Upoznajte Dreams - igra o pravljenu igara za Sony PS4 konzole

Upoznajte Dreams -  igra o pravljenu igara za Sony PS4 konzole
18. februar 2020. 63 pregleda

Upoznajte Dreams - igra o pravljenu igara za Sony PS4 konzole

Ukoliko ste voleli Little Big Planet serijal igara, Dreams ne smete da preskočite! Upoznajte igru o pravljenju igara!

Radost stvaranja koju ste mogli da osetite prilikom igranja LBT igara sada je dignuta na viši nivo. Daleeeeeko viši nivo. Studio Media Molecule ističe da je na ovoj igri rađeno čak 7 poslednjih godina. Šta je sve moguće napraviti pomoću snova pogledajte u nastavku ovog teksta. 

Pred Vama je nekoliko različitih žanrova snova - puzzle, akrade, pucačine, point and click avanture, itd. Prva među njjima je Arts Dream koji bi slobodno mogao funkcionisati kao zasebna igra jer ima i glavu i rep. 

Kako se prave igrice u PS4 Dreams-u? Pogledajte kako izgleda modelovanje video igara.

Kreiranje video igara je izuzetno komplikovana stvar, a ono što vam nudi ova igre jeste pojednostavljen celokupan proces na na nekoliko različitih načina. Možete sarađivati i sa drugim kreatorima i posuđivati već napravljene objekte, likove, tj. šta god je napravljeno, naravno i oni mogu posuditi vaše kreacije pod uslovom da ste kreaciju proglasili javnom. Druga odlična stvar koja značajno olakšava kreiranje sadržaja jeste da se unutar same igre nalaze video snimci sa detaljnim uputstvima za svaki korak kreiranja. Treba istaći da je pokrivenost stvari koje bi mogle da nas zanimaju i više nego odlična, tako da ćete lako pronaći kako se prave objekti, dodaju animacije ili skriptuju neki elementi iz igre. Može se reći da je HOW TO odlično urađen u okviru komplete igre.

Još jedna vrhunska stvar jeste i što sve sadržaje možete pogledati i na web stranici www.indreams.me. Na ovoj stranici pored kreacija možete videti i transparentnu statistiku, tj. koliko igrača je igralo koju igru, koje su kreacije najčešće korišćene, itd. Igru je moguće igrati uz pomoć DualShock 4 džojstika ili MOVE kontrolera. Nažalost, igra još uvek nema podršku za tastaturu i miša što verujemo da bi umnogome olakšalo igranje. 

Pogledajte kako izgleda modelavanje namigivanja u Dreams-u: 

Među najpoplarnije žanrove trenutno spadaju avanture iz prvog lica, trke, 2D pucačine, platformeri i razni simulatori. Potezni RGP zahtevaju više vremena, ali se i one pojavljuju, baš kao i borilačke igre. Takođe, moguće je praviti kako single player tako i multiplayer igre (lokalni do 4 igrača).  

Da li mogu da prodam svoju igru kada je napravim u Dreamsu?

Ne. Barem za sada ne postoji ta opcija. Dreams jasno navodi da nije platforma preko koje možete prodavati svoje materijale ili kompletne igre. S ozbirom da je ovo pitanje postavljeno veliki broj puta, nije isključeno da ćete u budućnosti moći da prodajte svoje kreacije. 

Gaming nostalgija u mini-igrama

Zavisi od mnogo faktora. Većina trenutnih igara traju od nekoliko minuta do pola sata igranja. Zabava je dozirana u intervalima, a gaming nostalgija je izuzetno pristutna posebno ako uzmemo u obzir kreacije drugih igrača. Mnošto igara vraća vas u raniju eru gaminga kada je bilo važno postići što više bodova, tj. imati što veći ...high-score. Nema sumnje da će Vas neke igrate nasmejati do suza, poput Southpaw Cookinga (simulator kuvanja levom rukom), a neke podsetiti na stare i pomalo izumrle žanrove. Art Therapy vas npr. stavlja u ulogu poluđelog umetnika koji razbije muzeje koji su odbili njegove radove. Pravi potencijal ove igre možemo očekivati kroz nekih godinu ili dve dana. 

 
Previous article:
Next article:
Komentari
Ostavite svoj komentar
Vaša email adresa neće biti objavljena.