XBOX One Series X (Project Skarlett) - datum izlaska, cena, preorder

XBOX One Series X (Project Skarlett) - datum izlaska, cena, preorder
16. decembar 2019. 81 pregleda

XBOX One Series X (Project Skarlett) - datum izlaska, cena, preorder

Nova XBOX ONE Series X (Project Skarlett) izlazi krajem 2020. godine.

Microsoft je obelodanio ime nove konzole, a to je XBOX ONE Series X, najavljivan i kao Project Skarlett. Ovo je najbrža i najbolja konzola ikada, tvrde u ovoj kompaniji. Iako konfiguracija još uvek nije potvrđena od proizvođača sva je prilika da će konzola koristiti SSD diskove što obećava daleko brže učitavanje igara, a prilično sigurna opklada bila bi i ta da ćete moći da koristiti Microsoft xCloud servis tako da možete svoje igre da igrate bilo gde. 

Konzola XBOX One Series X cena

Kada izlazi XBOX One Series X konzola?

Izlazak konzole najavljen je za zimu 2020. godine. Više infromacija biće u toku 2020. godine. 

Kompatabilnost konzole XBOX One Series X (tzv. Skarlett) sa ranijim modelima i igricama

Nova konzola biće kompatabilna sa hiljadama igara iz prethodne četiri generacije, sa svim XBOX One dodacima, kao i sa vodećim uslugama poput XBOX Game Pass-a. 

Kako će izgledati novi džojstik za XBOX One Series X konzolu?

Još uvek nema zvaničnih informacija od strane Microsofta o tome kako će izledati novi model gamepada, ali ono što se za sada zna jeste da će biti vrlo sličan XBOX Elite serije sa dodatkom SHARE dugmeta. Odlična stvar je i što će biti kompatabilan sa svim XBOX One konzolama, kao i sa PC računarima.

XBOX One Seriex X - specifikacije nove konzole

Ovo nisu zvanične specifikacije, već najverovatnije. Iako Microsoft nije izbacio zvanične specifikacije, ono što se za sada može zaključiti jeste sledeće:

  • NVMe SSD-a (misterija je kapacitet, da li će biti 1TB, 2TB ili 4TB), što garantuje i do 40 brže učitavanje igara.
  • Verovatno će posedovati ZEN 2 procesor kreiran od AMD-a (8x @3.6GHz), a očekuje se da će imati oko 4 puta veću snagu u odnosu na svog prethodnika.
  • Real-time ray trecking je nešto što možete očekivati na novoj konzoli. 
  • 16GB GDDR6 RAM
  • Grafika AMD Navi-based GPU (12 TF RDNA)
  • Video output: 8K, 4K, 1440P, 1080P @120Hz
  • Drive: 4K Blu-ray

Oficijalni trailer XBOX ONE Series X konzole možete pogledati ovde: 

Koja je razlika između XBOX One Skarlett i XBOX One Lockhart konzole?

Iako nema zvaničnih informacija, spekuliše ce da će XBOX One Series X konzola izaći u barem dva različita modela - Skarlett i Lockhart. Najverovatnija pretpstavka jeste da će Lockhart stizati bez drajva, tj. da će na njoj moći da se igraju samo digitalne igre. Prenost je što će biti značajno jeftinija od Project Skarlett konzole. 

Koja će biti cena XBOX One Series X konozola?

Microsoft NIJE izbacio nikakve informacije u vezi cene nove konzole još uvek, ali mnogi pretpostavljaju da će cena Lockhart vertzije biti 350-450 dolara, dok bi Skarlett mogla da košta od 450-600 dolara po izlasku.

XBOX ONE SERIES X igre - najave

Nema sumnje da će do izlaska konzole biti najavljeno na desetine i stotine igara, verovatno i eksluziva za ovu lepoticu, ali za sada su potvrđene HALO Infinite - A Legend Returns, Senuas Saga Hellblade 2, Forza Motrosport 2020, itd.

Games 4 All! Najpovoljnije cene igrica, konzola i gaming opreme u Srbiji.

Previous article:
Next article:
Komentari
Ostavite svoj komentar
Vaša email adresa neće biti objavljena.
DobroIduStvari
Ovom postu treba ozbiljan update, i takođe, ne piše nigde ništa o Preorderu, samo je u naslovu ima, šta s tim?
Nenad Jovanov
Zanima me pre order Xbox Series X Scarlett konzole (odn. konzole sa jačim hardwerom i BluRay čitačem - ma kako se ona zvala), te Vas molim da čim dobijete bilo kakve informaicije o pre orderu iste konzole da mi ih javite... Ukoliko je potrebno neko avans uplaćivanje na Vaš ŽR, takođe Vas molim da mi javite kako bih pravovremeno uradio istu stvar. Uz konzolu bih uzeo (ukoliko ih bude bilo u ponudi na Day One) Xbox Ellite Controler 2, kao i dodatni ekterni/interni SSD (ili ukoliko Microsoft izbaci ponudu više modela sa različitim kapacitetima internog skladištenja memorije, tj sa različitim kapacitetima SSD-a, - uzeo bih model koji ima najviše kapaciteta SSD-a) ukoliko isti bude bio u ponudi ili ukoliko je moguć upgrade nVME SSD dodatni SSD... Unapred zahvalan i S'poštovanjem Jovanov Nenad