uređaji su uvedeni na tržište, a prenosivi laptopovi postali su uobičajeni za poslovnu i ličnu upotrebu. Standard 802.11g je naknadno ratifikovan, pružajući brzine do 54 Mbps na frekventnom pojasu od 2.4 GHz.

Apple je 2007. godine predstavio prvi iPhone, i pametni telefon je postao moderna stvarnost. Standard 802.11n je usledio 2009. godine, pružajući korisnu propusnost od 100 Mbps. Standard 802.11n je takođe doneo brže teorijske brzine prenosa podataka do 600 Mbps i podržavao je uređaje na oba, 2.4 i 5 GHz. 802.11n je bio poslednji značajni pomak u paradigmi Wi-Fi tehnologije kada smo prešli sa single-input single-output (SISO) radija na multiple-input multiple-output (MIMO) radije. Prešli smo iz vremena kada je RF fenomen poznat kao multipath postao konstruktivan umesto destruktivan. Do 2012. godine, bežični mobilni uređaji kao što su pametni telefoni premašili prodaju ličnih računara.

Uveden 2013. godine, 802.11ac je proširio i pojednostavio mnoge tehnologije 802.11n: Još veće brzine prenosa podataka su prevladale; međutim, 802.11ac radi samo u frekventnom pojasu od 5 GHz. Iako su teorijski moguće brzine prenosa podataka do 6.93 Gbps sa 802.11ac, brzine prenosa podataka do 400 – 800 Mbps su verovatnije u stvarnom svetu. 802.11ac je takođe uveo multi-user tehnologiju poznatu kao multi-user MIMO (MU-MIMO); međutim, implementacija je bila oskudna.

Kako možete videti, tokom godina, glavni naglasak je bio na bržim brzinama i većim brzinama prenosa podataka da bi se zadovoljile visoke gustine zahteva u poslovnim WLAN mrežama. Međutim, postoji velika zabluda da su brzine prenosa podataka isto što i stvarni protok. Štaviše, brzina može biti precenjena. Čemu služi Ferrari koji može putovati 300 km na sat ako je Ferrari zaglavljen u saobraćajnoj gužvi?

Evo i odgovora na najčešće postavljana pitanja vezano za WiFi6 brze rutere:

 1. Kako odabrati pravi ruter za moj dom?
  Odgovor: Prilikom odabira rutera, razmotrite veličinu prostora koji treba pokriti signalom, broj uređaja koji će se povezivati, i vrstu aktivnosti na internetu (npr. streaming, gaming). Za veće domove sa više uređaja, preporučuju se jači ruteri sa Wi-Fi 6 tehnologijom.
 2. Šta znači Wi-Fi 6 i kako utiče na brzinu interneta?
  Odgovor: Wi-Fi 6 je najnoviji standard za bežične mreže koji nudi veću brzinu, bolju efikasnost, i veću propusnost podataka. Pogodan je za domove sa mnogo uređaja i pruža bolje performanse za aktivnosti poput online gaminga i streaminga u visokoj rezoluciji.
 3. Kako mogu poboljšati domet i snagu Wi-Fi signala u svom domu?
  Odgovor: Da poboljšate domet, postavite ruter na centralnu lokaciju, izbegavajte prepreke poput zidova i metala, i koristite Wi-Fi repeatere ili mrežne extender-e za proširenje signala do udaljenijih delova kuće.
 4. Da li su svi uređaji kompatibilni sa Wi-Fi 6 ruterima?
  Odgovor: Wi-Fi 6 ruteri su unazad kompatibilni, što znači da će raditi sa uređajima koji podržavaju starije Wi-Fi standarde. Međutim, da biste iskoristili sve prednosti Wi-Fi 6, i uređaji koji se povezuju trebaju podržavati ovaj standard.
 5. Kako mogu osigurati svoju kućnu Wi-Fi mrežu?
  Odgovor: Da osigurate mrežu, koristite jake, jedinstvene lozinke, omogućite WPA3 enkripciju, redovno ažurirajte firmware rutera, onemogućite WPS, i razmotrite korišćenje VPN-a za dodatnu sigurnost.
 6. Šta je dual-band ruter i da li mi je potreban?
  Odgovor: Dual-band ruteri emituju dva signala (2.4 GHz i 5 GHz), pružajući bolje performanse i manje smetnji. Oni su idealni za kućne mreže sa više uređaja, posebno ako se koriste za streaming i gaming.
 7. Kako mogu povećati brzinu interneta na svom ruteru?
  Odgovor: Povećajte brzinu optimizacijom postavki rutera, koristeći Ethernet kabl za direktno povezivanje, izbegavajući smetnje od drugih uređaja, i redovnim restartovanjem rutera.
 8. Da li je bolje koristiti 2.4 GHz ili 5 GHz band?
  Odgovor: 5 GHz nudi brže brzine i manje smetnji, ali ima manji domet. 2.4 GHz ima veći domet ali je podložniji smetnjama. Izbor zavisi od vaših specifičnih potreba i konfiguracije doma.
 9. Šta su mrežni extenderi i kako rade?
  Odgovor: Mrežni extenderi ili repeatere koriste se za proširivanje dometa postojeće Wi-Fi mreže. Oni hvataju signal rutera i reemituju ga, povećavajući pokrivenost mreže.
 10. Kako mogu povezati pametne kućne uređaje sa Wi-Fi mrežom?
  Odgovor: Povezivanje pametnih kućnih uređaja obično uključuje instalaciju aplikacije uređaja, povezivanje uređaja sa Wi-Fi mrežom putem aplikacije, i konfiguraciju postavki prema vašim preferencijama. Uverite se da vaš ruter podržava dovoljno uređaja i ima stabilan domet.
+ prikaži više - prikaži manje